Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Νυχτερίδα στην τσέπη - Θοδωρής Ρακόπουλος

Νυχτερίδα στην τσέπη - Θοδωρής Ρακόπουλος

Από τις εκδόσεις Νεφέλη κυκλοφορεί το βιβλίο, Νυχτερίδα στην τσέπη. Είκοσι αφηγήσεις του Θοδωρή Ρακόπουλου.


«Σ’ αυτό το νησί όπου έχω διοριστεί ο μόνος άλλος κάτοικος είναι ο εραστής σου, που ζει στην άλλη πλευρά, στη μόνη παραλία . Άνω Μεριά τη λέμε στους χάρτες, αυτός πάλι τη λέει Μαρίνα. Πράγματι, εκεί είναι η μαρίνα του νησιού. Κάθεται όλη μέρα εκεί, άεργος φυσικά. Δηλαδή η αλήθεια είναι πως έχει ανοίξει μια κάβα κρασιών για τους σκαφάτους του Αιγαίου. Θα γίνει, λέει, μεγάλη επιτυχία, από Μάη και μετά, που έρχονται οι Ιταλοί, θα δεις, λέει».

 

«Δεν γνωρίζω καλά την πολιτεία σας. Την έχω –τρόπον τινά, σας έχω– επισκεφθεί γύρω στις τέσσερεις με πέντε φορές μόνο. Η συγκεκριμένη που θα αφηγηθώ ήταν από τις συντομότερες. Και προβαίνω στην αφήγηση τούτη επειδή μου το ζητήσατε επανειλημμένα, γνωρίζοντας πως δεν θα είναι οι σχέσεις μας ίδιες μετά από αυτήν. Αλλά έστω».

Είκοσι ιστορίες με ανθρώπους, ζώα και πτηνά σε σκοτεινά τρίγωνα. Ιστορίες που τοποθετούν, αθόρυβα, μια νυχτερίδα στην τσέπη του αναγνώστη.

 

Σχέδιο εξωφύλλου: Μ. Πεταλάς


Ο Θοδωρής Ρακόπουλος γεννήθηκε το 1981 στο Αμύνταιο. Έγραψε τα βιβλία:

Φαγιούμ (Μανδραγόρας, 2010), Ορυκτό δάσος(Νεφέλη, 2013) και Η συνωμοσία της πυρίτιδας(Νεφέλη, 2014). Για το πρώτο τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα. Μετέφρασε Φίλιπ Λάρκιν. Ποίησή του έχει μεταφραστεί σε έξι γλώσσες. Διατηρεί το μπλογκ Η Αφρική με οποιοδήποτε άλλο όνομα. Εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Bergen (τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας) στη Νορβηγία.

Σχετικές ειδήσεις
Ορυκτό δάσος - Θοδωρής Ρακόπουλος
23.01.2017 10:58
Από τις εκδόσεις Νεφέλη κυκλοφορεί το βιβλίο, Ορυκτό δάσος του Θοδωρή Ρακόπουλου.
Μια ζωή ακόμα - Θοδωρής Καλλιφατίδης
09.12.2016 11:12
Από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης κυκλοφορεί το βιβλίο του Θοδωρή Καλλιφατίδη, "Μια ζωή ακόμα".
Η Νυχτερίδα: Ειδική επετειακή έκδοση με την υπογραφή Jo Nesbo
30.11.2016 11:31
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί η ειδική επετειακή έκδοση της "Νυχτερίδας" του Jo Nesbo, του πρώτου βιβλίου της σειράς με ήρωα το Χάρι Χόλε, που εκδόθηκε πριν 20 χρόνια.
Ο καμβάς της τρέλας - Θοδωρής Θεοδωρόπουλος
05.07.2016 11:49
Από τις Εκδόσεις Φυλάτος κυκλοφορεί το βιβλίο, Ο καμβάς της τρέλας του Θοδωρή Θεοδωρόπουλου.
Θ. Ρακόπουλος & Κ. Γιαλένιος για το Βραβείο Νέου Λογοτέχνη
08.04.2016 10:09
Στο πλαίσιο των συναντήσεων για το Βραβείο Νέου Λογοτέχνη 2016 από το Περιοδικό Κλεψύδρα & το Έναστρον Βιβλιοκαφέ το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των Υποψήφιων Θοδωρή Ρακόπουλου, για το βιβλίο του «νυχτερίδα στην τσέπη» εκδόσεις Νεφέλη και Κυριάκου Γιαλένιου, για το βιβλίο του «Μόνο τα νεκρά ψάρια ακολουθούν το ρεύμα» εκδόσεις Ψυχογιός.