Η Δήμητρα Γαλάνη και το κουαρτέτο της παρουσιάζουν την μουσική παράσταση Chronos, στο πλαίσιο του Sani Festival, το Σάββατο 8 Αυγούστου 2015.
 
Chronos: αποτελεί τη συνάντηση της Δήμητρας Γαλάνη με ένα κουαρτέτο εξαιρετικών Ελλήνων μουσικών με κεντρικό άξονα τραγούδια που έχουν γράψει οι μεγάλοι μας δημιουργοί, ποιητές και συνθέτες.

Οι ενορχηστρώσεις της ομάδας αυτών των μουσικών, εκλεκτά μέλη της μουσικής σκηνής με διεθνή καριέρα, αναδεικνύουν με έναν μοναδικό τρόπο τις επιρροές της ελληνικής μουσικής από την Ανατολή και τη Δύση. Ο Πέτρος Κλαμπάνης στο κοντραμπάσο, ο Θωμάς Κωνσταντίνου στο ούτι, λαούτο και κιθάρα, ο Σπύρος Μάνεσης στο πιάνο, ο Χρήστος Ραφαηλίδης στο βιμπράφωνο γίνονται ένα «σώμα» με την Δήμητρα Γαλάνη που είναι η «κορυφαία αυτού του χορού». Η ερμηνεύτρια συμπυκνώνει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, καθώς είναι κι η ίδια μέρος αυτής και διδάχτηκε από αυτούς τους σπουδαίους δημιουργούς από τα πρώτα της βήματα. Σαν ένας συνδετικός κρίκος ενώνει το παρελθόν με το σήμερα.

«Τα τραγούδια τα ενοποιεί ο χρόνος. Εμείς σκαλίζουμε τη μνήμη. Είναι σαν να ανακαλείς τις προσευχές σου. Προσπαθείς, μην προδίδοντας, να παρεμβαίνεις με μέτρο. Η πρώτη ύλη είναι ακριβή, απλά ξαναρίχνεις ένα προβολέa» αναφέρει η Δήμητρα Γαλάνη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ (24/12/2014) και συμπληρώνει «δεν προσπαθείς να ξεπεράσεις κάτι, κάνεις μια καινούρια ανάγνωση»

Chronos (Xρόνος) σ’αυτήν την μοναδική παράσταση -που θα παρουσιαστεί στο Λόφο της Σάνης με μοναδικό φυσικό σκηνικό τον μεσαιωνικό της πύργο- είναι με έναν τρόπο η Δήμητρα Γαλάνη, είναι αυτά τα τραγούδια που πάντα έχουμε ανάγκη να ανακαλούμε για να επαναπροσδιορίζουμε τον πολιτισμό μας.

http://www.galani.gr