Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι…

Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι…
Συνεχίζονται πυρετωδώς οι πρόβες της παράστασης Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι του Μάριους φον Μάγιενμπουργκ που θα παρουσιαστεί τον Δεκέμβριο στο Από Μηχανής Θέατρο σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου..

Πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση του –γραμμένου το 2008– έργου του σημαντικότατου Γερμανού συγγραφέα και δραματουργού.

Μετά από μια θανάσιμη συμπλοκή, ο Μ υποχρεώνεται σε μια εφιαλτική περιπλάνηση σε μια παράξενη πόλη, όπου ζουν λύκοι και σκύλοι, η πείνα βασιλεύει κι οι κάτοικοί της έχουν την ίδια εμφάνιση και διακατέχονται από τα ίδια κανιβαλιστικά ένστικτα.

Στη ζώνη του Ασυνειδήτου, σ’ έναν κόσμο αδιέξοδο και παράλογο, ο ήρωας καλείται να συμμετάσχει σε μια σειρά από επεισόδια που ακυρώνουν κάθε λογική βεβαιότητα.
Σε πλήρη αντίστιξη βρίσκεται ο ρεαλιστικός τρόπος γραφής του «κακού παιδιού» τού γερμανικού θεάτρου Μάριους φον Μάγιενμπουργκ.

Τη μετάφραση του έργου έχει κάνει ο Γιώργος Δεπάστας, τα σκηνικά υπογράφει η Λίνα Μότσιου, τα κοστούμια ο Άγγελος Μέντης, τους φωτισμούς ο Λευτέρης Παυλόπουλος, τη μουσική ο Νίκος Πατρελάκης.

Θα παίξουν οι: Κώστας Βασαρδάνης, Βασίλης Μπουλουγούρης, Μαρία Πανουργιά.
Τ

Σχετικές ειδήσεις
Ο
18.01.2017 16:08
Ο Κωνσταντίνος Ντέλλας, ανεβάζει στο "Από Μηχανής" το εμβληματικό έργο του Lorca "Ματωμένος γάμος" στην καινούργια μετάφραση του Δημήτρη Τσεκούρα και σε πρωτότυπη μουσική του Cayetano.
Ο Πίθηκος του Κάφκα, του Κόλιν Τίβαν στο Από Μηχανής Θέατρο
28.09.2016 14:31
Στο Από Μηχανής Θέατρο παρουσιάζεται η παράσταση «Ο Πίθηκος του Κάφκα» του Κόλιν Τίβαν, σε σκηνοθεσία Άκι Βλουτή με τον Χάρη Αττώνη, από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και για 20 μόνο παραστάσεις.
Πρώτες φωτογραφίες από την «Δωδέκατη Νύχτα» του Εθνικού Θεάτρου
27.09.2016 16:16
Η «Δωδέκατη νύχτα» του Σαίξπηρ, αναμένεται να παρουσιαστεί από 20 Οκτωβρίου στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού, σε μετάφραση Νίκου Χατζόπουλου και σε σκηνοθεσία του νεαρού και ταλαντούχου σκηνοθέτη Δημήτρη Καραντζά -ο οποίος καταπιάνεται πρώτη φορά με έργο του Σαίξπηρ- ενώ τους ήρωες θα "ζωντανέψει" επί σκηνής ένα επιτελείο εκλεκτών ηθοποιών. Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες της παράστασης, οι οποίες μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον, και ετοιμαστείτε να ζήσετε μία νύχτα περιπέτειας, μεταμφιέσεων ή ...ό,τι προτιμάτε!
Γκάμλετ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Από Μηχανής
23.09.2016 14:44
Η παράσταση Γκάμλετ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ έρχεται στο Θέατρο Από Μηχανής από 31 Οκτωβρίου 2016 για περιορισμένες παραστάσεις.
Από Μηχανής Θέατρο: Νέες παραστάσεις για τη θεατρική περίοδο 2016 - 2017
22.08.2016 16:10
Η Εταιρεία Θεάτρου Συν Επί διανύοντας τον 10ο χρόνο δημιουργικής παρουσίας στα θεατρικά δρώμενα, ετοίμασε ένα πολλά υποσχόμενο ρεπερτόριο στο Από Μηχανής Θέατρο για τη θεατρική περίοδο 2016-17.