Συνεχίζονται πυρετωδώς οι πρόβες της παράστασης Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι του Μάριους φον Μάγιενμπουργκ που θα παρουσιαστεί τον Δεκέμβριο στο Από Μηχανής Θέατρο σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου..

Πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση του –γραμμένου το 2008– έργου του σημαντικότατου Γερμανού συγγραφέα και δραματουργού.

Μετά από μια θανάσιμη συμπλοκή, ο Μ υποχρεώνεται σε μια εφιαλτική περιπλάνηση σε μια παράξενη πόλη, όπου ζουν λύκοι και σκύλοι, η πείνα βασιλεύει κι οι κάτοικοί της έχουν την ίδια εμφάνιση και διακατέχονται από τα ίδια κανιβαλιστικά ένστικτα.

Στη ζώνη του Ασυνειδήτου, σ’ έναν κόσμο αδιέξοδο και παράλογο, ο ήρωας καλείται να συμμετάσχει σε μια σειρά από επεισόδια που ακυρώνουν κάθε λογική βεβαιότητα.
Σε πλήρη αντίστιξη βρίσκεται ο ρεαλιστικός τρόπος γραφής του «κακού παιδιού» τού γερμανικού θεάτρου Μάριους φον Μάγιενμπουργκ.

Τη μετάφραση του έργου έχει κάνει ο Γιώργος Δεπάστας, τα σκηνικά υπογράφει η Λίνα Μότσιου, τα κοστούμια ο Άγγελος Μέντης, τους φωτισμούς ο Λευτέρης Παυλόπουλος, τη μουσική ο Νίκος Πατρελάκης.

Θα παίξουν οι: Κώστας Βασαρδάνης, Βασίλης Μπουλουγούρης, Μαρία Πανουργιά.
Τ