Παρά την αναστάτωση των τελευταίων ημερών οι παραστάσεις – συναυλίες του Φεστιβάλ Αθηνών 2015 συνεχίζονται κανονικά αυτές τις μέρες.
 
Στην Πειραιώς 260 οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια καταπληκτική παράσταση που μας έρχεται από το μακρινό Βιετνάμ και αποτελεί θέαμα για όλη την οικογένεια. Πρόκειται για μια παράσταση που συνδυάζει τις σύγχρονες τάσεις στο τσίρκο, με μουσική, θέατρο και ακροβατικά. Είναι μια κινητή ιστορία του ίδιου του Βιετνάμ με τίτλο «Από το χωριό στους δρόμους της πόλης». Είκοσι δύο καλλιτέχνες, ακροβάτες, ζογκλέρ, χορευτές πολεμικών τεχνών ενώνουν τις δημιουργικές του δυνάμεις σε ένα μοναδικό υπερθέαμα. Η ομάδα του Βιετνάμ θα βρίσκεται στην Πειραιώς για δύο ακόμη ημέρες, 1 και 2 Ιουλίου στις 9 το βράδυ.
 
Στο χώρο Α της Πειραιώς 260 εγκαινιάζεται και η εικαστική εγκατάσταση του Αντώνη Βολανάκη «The Holy Bachelorette in the Wedding Cave». Μέσα στον αχανή αυτό χώρο ο επισκέπτης συναντά ένα δάσος από χρησιμοποιημένα νυφικά και υφάσματα, καθώς κι έναν παλιό αργαλειό. Ταυτόχρονα σε βίντεο προβάλλονται οι απαντήσεις διαφόρων γυναικών πάνω στα σύγχρονα θέματα που τις απασχολούν. Ολα αυτά συνδέονται με ένα μαγικό τρόπο με την περίφημη Πηνελόπη έτσι όπως την είδε η βραβευμένη Καναδή συγγραφέας Μάργκαρετ Ατγουντ. Μια πολύ ιδιαίτερη δουλειά που αξίζει να δείτε. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
 
Επίσης, στο Ηρώδειο θα διεξαχθεί κανονικά η sold out συναυλία του Λάκη Παπαδόπουλου.
 
Χρήσιμες πληροφορίες:
 
1. Η παράσταση του Βίκτωρα Αρδίττη, Τextilen που επρόκειτο να κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 5 Ιουλίου στην Πειραιώς 260 ακυρώνεται λόγω δημοψηφίσματος. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 6 Ιουλίου.

2. Η προγραμματισμένη παράσταση Jesus Christ Super Star για τις 3 & 4 Ιουλίου στο Ηρώδειο ακυρώνεται.

3. Την Κυριακή 05.07 στην Πλατεία Κλαυθμώνος: Το δρώμενο του Πρόδρομου Τσινικόρη «Στη μέση του δρόμου» ακυρώνεται. Ανταυτού θα προστεθεί νέα ημέρα διεξαγωγής, την Πέμπτη 9 Ιουλίου.

4. Τη Δευτέρα 06.07 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Η συναυλία της Κρατικής Ορχήστρα Αθηνών με τους Στέφανο Τσιαλή και Αλαίν Λεφέβρ.

5. Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής “Πυλάδης και Ιοκάστη”: ακυρώνεται η πρώτη παράσταση της Τρίτης 7 Ιουλίου. Θα πραγματοποιηθεί μόνο στις 8/7.

6. Κατερίνα Ευαγγελάτου – ΕΥΡΙΠΙΔΗ[;] ΡΗΣΟΣ: αναβάλλεται η πρεμιέρα για την Τετάρτη 8 Ιουλίου.

7. Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος – Αντιγόνες Αναγνώσεις: η προγραμματισμένη για τις 9 Ιουλίου εκδήλωση Αντιγόνες – αναγνώσεις, στην ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, ματαιώνεται λόγω προσωπικού κωλύματος των μεταφραστών Δημήτρη Μαρωνίτη και Ελένης Βαροπούλου.

Διαδικασία Επιστροφής Εισιτηρίων

– Οι κάτοχοι εισιτηρίων της παράστασης Textilen για τις 05/07 μπορούν να μεταφέρουν τα εισιτήρια τους για τις 06/07 στα κεντρικά εκδοτήρια Πανεπιστημίου 39 ή καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο στο 210-3272000.  

– Για αυτούς που επιθυμούν να τους επιστραφεί η αξία των εισιτηρίων ισχύουν τα παρακάτω:

Αγορές με μετρητά: επιστροφή απο τα κεντρικά εκδοτήρια Πανεπιστημίου 39, μετά τη λήξη της τραπεζικής αργίας.

Αγορές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες: η επιστροφή των χρημάτων γίνεται αυτόματα με την ακύρωση των εισιτηρίων.