Το Κέντρο Τεχνών στο ACS στο Χαλάνδρι έχει ετοιμάσει μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων, που ξεκινούν στις 20 Δεκεμβρίου με ένα χορευτικό φιλανθρωπικό Gala, συνεχίζοντας μέχρι τις πρώτες μέρες του νέου έτους με μουσική, κουκλοθέατρο και χορό!

Το χορευτικό φιλανθρωπικό galá θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, από το Σωματείο Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδας (Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.).

Σε τέσσερις διαφορετικές παραστάσεις, οι σχολές – μέλη του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε. από όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν κλασικές και σύγχρονες χορογραφίες, ενώ οι μαθητές και μαθήτριες των σχολών θα δώσουν το καλλιτεχνικό τους παρόν, με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν σε ιδρύματα της χώρας μας.

Ένα Σαββατοκύριακο αργότερα, στις 27 και 28 Δεκεμβρίου, στις 19:00, το μουσικοχορευτικό συγκρότημα Encardia και η ομάδα θεάτρου κούκλας «Kιβωτός Mύθων» θα παρουσιάσουν Το Παραμύθι της Ταραντούλας, μια μοναδική ιστορία βγαλμένη από τους θρύλους και τις παραδόσεις των Ελλήνων της Κάτω Ιταλίας.

Ένα παλιό μυστικό φανερώνεται μέσα σ’ ένα ονειρεμένο σκηνικό… Παραμυθένιες κούκλες, ηθοποιοί, μουσικοί και χορευτές ζωντανεύουν το πιο χαρούμενο μουσικό ταξίδι που έγινε ποτέ… για μικρούς και μεγάλους.

Τέλος, η παράσταση Yesterday της βραβευμένης Ισραηλινής χορογράφου Jasmin Vardimon, αλλάζει ημερομηνία και μεταφέρεται για την Παρασκευή 9, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιανουαρίου, στις 20:30.

Όπως, έχει ήδη αναφερθεί, πρόκειται για ένα αναπάντεχο ταξίδι σύγχρονου χορού σε απρόσμενους προορισμούς με ομορφιά, πάθος, ειρωνεία και πολύ ταλέντο.

Στο Yesterday, η Γιασμίν Βάρντιμον  μεταπλάθει  αναμνήσεις και εμπειρίες σε ένα πρωτότυπο  έργο σύγχρονου χορού.  Με μια -σε πρώτη ανάγνωση-  ματιά προκλητικά επιθετική, αμείλικτη και ειρωνική, στο βάθος όμως  με συμπόνια, ευαισθησία και χιούμορ ασχολείται με τη σύγχρονη ανθρώπινη πραγματικότητα και τον παραλογισμό της καθημερινότητας δίνοντάς μας μία δυνατή, με έντονη σωματικότητα και ομορφιά χορογραφία.

Στην παράσταση, μαζί με τους οκτώ εξαιρετικούς  και αφοσιωμένους   χορευτές της ομάδας της, πρωταγωνιστούν τόσο η σκιά και το φως όσο και η χρήση της κάμερας και η προβολή βίντεο που εστιάζουν σε λεπτομέρειες και αποκαλύπτουν συναισθήματα και αντιδράσεις  ερμηνευτών και  κοινού.
Το «Yesterday» πρωτοπαρουσιάστηκε το Σεπτέμβριο του 2008 στην Αγγλία  και απέσπασε εντυπωσιακές κριτικές από ειδικούς και κοινό, ενώ το 2009 θα περιοδεύσει σε Ευρώπη και Ασία.

Ερμηνεύουν: Πολ Μπλάκμαν, Λουκ Μπάρροου, Τιμ Κέισον, Μαφάλντα Ντεβίλ, Ντέιβιντ Νόνντορφ, Γιούν Κρουνγκ Σονγκ, Έλενα Σταυροπούλου  και Χριστίνα Γουζέλη.