Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Γιορτές στο ACS!

Γιορτές στο ACS!
Το Κέντρο Τεχνών στο ACS στο Χαλάνδρι έχει ετοιμάσει μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων, που ξεκινούν στις 20 Δεκεμβρίου με ένα χορευτικό φιλανθρωπικό Gala, συνεχίζοντας μέχρι τις πρώτες μέρες του νέου έτους με μουσική , κουκλοθέατρο και χορό!

Το χορευτικό φιλανθρωπικό galá θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, από το Σωματείο Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδας (Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.).

Σε τέσσερις διαφορετικές παραστάσεις, οι σχολές - μέλη του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε. από όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν κλασικές και σύγχρονες χορογραφίες, ενώ οι μαθητές και μαθήτριες των σχολών θα δώσουν το καλλιτεχνικό τους παρόν, με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν σε ιδρύματα της χώρας μας.

Ένα Σαββατοκύριακο αργότερα, στις 27 και 28 Δεκεμβρίου, στις 19:00, το μουσικοχορευτικό συγκρότημα Encardia και η ομάδα θεάτρου κούκλας «Kιβωτός Mύθων» θα παρουσιάσουν Το Παραμύθι της Ταραντούλας, μια μοναδική ιστορία βγαλμένη από τους θρύλους και τις παραδόσεις των Ελλήνων της Κάτω Ιταλίας.

Ένα παλιό μυστικό φανερώνεται μέσα σ’ ένα ονειρεμένο σκηνικό... Παραμυθένιες κούκλες, ηθοποιοί, μουσικοί και χορευτές ζωντανεύουν το πιο χαρούμενο μουσικό ταξίδι που έγινε ποτέ... για μικρούς και μεγάλους.

Τέλος, η παράσταση Yesterday της βραβευμένης Ισραηλινής χορογράφου Jasmin Vardimon, αλλάζει ημερομηνία και μεταφέρεται για την Παρασκευή 9, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιανουαρίου, στις 20:30.

Όπως, έχει ήδη αναφερθεί, πρόκειται για ένα αναπάντεχο ταξίδι σύγχρονου χορού σε απρόσμενους προορισμούς με ομορφιά, πάθος, ειρωνεία και πολύ ταλέντο.

Στο Yesterday, η Γιασμίν Βάρντιμον  μεταπλάθει  αναμνήσεις και εμπειρίες σε ένα πρωτότυπο  έργο σύγχρονου χορού.  Με μια -σε πρώτη ανάγνωση-  ματιά προκλητικά επιθετική, αμείλικτη και ειρωνική, στο βάθος όμως  με συμπόνια, ευαισθησία και χιούμορ ασχολείται με τη σύγχρονη ανθρώπινη πραγματικότητα και τον παραλογισμό της καθημερινότητας δίνοντάς μας μία δυνατή, με έντονη σωματικότητα και ομορφιά χορογραφία .

Στην παράσταση, μαζί με τους οκτώ εξαιρετικούς  και αφοσιωμένους   χορευτές της ομάδας της, πρωταγωνιστούν τόσο η σκιά και το φως όσο και η χρήση της κάμερας και η προβολή βίντεο που εστιάζουν σε λεπτομέρειες και αποκαλύπτουν συναισθήματα και αντιδράσεις  ερμηνευτών και  κοινού.
Το «Yesterday» πρωτοπαρουσιάστηκε το Σεπτέμβριο του 2008 στην Αγγλία  και απέσπασε εντυπωσιακές κριτικές από ειδικούς και κοινό, ενώ το 2009 θα περιοδεύσει σε Ευρώπη και Ασία.

Ερμηνεύουν: Πολ Μπλάκμαν, Λουκ Μπάρροου, Τιμ Κέισον, Μαφάλντα Ντεβίλ, Ντέιβιντ Νόνντορφ, Γιούν Κρουνγκ Σονγκ, Έλενα Σταυροπούλου  και Χριστίνα Γουζέλη.

Σχετικές ειδήσεις
Relax... Mynotis, το νέο έργο του Βασίλη Παπαβασιλείου ξανά στο Θέατρο Τέχνης
19.01.2017 15:47
Το έργο του Βασίλη Παπαβασιλείου, μια κωμωδία σε τρεις εικόνες, με θέμα κάποιες "μορφές της ελληνικής αθανασίας" έκλεισε θριαμβευτικά τον προγραμματισμένο πρώτο κύκλο παραστάσεων στο "Θέατρο Τέχνης-Κάρολος Κουν" της οδού Φρυνίχου 14 (Πλάκα) και επανέρχεται από το Σάββατο 4 Φεβρουαριου για άλλες 8 παραστάσεις ως την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 6 μ.μ.
01.12.2016 15:05
«Η Γυναίκα / Το Ρούχο» είναι ο τίτλος της performance που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Όλγας Ποζέλη στο Θέατρο Φούρνος, από το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 και κάθε Σάββατο και Κυριακή.
Πέρσες του Αισχύλου από την ομάδα ΘΕ.ΑΜ.Α. στο Θέατρο Ρεματιάς
22.08.2016 17:29
Με μια ξεχωριστή παράσταση με ελεύθερη είσοδο και προσβάσιμη για όλους τους πολίτες ξεκινούν και πάλι οι Νύχτες Αλληλεγγύης μεθαύριο Τετάρτη 24 Αυγούστου, στις 8.30 μ.μ., για να διαρκέσουν με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου.
Τση... λοκαντιέρας, του Κάρλο Γκολντόνι στο Θέατρο Βεάκη
19.05.2016 10:40
Το Θεατρικό Εργαστήρι Σύγχρονης Τέχνης Κεφαλονιάς θα παρουσιάσει στο Θέατρο Βεάκη την κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι “τση... λοκαντιέρας” σε σκηνοθεσία Πάνου Βαρδάκου και μουσική Κώστα Χαριτάτου το Σάββατο 4 Ιουνίου και ώρα 21:00 και την Κυριακή 5 Ιουνίου στις  19:00.
Πολυφωνικά αναλόγια 2 από το ΚΘΒΕ και το ΠΑΜΑΚ
12.05.2016 15:41
Το ΚΘΒΕ, συνεχίζοντας τη συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, παρουσιάζει το Σάββατο 21 & την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 τα «Πολυφωνικά αναλόγια 2» στο Αμφιθέατρο 14 του Πανεπιστημίου.