Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Γιορτές στο ACS!

Γιορτές στο ACS!
Το Κέντρο Τεχνών στο ACS στο Χαλάνδρι έχει ετοιμάσει μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων, που ξεκινούν στις 20 Δεκεμβρίου με ένα χορευτικό φιλανθρωπικό Gala, συνεχίζοντας μέχρι τις πρώτες μέρες του νέου έτους με μουσική , κουκλοθέατρο και χορό!

Το χορευτικό φιλανθρωπικό galá θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, από το Σωματείο Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδας (Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.).

Σε τέσσερις διαφορετικές παραστάσεις, οι σχολές - μέλη του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε. από όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν κλασικές και σύγχρονες χορογραφίες, ενώ οι μαθητές και μαθήτριες των σχολών θα δώσουν το καλλιτεχνικό τους παρόν, με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν σε ιδρύματα της χώρας μας.

Ένα Σαββατοκύριακο αργότερα, στις 27 και 28 Δεκεμβρίου, στις 19:00, το μουσικοχορευτικό συγκρότημα Encardia και η ομάδα θεάτρου κούκλας «Kιβωτός Mύθων» θα παρουσιάσουν Το Παραμύθι της Ταραντούλας, μια μοναδική ιστορία βγαλμένη από τους θρύλους και τις παραδόσεις των Ελλήνων της Κάτω Ιταλίας.

Ένα παλιό μυστικό φανερώνεται μέσα σ’ ένα ονειρεμένο σκηνικό... Παραμυθένιες κούκλες, ηθοποιοί, μουσικοί και χορευτές ζωντανεύουν το πιο χαρούμενο μουσικό ταξίδι που έγινε ποτέ... για μικρούς και μεγάλους.

Τέλος, η παράσταση Yesterday της βραβευμένης Ισραηλινής χορογράφου Jasmin Vardimon, αλλάζει ημερομηνία και μεταφέρεται για την Παρασκευή 9, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιανουαρίου, στις 20:30.

Όπως, έχει ήδη αναφερθεί, πρόκειται για ένα αναπάντεχο ταξίδι σύγχρονου χορού σε απρόσμενους προορισμούς με ομορφιά, πάθος, ειρωνεία και πολύ ταλέντο.

Στο Yesterday, η Γιασμίν Βάρντιμον  μεταπλάθει  αναμνήσεις και εμπειρίες σε ένα πρωτότυπο  έργο σύγχρονου χορού.  Με μια -σε πρώτη ανάγνωση-  ματιά προκλητικά επιθετική, αμείλικτη και ειρωνική, στο βάθος όμως  με συμπόνια, ευαισθησία και χιούμορ ασχολείται με τη σύγχρονη ανθρώπινη πραγματικότητα και τον παραλογισμό της καθημερινότητας δίνοντάς μας μία δυνατή, με έντονη σωματικότητα και ομορφιά χορογραφία .

Στην παράσταση, μαζί με τους οκτώ εξαιρετικούς  και αφοσιωμένους   χορευτές της ομάδας της, πρωταγωνιστούν τόσο η σκιά και το φως όσο και η χρήση της κάμερας και η προβολή βίντεο που εστιάζουν σε λεπτομέρειες και αποκαλύπτουν συναισθήματα και αντιδράσεις  ερμηνευτών και  κοινού.
Το «Yesterday» πρωτοπαρουσιάστηκε το Σεπτέμβριο του 2008 στην Αγγλία  και απέσπασε εντυπωσιακές κριτικές από ειδικούς και κοινό, ενώ το 2009 θα περιοδεύσει σε Ευρώπη και Ασία.

Ερμηνεύουν: Πολ Μπλάκμαν, Λουκ Μπάρροου, Τιμ Κέισον, Μαφάλντα Ντεβίλ, Ντέιβιντ Νόνντορφ, Γιούν Κρουνγκ Σονγκ, Έλενα Σταυροπούλου  και Χριστίνα Γουζέλη.

Σχετικές ειδήσεις
01.12.2016 15:05
«Η Γυναίκα / Το Ρούχο» είναι ο τίτλος της performance που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Όλγας Ποζέλη στο Θέατρο Φούρνος, από το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 και κάθε Σάββατο και Κυριακή.
Πέρσες του Αισχύλου από την ομάδα ΘΕ.ΑΜ.Α. στο Θέατρο Ρεματιάς
22.08.2016 17:29
Με μια ξεχωριστή παράσταση με ελεύθερη είσοδο και προσβάσιμη για όλους τους πολίτες ξεκινούν και πάλι οι Νύχτες Αλληλεγγύης μεθαύριο Τετάρτη 24 Αυγούστου, στις 8.30 μ.μ., για να διαρκέσουν με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου.
Πολυφωνικά αναλόγια 2 από το ΚΘΒΕ και το ΠΑΜΑΚ
12.05.2016 15:41
Το ΚΘΒΕ, συνεχίζοντας τη συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, παρουσιάζει το Σάββατο 21 & την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 τα «Πολυφωνικά αναλόγια 2» στο Αμφιθέατρο 14 του Πανεπιστημίου.
Dreamland... η γη της επαγγελίας στο Θέατρο Μπιπ
14.12.2015 16:59
Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου και το Σάββατο στις 26 Δεκεμβρίου, 10 καλλιτέχνες παρουσιάζουν στο Θέατρο ΜΠΙΠ μια σειρά μικρών σε διάρκεια performances με τίτλο DREAMLAND, η γη της επαγγελίας, με αφορμή και έναυσμα αυτά που συμβαίνουν.
m ι t r ό ο: Ένα παραμορφωτικό δράμα στον ΧοροΧρόνο
08.12.2015 13:21
Από 12 Δεκεμβρίου 2015 και κάθε Σάββατο και Κυριακή, η καινούρια διαδραστική παράσταση των nomades artcore με τίτλο m ι t r ό ο έρχεται στον ΧοροΧρόνο.