Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

4ο Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου

4ο Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου

Λάβετε μέρος στην “μουσική επιδρομή” των ακορντεονιστών στη Σύρο! Εδώ και ένα μήνα, οι ακορντεονίστες από παντού, ετοιμάζονται να έρθουν στην Σύρο για τη μοναδική ακορντεονίστικη συνάντηση στην Ελλάδα, το 4ο Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου.

Στην αρχή, ήταν ένα είδος ονείρου, μια στιγμή, ένα μέρος όπου όλοι οι ακορντεονίστες, αλλά και οι εραστές αυτού του οργάνου, θα μπορούσαν να συναντηθούν για να μοιραστούν το πάθος τους. Στη Σύρο, οι ακορντεονίστες είναι παρόντες και μια χούφτα από αυτούς έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους. Χρειάστηκαν μόνο τέσσερα χρόνια για να μετατραπεί από ένα πανηγύρι σε εθνική ή ακόμα και ευρωπαϊκή εκδήλωση .

Το 4ο έτος του φεστιβάλ θα φέρει νέες ιδέες, διατηρώντας παράλληλα τις καλύτερες από τις εμπειρίες του παρελθόντος, θα παρουσιάσει καινοτομίες για να προωθήσει τη γνώση, τις γνωριμίες, την ανταλλαγή, την αλληλεπίδραση, την έκφραση, τη δημιουργία μέσω της μουσικής!

Σημειώστε τρεις καινοτομίες:

1. Η τοποθεσία: το χωριό της Ποσειδωνίας. Κέντρο θα είναι ο "Άγιος Παύλος", ένα νεοκλασικό παλαιό αρχοντικό, με έναν δροσερό κήπο, όπου θα λαμβάνουν χώρα τα σεμινάρια . Στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθούν οι καλλιτέχνες και συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ. Απέναντί του, η Έπαυλη Τσιροπινά καλωσορίζει το Εργαστήριο του τεχνικού ακορντεόν Παναγιώτη Ζαφειρίου , ο οποίος προσφέρει την
επισκευή και συντήρηση του ακορντεόν, αλλά και μια έκθεση οργάνων από την Ιταλία, παρτιτούρες, CD και μουσικά βιβλία. Στο χώρο θα λειτουργεί μια εξαιρετική έκθεση των καλλιτεχνών Open Art Studios, οι οποίοι ανοίγουν κάθε χρόνο τα εργαστήρια τους στο κοινό, για όλο το καλοκαίρι.

2. Δυο Ανοιχτές Μουσικές Σκηνές σε δύο διαφορετικά χωριά, το Γαλησσά και το Φοίνικα. Μουσικοί όλων των οργάνων είναι ευπρόσδεκτοι να παίξουν μαζί με τους Ακορντονίστες.

3. Τέσσερεις καταξιωμένοι ακορντεονίστες-δάσκαλοι, θα κάνουν σεμινάρια όλη την εβδομάδα και οι συμμετέχοντες στο τέλος της εβδομάδας μαζί με τους δασκάλους τους, θα παρουσιάσουν τις μουσικές τους στον πεζόδρομο της Ερμούπολης. Μετά από την παρουσίαση, οι ακορντεονίστες θα σκορπιστούν σε μικρές ομάδες για να παίξουν σε κάθε γωνιά της πόλης και να γεμίσουν την
ατμόσφαιρα της πόλης με ήχους ακορντεόν.

Και όπως κάθε χρόνο:
- Σεμινάρια ακορντεόν για όλους

- Μια «Παιδική / Νεανική ημέρα» που θα περιλαμβάνει πρωινό εργαστήριο για παιδιά Δημοτικού με στόχο τη γνωριμία με το ακορντεόν και βραδινή συναυλία από παιδιά και νέους, μαθητές Ελληνικών Μουσικών Σχολείων.

-Μια συναυλία στο εσωτερικό του Ναού του Αγίου Νικολάου , στη Ερμούπολη, μέσω της οποίας θα προβάλλεται μια διαφορετική, ασυνήθιστη πλευρά του ακορντεόν

- Μια μεγάλη χορευτική γιορτή στην Έπαυλη Τσιροπινά, στην Ποσειδωνία, με την οποία θα κλείνει το Φεστιβάλ.

Η Ομάδα Ακορντεόν Σύρου και η αστική-μη κερδοσκοπική εταιρία «Ούριος Άνεμος» σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ποσειδών», τον Επιμορφωτικό Φιλοτεχνικό Σύλλογο “Ο Φοίνικας Σύρου”, το Δήμο Σύρου Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ανέλαβαν τη διοργάνωση του 4ου Φεστιβάλ Ακορντεόν στη Σύρο.

Με την υποστήριξη των:

- Σύλλογος Επιχειρηματιών Φοίνικα και Τοπική Κοινότητα Φοίνικα
- Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλησσά
- Ναυτικός Όμιλος Γαλησσά και Σύλλογος Επιχειρηματιών Γαλησσά
- Σύλλογος Επαγγελματιών & Επιχειρηματιών Ιστορικού Κέντρου Ερμούπολης «Ο ΕΡΜΗΣ»
- Τοπική Κοινότητα Γαλησσά
- Τοπική Κοινότητα Φοίνικα

Για να δείτε όλο το πρόγραμμα του φεστιβάλ επισκεφτείτε τη σελίδα: www.SyrosAccordionFestival.com

Σχετικές ειδήσεις
Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros 9.0
15.09.2016 14:52
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος – Πολιτισμός 2016», θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros 9.0, από τις 21 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2016.
Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη: 1ο φεστιβάλ ρεμπέτικου στη Σύρο
08.08.2016 15:15
Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και το Επιμελητήριο Κυκλάδων συνδιοργανώνουν στη Σύρο, κατά το διάστημα από 31 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου 2016, το 1ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη» προς τιμήν του μεγάλου Συριανού δημιουργού και θεμέλιου λίθου της λαϊκής μουσικής στην Ελλάδα, Μάρκου Βαμβακάρη.
Φεστιβάλ Ακορντεόν στη Σύρο 2016
29.07.2016 15:52
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος – πολιτισμός 2016», πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Ακορντεόν στη Σύρο από τη Δευτέρα 1η έως και την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016.
23ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης
25.07.2016 12:51
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης «Σύρος – Πολιτισμός 2016» πραγματοποιείται το 23ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης, από τις 25 έως τις 29 Ιουλίου 2016.
Διεθνές Φεστιβάλ Αργεντίνικου Τάνγκο στη Σύρο
16.06.2016 11:28
Η χορευτική ομάδα "Lo de Elli", υπό την αιγίδα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, θα παρουσιάσει ένα εξωτικό και μαγευτικό διεθνές φεστιβάλ Αργεντίνικου Τάνγκο από τις 16 έως τις 20 Ιουνίου 2016.