Τη Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015 θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το έργο «Everyman» σε ζωντανή αναμετάδοση από το Olivier Theatre στο Λονδίνο. – Η παράσταση ακυρώνεται

Με αγγλικούς υπότιτλους.

Το έργο περιέχει άσεμνους διαλόγους και αναφέρεται σε θέματα που αφορούν ενήλικες.

Το έργο «Εveryman», ένας από τους μεγάλους, πρωταρχικούς μύθους του πνεύματος, θέτει το ερώτημα του κατά πόσο μόνο την στιγμή του θανάτου  μας  μπορούμε πραγματικά να κατανοήσουμε την ζωή μας. Το τωρινό ανέβασμά του είναι μια εκρηκτική σκηνική παραγωγή, που προκαλεί ανησυχία. Πρόκειται για σύγχρονη διασκευή από την  τιμημένη ποιήτρια Carol Ann Duffy σε επιμέλεια κίνησης του Javier De Frutos.

Ο τιμημένος με βραβείο BAFTA και υποψήφιος για Οσκαρ, Chiwetel Ejiofor (12 Χρόνια Σκλάβος) πρωταγωνιστεί σ’ αυτή την δυναμική νέα παραγωγή ενός από τα παλιότερα έργα του Αγγλικού θεάτρου, σκηνοθετημένη από τον νέο διευθυντή του National Theatre, Rufus Norris  (Broken, London Road).

Σκηνοθεσία: Rufus Norris

Χορογραφία, επιμέλεια κίνησης: Javier De Frutos

Σκηνικά: Ian MacNeil

Κοστούμια: Nicky Gillibrand

Mουσική: William Lyons

Στην παράσταση συμμετέχουν: Stephen Aintree, Philip Martin Brown, Paul Bellion, Adam Burton, Michelle Butterly, Dermot Crowley, Sharon D Clarke, Kate Duchêne, Amy Griffiths, Nick Holder, Nickolas Karimi, Joshua Lacey, Penny Layden, Coral Messam, Amanda Minihan, Itxaso Moreno, Ira Mandela Siobhan, Kiruna Stamell, Clemmie Sveaas

Ο Everyman είναι επιτυχημένος, είναι δημοφιλής και τα μυαλά του έχουν πάρει αέρα, όταν ο Θάνατος φθάνει και τον καλεί.  Αναγκάζεται λοιπόν να εγκαταλείψει την ζωή που έχει φτιάξει και να ξεκινήσει μια τελευταία απεγνωσμένη προσπάθεια  προκειμένου να επιστρατεύσει έναν φίλο, τον οποιονδήποτε, για να μιλήσει με καλά λόγια γι’ αυτόν. Αλλά ο Θάνατος τον ακολουθεί από κοντά και ο χρόνος τελειώνει.

Φωτογραφίες: Richard Hubert Smith

Το Μέγαρο Μουσικής ενταγμένο στο δίκτυο των αιθουσών του Νational Theatre Live, με τη βοήθεια της υψηλής ευκρίνειας τεχνολογίας, προσφέρει τη μοναδική εμπειρία της απευθείας παρακολούθησης  θεατρικών παραστάσεων.

Το πρόγραμμα National Theatre Live διανύει την πέμπτη εξαιρετικά επιτυχημένη χρονιά του.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συνεχίζει τη συνεργασία του με την Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο και διασυνδέει το κοινό της Αθήνας με το θεατρικό κέντρο της Ευρώπης, το περίφημο Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου.