Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ρομά music στο Gazarte

Ρομά music στο Gazarte
Οι Deladap με αρχηγό και κύριο εκφραστή τους, τον Τσέχο Stani Vana, αναβιώνουν τη μουσική των τσιγγάνων, συμπλέκοντας την παράδοση με το balcan-beat, το dub, τη freestyle electronica  και το flamenco για δυο παραστάσεις στο Gazarte.

Αν μπορούσε κανείς να πει ότι η παράδοση της μουσικής των τσιγγάνων της Κεντροδυτικής Ευρώπης είναι απλά μια μουσική που μπορεί κανείς να ακούσει και να συναντήσει μόνο στα εθνολογικά μουσεία, τότε είναι γελασμένος.

Dela Dap : στη γλώσσα των Ρομά σημαίνει ρυθμός-κέφι ή απλά χορός
Μετά από δύο πολύ πετυχημένα album και τουλάχιστον πέντε χρόνια περιοδείας σε όλο τον κόσμο, αποφασίζουν να γιορτάσουν μαζί με το αθηναϊκό κοινό και να διοργανώσουν μια μοναδική gypsy groove βραδιά με τρόπο που μόνο οι ίδιοι μπορούν να φανταστούν.

Βιολί , κοντραμπάσο, ακορντεόν, φωνητικά  και dj set  μαζί, γιατί η μουσική των Deladap, είναι ένα ταξίδι στον κόσμο δίχως διαβατήριο, είτε τους ονομάσετε Nu-Roma ή Nu-Gipsy ή απλά Deladap καταλαβαίνετε ότι το ταξίδι θα είναι έντονο και χορευτικό, με αυτούς στη θέση του κυβερνήτη και όλους εμάς στη θέση των επιβατών.
  


  
   

Σχετικές ειδήσεις
Η all star MusicFor Band στα Jazz Sundays του Gazarte
24.10.2016 17:15
Το Gazarte μας προσκαλεί σε μία ακόμα Jazz Κυριακή με 7 σπουδαίους καλλιτέχνες σε μία βραδιά με... music for band.
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η Έλλη Πασπαλά για τρεις συναυλίες στο Gazarte
13.10.2016 15:22
Δύο γυναίκες με ξεχωριστό στίγμα επιστρέφουν στο GAZARTE μετά από πολλά χρόνια, σε μια μουσική συνεργασία με θηλυκή ματιά και ευαισθησία.
Ταξίδι στην Μουσική Παράδοση στο Φεστιβάλ Κορώνης 2016
25.08.2016 15:25
Μια βραδιά παραδοσιακής μουσικής με τσιγγάνικες μελωδίες και μουσική από διάφορες χώρες, με τίτλο "Ταξίδι στην Μουσική Παράδοση", έρχεται στο Φεστιβάλ Κορώνης 2016 την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016.
Ο Charlie Winston live στο Gazarte
11.04.2016 14:57
Ο Pepper 966 συνεχίζει την παράδοση των Νouvelle Vague Days και φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα «φρέσκο μίγμα» από τα καινούρια ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής.
Christian McBride Trio live στο Gazarte
01.03.2016 14:47
Μία μουσική εμπειρία ζωής, βγαλμένη από τα θρυλικά Music Hall και Jazz Club της Νέας Υόρκης!