Η αναβίωση της ιστορίας της Θεσσαλονίκης έρχεται μέσω τηλεγραφημάτων, από το ΜουσείοΤηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ σε συνεργασία με δύο από τα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, σε μια ξεχωριστή έκθεση.

Με αφορμή τη δωρεά της συλλογής 300 αυθεντικών – vintage τηλεγραφημάτων του Μιχάλη Τσιπίδη στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ,  φιλοξενείται η έκθεση “Το Τηλεγράφημα” στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2015. Μέσα από τις σύντομες προτάσεις των τηλεγραφημάτων από το 1870 έως και το 1980 καθώς και τις διαφορετικές τηλεγραφικές υπηρεσίες, ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει την ιστορία της Θεσσαλονίκης και να οδηγηθεί στη σημερινή εικόνα της.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με το φωτογραφικό υλικό του σήμερα του Σπύρου Στάβερη φέρνουν σε διάλογο λέξεις και εικόνα, έχοντας πάντοτε ως σκηνικό την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Όσοι επισκεφθούν την έκθεση θα έχουν ακόμα την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και ένα φιλμ μικρού μήκους (5.30’’) με συνέντευξη του συλλέκτη Μιχάλη Τσιπίδη καθώς και οπτικοαακουστικό υλικό.

Επιπλέον, η έκθεση εμπλουτίζεται και αποκτά τεχνολογική υπόσταση μέσα από τέσσερα αντικείμενα (επιτραπέζιο χειριστήριο τηλεγραφίας, μιλλιαμπερόμετρο, επιτραπέζιος επιλογέας τηλεγραφίας, επιτραπέζιος ηλεκτρομαγνήτης) από τη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ.

Μια ανεπανάληπτη εμπειρία περιμένει τους λάτρεις των τηλεγραφημάτων και της εξέλιξης, με ξεναγό το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ!