Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

2η Καλοκαιρινή Τζαζ Ακαδημία στη Μάνη

2η Καλοκαιρινή Τζαζ Ακαδημία στη Μάνη

Έχοντας στο νου την εμπειρία από τη περσινή ακαδημία στην Μάνη όλα αυτά που παίξαμε και τον τρόπο που ζήσαμε εκείνες τις ημέρες, δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος ανακοινώνοντας την δημιουργία της 2ης Τζαζ Ακαδημίας, στις 3 με 9 Ιουλίου 2015.

 

Στοχεύοντας σταθερά σ'αυτήν την μαγική επενέργεια του φυσικού πλούτου της Μάνης στον ψυχισμό των ανθρώπων και δη των μουσικών είμαι βέβαιος ότι και η φετινή ακαδημία θα μας χαρίσει εμβιώσεις αντίστοιχες της περσινής.

 

Μόνη αλλαγή  φέτος ο τόπος διαμονής. Η ακαδημία θα φιλοξενηθεί φέτος στο Καλαμίτσι, ένα παραθαλάσσιο πέτρινο συγκρότημα στα όρια της Καρδαμύλης.

 

Σύλβιος Σύρρος - καλλιτεχνικός διευθυντής

 

Η Καλοκαρινή/Τζαζ/Ακαδημία/Μάνη απευθύνεται σε μουσικούς όλων των επιπέδων και όλων των ηλικιών. Αυτοί που  έχουν ήδη κάποια εμπειρία με την τζαζ θα μπορέσουν να βελτιώσουν τις θεωρητικές τους και τις πρακτικές τους  γνώσεις αλλά και τις εκτελεστικές τους ικανότητες καθώς θα συμμετέχουν στα καθημερινά jam sessions. Γι΄αυτούς που δεν έχουν προηγούμενη επαφή με την τζαζ θα είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας της τζαζ και τις βασικές της αρχές. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον αυτοσχεδιασμό καθώς αυτός είναι και παραμένει το βασικό κίνητρο για να παίξει κανείς τζαζ.

 

Οι τάξεις των ομαδικών μαθημάτων θα χωριστούν απο τους καθηγητές ανάλογα με το επίπεδο του κάθε μαθητή. Θα δοθεί έμφαση στο ρυθμικό μέρος της μουσικής (swing feel, syncopation) καθώς και στις βασικές αρχές της αρμονικής ανάλυσης.

 

ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ:

Σαξόφωνο

Τραγούδι

Πιάνο

Μπάσο

Τύμπανα

Ατομικά μαθήματα αυτοσχεδιασμού για οποιοδήποτε όργανο εφ'όσον ο σπουδαστής κατέχει σχετικά καλά την τεχνική του οργάνου του. (π.χ. επίπεδο μέσης)

 

ΟΜΑΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ:

Ρυθμικό σολφέζ

Ear training

Θεωρία της μουσικής

Βασικές αρχές τζαζ αρμονίας

Workshops

Σχετικές ειδήσεις
Η Αυτόνομη Ακαδημία στην Μπιενάλε της Αθήνας
23.09.2016 15:57
Η Αυτόνομη Ακαδημία παρουσιάζει στη Βαρβάκειο Αγορά, στο πλαίσιο της Μπιενάλε της Αθήνας, μια σειρά ομιλιών, με τίτλο Deep Artist's Talks.
Ρεσιτάλ τραγουδιού για την Ακαδημία Λυρικής Τέχνης
22.09.2016 12:43
Με ένα ρεσιτάλ τραγουδιού με την σπουδαία Ελληνίδα υψίφωνο Μυρτώ Παπαθανασίου, η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά την μνήμη της Μαρία Κάλλας, συνεισφέροντας με τα έσοδα από τα εισιτήρια στην δημιουργία της Ακαδημία Λυρικής Τέχνης "Μαρία Κάλλας", η οποία θα δημιουργηθεί στο διαμέρισμα που έζησε η Μαρία Κάλλας στα νεανικά της χρόνια, στην Οδό Πατησίων 61, στην Αθήνα.
Ακαδημία Νέων Μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών: Κάλεσμα συμμετοχής
24.08.2016 15:58
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ιδρύει από εφέτος, με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, την «Ακαδημία Νέων Μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών».
Κάποιος άλλος μέσα μας: σεμινάριο με τη Σοφία Φιλιππίδου στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος
16.05.2016 16:39

Το Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος φιλοξενεί το σεμινάριο της Σοφίας Φιλιππίδου, με τίτλο Κάποιος άλλος μέσα μας.
Διεθνής Θερινή Ακαδημία Δημιουργικής Γραφής 2016
11.02.2016 14:55
Το British Council σε συνεργασία με το καταξιωμένο Kingston Writing School και το Πανεπιστήμιο του Kingston του Λονδίνου, διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά την Διεθνή Θερινή Ακαδημία Δημιουργικής Γραφής στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.