Τα εγκαίνια της Έκθεσης Εικαστικών Τεχνών Coniectura III θα πραγματοποιηθούν τη Κυριακή 19 Ιουλίου 2015 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης.

Η Coniectura είναι μία ετήσια εκθεσιακή δραστηριότητα που έχει ως κύριο στόχο να προβάλει το έργο των εικαστικών καλλιτεχνών, Ελλήνων και ξένων, που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Μεσσηνία. Οι διοργανωτές της, καλλιτέχνες οι ίδιοι, θεωρούν σκόπιμο και φυσικό η έκθεση να διοργανώνεται κάθε χρόνο σε ένα διαφορετικό μέρος. Έτσι, η Coniectura I φιλοξενήθηκε το καλοκαίρι του 2013 στο Παλαιό Σχολείο Καρδαμύλης, η Coniectura II, το καλοκαίρι του 2014, στην Γκαλερί Ομπρέλα, στην Καλαμάτα, ενώ φέτος η Coniectura III θα γίνει δυτικότερα, στην Μεθώνη, άλλοτε ναυτική βάση και κόμβος για όλους τους ταξιδιώτες στην ανατολική Μεσόγειο, και σήμερα μια μικρή πόλη που έμεινε εν πολλοίς απρόσβλητη από τα συνηθισμένα πλήγματα της τουριστικής ανάπτυξης των τελευταίων δεκαετιών και διατηρεί όλη την ομορφιά που ήταν το αρχικό της δώρο.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην φετινή Coniectura είναι οι εξής: Αναστασόπουλος Σωτήρης, Βαμβακάς Τάσος, Βραχνός Γιώργης, Γκούζος Γιάννης, Cox Stuart, Dolphin Emma, Eastland Peter, Hilbrecht Annette, Θωμόπουλος Απόστολος, Καριζώνης Βασίλης, Κυβέλος Χρήστος, Κυριακάκης Παναγιώτης, Λιακέα Εύη, Μακρής Ηλίας, Μεμένιου Πηνελόπη, Naughton Dermot, Τεμπελόπουλος Παναγιώτης, Τζαμουράνης Δημήτρης, Τσακιριάν Μαριάμ, Φέγγος Σπυρίδων, Weinert Ingrid & Woda-Stabl Brigitte.

Ένα πολυεθνικό πλήθος, ο καθένας με τα δικά του πολιτιστικά και πολιτισμικά εφόδια, όλοι λίγο πολύ διαφορετικοί, ως ιδιοσυγκρασίες και ως καλλιτέχνες, που ζουν όμως στον ίδιο τόπο και πιστεύουν στην σημασία της δημιουργίας και την αξία της τέχνης και μια φορά τον χρόνο τουλάχιστον χαίρονται να βρίσκονται όλοι μαζί, και να μοιράζονται τον ίδιο χώρο. Είναι καλή τύχη αυτό για όλους.

Όπως συμβαίνει συχνά με τις ομαδικές εκθέσεις, έτσι και στην Coniectura III υπάρχει ένα θέμα το οποίο διαπραγματεύονται όλοι οι καλλιτέχνες. Αυτό είναι εφέτος το «Εσωτερικώς ίσταμαι» μια πρόσκληση για περισυλλογή.

Η ανάγκη μας να δράσουμε, να διεκπεραιώσουμε τις διάφορες υποθέσεις και εργασίες μας, μας οδηγούν σε μια κατάσταση που αισθανόμαστε λίγο έως πολύ έξω από το κέντρο του βαθύτερου εαυτού μας, με αποτέλεσμα, ότι ζούμε να το εισπράττουμε μηχανικά. Έτσι κάπως σκέφτηκα το θέμα, και όλοι οι συμμετέχοντες, ο καθένας με τον τρόπο του, θα εκφράσουμε κάτι από αυτό μέσω του έργου μας, εικαστικά.