Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Πλανήτης Δίας

Πλανήτης Δίας
Από τις εκδόσεις Gema κυκλοφόρησε το εξαιρετικό μυθιστόρημα Πλανήτης Δίας του Λουίς Λαντέρο, ενός από τους μεγαλύτερους σύγχρονους συγγραφείς της ισπανόφωνης λογοτεχνίας.

Ανάλαφρο, ταχύτατο, με άφθονο χιούμορ, αλλά ταυτόχρονα σκοτεινό και τραγικό, το βιβλίο μας παρασύρει σε μια συναρπαστική πλοκή με χειμαρρώδη αφήγηση , χάρη στην τέχνη αυτού του λαμπρού παραμυθά.

Οι ζωές του Ντάμασο Μέντεθ και του Τομάς Μοντέχο κυλούν παράλληλα, χωρίς άλλη σχέση πέρα από μια υπόγεια ροή παραπλήσιων θεμάτων. Η ιστορία του Ντάμασο είναι η ιστορία ενός μίσους που έχει τις απαρχές του στην εφηβεία, όταν ένας συνομίληκός του νεαρός σφετερίζεται τη θέση του στον οικογενειακό παράδεισο και προκαλεί αντιπαράθεση και βίαιη ρήξη με τον πατέρα του, έναν άντρα που επιθυμεί να αντισταθμήσει την προσωπική του αποτυχία στη ζωή μέσα από τις επιτυχίες του γιου του. Από τότε, ο Ντάμασο αφιερώνει την ύπαρξή του στη συντήρηση του μίσους και του πάθους για εκδίκηση.

Ο Τομάς από την άλλη, καθηγητής και συγραφέας, μοναχικός νέος αφοσιωμένος στην αγάπη για το βιβλίο, μια μέρα γνωρίζει τον έρωτα, και μαζί την αταξία που θα αναστατώσει τη ζωή του. Ακροβατώντας μεταξύ κωμικού και τραγικού, οι δυο ήρωες πλάθουν με τον πηλό των παθών τους θεούς, δαίμονες, χάρτινους κόσμους, χτίζουν αυτό το φανταστικό εγώ που μας καθορίζει πιο βαθιά και αληθινά από τον πραγματικό εαυτό μας. Ώς τη στιγμή που, μέσα από πολλές περιπέτειες, τα πεπρωμένα του Ντάμασο και του Τομάς ενώνονται, οδηγώντας σε μια κοινή κατάληξη.

Ο Λουίς Λαντέρο γεννήθηκε το 1948 στο Αλβουρκέρκε, ένα χωριό της επαρχίας Μπαδαχόθ, στην  Εστεμαδούρα της Ισπανίας. Πτυχιούχος ισπανικής φιλολογίας του Κομπλούτειου Πανεπιστημίου της Μαδρίτης, σήμερα είναι καθηγητής λογοτεχνίας στη Δραματική Σχολή της Μαδρίτης. Μετά από το θεαματικό λογοτεχνικό ντεμπούτο του με το βιβλίο Παιχνίδια της ώριμης ηλικίας καθιερώνεται ως ένας, διεθνούς φήμης, σύγχρονους πεζογράφους, με μυθιστορήματα όπως τα Περιπλανώμενοι Ιππότες,Ο λαβύρινθος της αγάπης  και Ο κιθαρίστας.

Σχετικές ειδήσεις
Η δυσλεξία- Eva Benso
13.02.2017 11:14
Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema το εξαιρετικό βιβλίο της Eva Benso Δυσλεξία σε μετάφραση Γιάννη Κοτσιφού.
Ο σπουδαίος αραβόφωνος ποιητής Άδωνις στη Στέγη
28.12.2016 15:26
Με Βραβείο Goethe, διεκδικητής επί χρόνια του Νόμπελ Λογοτεχνίας, αυτοεξόριστος από τη Συρία και ένας από τους μεγαλύτερους ποιητές του Αραβικού Κόσμου, ο Άδωνις έρχεται στη Στέγη.
Λίγη ζωή - Χάνια Γιαναγκιχάρα
16.11.2016 10:43
Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα της Hanya Yanagihara, Λίγη ζωή, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
Το Βραβείο Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας στον Αντώνη Γεωργίου και το
06.04.2016 15:28
Το Βραβείο Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας είναι μια φρέσκια ωραία πρωτοβουλία της Κοινότητας (ξεκίνησε το 2009) με σκοπό να προβάλλει πανευρωπαϊκά συγγραφείς που ξεχωρίζουν μέσα στη χώρα τους.
Λεσβία - Βαγγέλης Ραπτόπουλος
06.04.2016 11:50
Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα του Βαγγέλη Ραπτόπουλου με τίτλο Λεσβία.