Η Αντίπαρος για τρίτο καλοκαίρι στη σειρά γεμίζει ζωή και εικόνες από όλο τον κόσμο, φιλοξενώντας στο Κάστρο της από 4 Ιουλίου 2015 το 3ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αντιπάρου.

Το ενετικό Κάστρο του νησιού είναι από τα πιο μικρά και όμορφα δείγματα αρχιτεκτονικής αυτού του είδους. Μέσα στους γραφικούς τοίχους του, σαν καλειδοσκόπιο δημιουργίας και ομορφιάς, εκτίθενται επιλεγμένα έργα φωτογράφων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αν και μικρό σε κλίμακα, η αύξηση των συμμετοχών στο φεστιβάλ από τη μια χρονιά στην άλλη είναι εντυπωσιακή, και αντανακλά την κοσμοπολίτικη και μαγική ενέργεια του νησιού. Πολλά από τα έργα είναι εμπνευσμένα από το ίδιο το νησί της Αντιπάρου, άλλα αποτυπώνουν με ζωντάνια το λαμπερό φως του καλοκαιριού στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ είναι προγραμματισμένες μια σειρά μουσικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Συμμετέχουν οι φωτογράφοι:

Βασίλης Αρτίκος – επίτιμος καλεσμένος –  (Ελλάδα), Λεωνίδας Γερμανόπουλος  (Ελλάδα), Σοφία Γεωργακοπούλου  (Ελλάδα ), John Corlett  (Aγγλία), Susan Daboll  (Αμερική), Charmaine de Heij  (Ολλάνδία), Μανώλης Καραταράκης  (Ελλάδα), Στρατής Καστρισιανάκης (Eλλάδα),  Λήδα Κωτσονοπούλου (Ελλάδα), Christian Luescher  (Ελβετία), Σπύρος Μπάλιος  (Ελλάδα), Γιώργος Νούνεσης  (Ελλάδα), Στέλλα Σιδηροπούλου (Ελλάδα), Christian Stemper  (Aυστρία)

καθώς και οι :

Manou Tilinski, Θοδωρής Μάρκου, Σπυριδούλα Μπαγεώργου (με φωτογραφίες τους από τα γυρίσματα  της ταινίας του Αργύρη ΠαπαδημητρόπουλουSuntan“, που έγιναν στην Αντίπαρο)

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αντιπάρου.

Τη διοργάνωση και  επιμέλεια του φεστιβάλ έχει η Αίθουσα Τέχνης «Αντί».