Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

3ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αντιπάρου

3ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αντιπάρου

Η Αντίπαρος για τρίτο καλοκαίρι στη σειρά γεμίζει ζωή και εικόνες από όλο τον κόσμο, φιλοξενώντας στο Κάστρο της από 4 Ιουλίου 2015 το 3ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αντιπάρου.

 

Το ενετικό Κάστρο του νησιού είναι από τα πιο μικρά και όμορφα δείγματα αρχιτεκτονικής αυτού του είδους. Μέσα στους γραφικούς τοίχους του, σαν καλειδοσκόπιο δημιουργίας και ομορφιάς, εκτίθενται επιλεγμένα έργα φωτογράφων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Αν και μικρό σε κλίμακα, η αύξηση των συμμετοχών στο φεστιβάλ από τη μια χρονιά στην άλλη είναι εντυπωσιακή, και αντανακλά την κοσμοπολίτικη και μαγική ενέργεια του νησιού. Πολλά από τα έργα είναι εμπνευσμένα από το ίδιο το νησί της Αντιπάρου, άλλα αποτυπώνουν με ζωντάνια το λαμπερό φως του καλοκαιριού στην Ελλάδα.

 

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ είναι προγραμματισμένες μια σειρά μουσικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

 

Συμμετέχουν οι φωτογράφοι:

Βασίλης Αρτίκος - επίτιμος καλεσμένος -  (Ελλάδα), Λεωνίδας Γερμανόπουλος  (Ελλάδα), Σοφία Γεωργακοπούλου  (Ελλάδα ), John Corlett  (Aγγλία), Susan Daboll  (Αμερική), Charmaine de Heij  (Ολλάνδία), Μανώλης Καραταράκης  (Ελλάδα), Στρατής Καστρισιανάκης (Eλλάδα),  Λήδα Κωτσονοπούλου (Ελλάδα), Christian Luescher  (Ελβετία), Σπύρος Μπάλιος  (Ελλάδα), Γιώργος Νούνεσης  (Ελλάδα), Στέλλα Σιδηροπούλου (Ελλάδα), Christian Stemper  (Aυστρία)

 

καθώς και οι :

Manou Tilinski, Θοδωρής Μάρκου, Σπυριδούλα Μπαγεώργου (με φωτογραφίες τους από τα γυρίσματα  της ταινίας του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου "Suntan", που έγιναν στην Αντίπαρο)

 

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αντιπάρου.

Τη διοργάνωση και  επιμέλεια του φεστιβάλ έχει η Αίθουσα Τέχνης «Αντί».

Σχετικές ειδήσεις
1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Φωτογραφίας - Medphoto Festival
09.06.2016 12:50
Το Μεσογειακό Φεστιβάλ Φωτογραφίας «Medphoto» είναι μια νέα πρωτοβουλία στο χώρο της φωτογραφίας, εμπνευσμένη από τον φωτογράφο Παύλο Φυσάκη και την ΜΚΟ KOLEKTIV8, σε συνεργασία με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.
Athens Photo Festival 2016
07.06.2016 14:53
Τo Athens Photo Festival είναι το σημαντικότερο φεστιβάλ φωτογραφίας της νοτιοανατολικής Ευρώπης και ένα από τα πέντε παλαιότερα στον κόσμο αφιερωμένα στην τέχνη της φωτογραφίας.
Βραβείο Φωτογραφίας Medphoto: Πρόσκληση συμμετοχής
23.05.2016 11:36
Το Μεσογειακό Φεστιβάλ Φωτογραφίας "Medphoto" διοργανώνει διαγωνισμό για μια in-progress φωτογραφική δουλειά ντοκουμέντου.
Φεστιβάλ Μέρες Φωτογραφίας 2016 στην Πάτρα
12.05.2016 14:49
Το φεστιβάλ «Μέρες Φωτογραφίας» που πραγματοποιείται στην Πάτρα από 11 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016.
To Photometria στην 3η συνάντηση του Ευρωπαϊκού δικτύου φωτογραφικών φεστιβάλ στην Ρουμανία
19.04.2016 10:28
To Photometria - Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας θα βρεθεί στην 3η συνάντηση του Ευρωπαϊκού δικτύου φωτογραφικών φεστιβάλ στην Ρουμανία.