Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ολο το νησί ένα Balkan Parade!

Ολο το νησί ένα Balkan Parade!
Το Balkan Groove Festival, είναι ένα παραδοσιακό funky jazz ταξίδι από την Κρήτη ως τη Σερβία, με πολλά σπουδαία ονόματα στο πρόγραμμα του!

Το Balkan Groove Festival, είναι ένα παραδοσιακό funky jazz μουσικό ταξίδι από την Κρήτη ως τη Σερβία με πολλά σπουδαία ονόματα στο πρόγραμμά του!

Οι Boban I Marko Markovic Orkestar, ο Ψαραντώνης και οι Mode Plagal, άξιοι πρεσβευτές της έθνικ μουσικής ανοίγουν το Balkan Groove Festival την 1 Αυγούστου στο Θέατρο Τεχνόπολις στο Ηράκλειο της Κρήτης, συνεχίζοντας στις 3 Αυγούστου στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου των Χανιών.

Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει με τους δικούς μας Mode Plagal, οι οποίοι θα κάνουν μία ξεχωριστή διαδρομή ανάμεσα σε βυζαντινούς ήχους, βαλκανικούς, αφρικάνικους, funky, groovy, rock και blues ρυθμούς, συνδυάζοντας και το δικό τους μουσικό ιδίωμα, έναν αναγνωρίσιμο πλέον ήχο.

Στη συνέχεια στη σκηνή θα ανέβει ο Ψαραντώνης (θα ήταν παρατυπία να έλειπε από ένα τέτοιο φεστιβάλ φυσικά!), επάξιος πρεσβευτής της «σύγχρονης» κρητικής μουσικής, ο οποίος συγκαταλέγεται βεβαίως ανάμεσα στους σημαντικότερους και πιο αγαπητούς καλλιτέχνες που έχει αναδείξει το νησί.

Η βραδιά θα κορυφωθεί με την εμφάνιση των Σέρβων Boban I Marko Markovic Orkestar. Γνώριμες φυσιογνωμίες παγκοσμίως μέσα από τα φιλμ του Εμίρ Κουστουρίτσα Underground και Arizona Dream και μέσω της συνεργασίας τους με τον Goran Bregovic.

Η μπάντα αποτελείται από 13 μέλη και υπό την καθοδήγηση του μετρ της τρομπέτας Boban και του γιου του Marko, εξωτερικεύει τα χρώματα και την αισθητική της καθαρής jazz, δένει το ανατολίτικο μελωδικό στοιχείο με funk ρυθμολογία και δίνει την εικόνα ενός ατελείωτου γλεντιού!

Info
Balkan Groove Festival
Τετάρτη 1 Αυγούστου
Θέατρο Τεχνόπολις, Ηράκλειο Κρήτης
Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.30, έναρξη: 20.30, τιμή εισιτηρίου: 30 ευρώ
Παρασκευή 3 Αυγούστου
Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, Χανιά
Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.00, έναρξη: 20.00, τιμή εισιτηρίου: 30 ευρώ
www.mojo-productions.gr/balkangroove.html
balkangroove@mojo-productions.gr

Σχετικές ειδήσεις
BAiLdSA και Αργατεία live στο Fix στην Θεσσαλονίκη
23.11.2016 14:35
Balkan & Πόντος , BAiLdSA & ΑΡΓΑΤΕΙΑ για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή του In art Music Stage @ FIX καταργούν τις κατεστημένες διαχωριστικές γραμμές μεταξύ παραδοσιακού και μοντέρνου και ανοίγουν νέους μουσικούς δρόμους, παντρεύοντας τους βαλκανικούς ήχους με τις παραδόσεις του Πόντου.
Half Note Jazz Club: Οι πρώτες συναυλίες της νέας σεζόν
29.09.2016 17:14
Για μια ακόμη χρόνια το Half Note Jazz Club, το αγαπημένο jazz στέκι της Αθήνας, υπόσχεται μια εκρηκτική σεζόν με εμφανίσεις σπουδαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Το νέο του πρόγραμμα διαπερνά ποιοτικά όλο το μουσικό φάσμα χωρίς ξεκάθαρες ετικέτες. Καλύπτει σε εύρος ήχους jazz, blues, world μέχρι funk, swing, tango, cabaret, χωρίς να λείπουν επιλεγμένα και ξεχωριστά ονόματα της ελληνικής σκηνής
Μουσικό Χωριό 2016: Πρόγραμμα Συναυλιών 1ης περιόδου
16.08.2016 11:08
Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, το Μουσικό Χωριό μεταμορφώνει το μεσαιωνικό πηλιορείτικο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου σε τόπο καλλιτεχνικής συμβίωσης, μουσικής πράξης και εκπαίδευσης, μέσα σε ένα φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς.
Με τα χρώματα της Ελλάδας: Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Loutraki Festival 2016
05.08.2016 15:42
Με ένα ουράνιο μουσικό τόξο με χρώματα από την Ελλάδα, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Άλκηστη Πρωτοψάλτη στην Πανσέληνο, την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016, στο πλαίσιο του Loutraki Festival.
Stelios Petrakis Quartet live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage
29.03.2016 12:13
Στο δρόμο για τις Βρυξέλλες και το Balkan Τrafik Festival, το Κρητικό Κουαρτέτο του Στέλιου Πετράκη ανανεώνει το ραντεβού του με το Αθηναϊκό κοινό στο Γυάλινο - UpStage, την Παρασκευή 15 Απρίλη.