Με μεγάλη χαρά φιλοξενούμε φέτος στο καλοκαιρινό μας camp τον Ravy Magnifique, τον άνθρωπο που μας ενέπνευσε για τη δημιουργία του Quilombo, ένα σημαντικό δάσκαλο, σε ένα διήμερο σεμινάριο βραζιλιάνικων κρουστών Samba Batucada. Το camp φέτος θα γίνει σε μια πανέμορφη παραλία της Ηλείας, στο Γιαννιτσοχώρι (Camping Apollo Village), στις 4 και 5 Ιουλίου 2015. Θα λειτουργήσουν δύο τμήματα (για αρχάριους* και για γνώστες κρουστών σε καλό επίπεδο), με συνολική διάρκεια έξι ώρες ανά τμήμα. Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα και να περάσουμε μαζί ένα υπέροχο διήμερο, δίπλα στη θάλασσα, με κρουστά, χορό, κοκτέιλ, αιώρες και βουτιές!

*Το τμήμα αρχαρίων θα πραγματοποιηθεί μόνο αν συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός συμμετοχών.

Ο Ravy Magnifique, γεννημένος στο Pondichery Ινδίας, αναπτύσσει από μικρός ιδιαίτερη αγάπη για τα κρουστά. Φτάνει στη Γαλλία τη δεκαετία του ’70, και μόλις στα 15 του κάνει τα πρώτα του βήματα στην pop σκηνή. Αυτή είναι η αρχή για τις μουσικές αναζητήσεις του ανά τον κόσμο. Παθιασμένος με την τζαζ, αναζητά την προέλευσή της μέσα από τις παραδοσιακές μουσικές. Έρχεται σε επαφή με τις παραδόσεις της Σενεγάλης, της Ακτής Ελεφαντοστού και της Γουινέας (Djembé, Sabar, Balafon, Sanza), συναντά την κουβανέζικη μουσική (Congas, Timbal, Bongo), δίπλα σε μεγάλους δασκάλους, ώσπου ανακαλύπτει τους βραζιλιάνικους ρυθμούς, πολύ σύντομα μάλιστα ως μαέστρος (Chef de Batterie).

Το 1981 συμμετέχει στην ίδρυση του CAES (Centre Autonome d’ Expérimentation Sociale – Αυτόνομο Κέντρο Κοινωνικής Έρευνας) στο Ris-Orangis, στην περιφέρεια του Παρισιού. Πρόκειται για ένα πραγματικό εργαστήρι έκφρασης στο πλαίσιο του οποίου ο ίδιος δημιουργεί μια σχολή κρουστών και ντραμς. Το πάθος και η αφοσίωσή του για την εκπαίδευση διαρκεί μέχρι σήμερα.

Η συνάντησή του με τον Georges Brown είναι καθοριστική. Γνωρίζει καλύτερα τον κόσμο της τζαζ και έπειτα από την επαφή του με μουσικούς όπως οι Archie Shepp, Éric Fisher, David Liebman και Delmar Brown καταλήγει να κάνει το μεγάλο βήμα και να γίνει συνθέτης ο ίδιος. Εντωμεταξύ, ο Ravy επιστρέφει στις ινδικές του ρίζες, σπουδάζει τα παραδοσιακά κρουστά της χώρας του (Tablas, Dolky, Tavil) και συνεργάζεται με γνωστά σχήματα (Senem Diyici Quartet, Alain Blesing Octet, Pia Moustaki, Sarah Alexande) συνεχίζοντας παράλληλα την προσωπική του εργασία ως συνθέτης.

Η δισκογραφική του παραγωγή μέχρι σήμερα:

– Meeting (1994), όπου συμμετέχουν 25 ταλαντούχοι μουσικοί από διάφορους χώρους, μεταξύ των οποίων και η τζαζ.

– Meeting II (2000), με τη συμμετοχή 12 μουσικών, εκ των οποίων οι David Liebman, Chico Freeman, Archie Shepp και άλλοι της νεότερης γενιάς όπως οι Mario Canonge, Linley Marthe,Hanga Diaz, Orlando Poleo, Andy Hemler.

– Meeting III (2003), αφιερωμένο στον John Coltrane σε εκτέλεση νέων μουσικών και ηχογραφημένο live στην Dame Bleue του CAES (κουαρτέτο των Ravy Magnifique, Linley Marthe,Ton McClung και Irvin Acao Sierra).

– Meeting IV (2004), όπου ο Ravy συγκεντρώνει τους παλιούς συνεργάτες του σε καινούργιες συνθέσεις που εκφράζουν την συνάντηση της τζαζ με τους ρυθμούς της Νότιας Ινδίας. Η ηχογράφηση αυτή έγινε στο Half Note Jazz Club της Αθήνας με τους D. Liebman, C. Frieman κ.ά.

– Meeting  V (2009), μια σύμπραξη με τον David Liebman κατόπιν πρότασης του ιδίου, που αποτελεί ένα ταξίδι σε έναν κόσμο ομορφιάς, αυθεντικότητας και πνευματικότητας.