Πέντε προτάσεις από τις δεκαπέντε που κατατέθηκαν συνολικά το πρώτο εξάμηνο του 2015, θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο συμπαραγωγών μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας.

Η Ελληνογαλλική επιτροπή, που συστάθηκε στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου (CNC) και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.), συνήλθε για δεύτερη φορά στις 22 Ιουνίου 2015 και επέλεξε για χρηματοδότηση:

Στην ηλικία μου κρύβομαι ακόμα για να καπνίσω της Ραϊάνα Ομπερμέγιερ. (Eλληνική εταιρεία παραγωγής Blonde S.A.-Γαλλική εταιρεία παραγωγής KG Productions)

Θα περάσω τα σύνορα αύριο της Σεπιντέχ Φαρσί. (Ελληνική εταιρεία παραγωγής Pan Entertainment S.A. -Γαλλική εταιρεία παραγωγής Cine-Sud Promotion)

Virus του Άγγελου Φρατζή. (Ελληνική εταιρεία παραγωγής Οι Κήποι ΑΜΚΕ -Γαλλική εταιρεία παραγωγής Mezzanine Films)

Cosmic Candy της Ρηνιώς Δραγασάκη. (Ελληνική εταιρεία παραγωγής Blonde S.A. -Γαλλική εταιρεία παραγωγής Agat Films)

Η τελευταία παραλία του Θάνου Αναστόπουλου (ντοκιμαντέρ). (Ελληνική εταιρεία παραγωγής Φαντασία Οπτικοακουστική Ε.Π.Ε. -Γαλλική εταιρεία παραγωγής Arizona Productions)

Για τις παραπάνω προτάσεις το Ταμείο θα διαθέσει συνολικά 500.000 ευρώ εκ των οποίων 400.000 ευρώ δίνονται από τη Γαλλία και 100.000 ευρώ από την Ελλάδα.

Προσεχώς θα ανακοινωθούν αναλυτικά και τα ποσά χρηματοδότησης ανά ταινία.