Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Προτάσεις χρηματοδότησης από το Ταμείο συμπαραγωγών μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας

Προτάσεις χρηματοδότησης από το Ταμείο συμπαραγωγών μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας

Πέντε προτάσεις από τις δεκαπέντε που κατατέθηκαν συνολικά το πρώτο εξάμηνο του 2015, θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο συμπαραγωγών μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας.

 

Η Ελληνογαλλική επιτροπή, που συστάθηκε στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου (CNC) και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.), συνήλθε για δεύτερη φορά στις 22 Ιουνίου 2015 και επέλεξε για χρηματοδότηση:

 

Στην ηλικία μου κρύβομαι ακόμα για να καπνίσω της Ραϊάνα Ομπερμέγιερ. (Eλληνική εταιρεία παραγωγής Blonde S.A.-Γαλλική εταιρεία παραγωγής KG Productions)

Θα περάσω τα σύνορα αύριο της Σεπιντέχ Φαρσί. (Ελληνική εταιρεία παραγωγής Pan Entertainment S.A. -Γαλλική εταιρεία παραγωγής Cine-Sud Promotion)

Virus του Άγγελου Φρατζή. (Ελληνική εταιρεία παραγωγής Οι Κήποι ΑΜΚΕ -Γαλλική εταιρεία παραγωγής Mezzanine Films)

Cosmic Candy της Ρηνιώς Δραγασάκη. (Ελληνική εταιρεία παραγωγής Blonde S.A. -Γαλλική εταιρεία παραγωγής Agat Films)

Η τελευταία παραλία του Θάνου Αναστόπουλου (ντοκιμαντέρ). (Ελληνική εταιρεία παραγωγής Φαντασία Οπτικοακουστική Ε.Π.Ε. -Γαλλική εταιρεία παραγωγής Arizona Productions)

 

Για τις παραπάνω προτάσεις το Ταμείο θα διαθέσει συνολικά 500.000 ευρώ εκ των οποίων 400.000 ευρώ δίνονται από τη Γαλλία και 100.000 ευρώ από την Ελλάδα.

Προσεχώς θα ανακοινωθούν αναλυτικά και τα ποσά χρηματοδότησης ανά ταινία.

Σχετικές ειδήσεις
40 Χρόνια Γονιδιωματική: Διάλεξη του καθηγητή Jean Weissenbach στο Megaron Plus
05.10.2016 15:15
Ο ομότιμος διευθυντής ερευνών στο CNRS, Ζαν Βεσενμπάχ (Jean Weissenbach), μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Επιστημών, εγκαινιάζει την Τρίτη 11 Οκτωβρίου (ώρα 19:00) τη νέα σειρά του επιτυχημένου κύκλος διαλέξεων «CNRS – Ξεπερνώντας τα όρια της γνώσης», ο οποίος διοργανώνεται από το CNRS (Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας), τη Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Megaron Plus.
Film Factory Short Film Fund 2016: Διαγωνισμός Χρηματοδότησης Ταινιών Μικρού Μήκους
11.08.2016 16:03
Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και ο OTE TV, προσκαλούν – για δεύτερη συνεχή χρονιά – σεναριογράφους και σκηνοθέτες να καταθέσουν τα σενάριά τους σε ανοικτό διαγωνισμό για την παραγωγή Ταινιών Μικρού Μήκους.
Το ΚΘΒΕ στο εργαστήριο του Ludovic Lagarde στη Ρεν (Reims) της Γαλλίας
01.07.2016 10:35
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχοντας ενεργά στις δραστηριότητες της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης, της οποίας είναι μέλος από το 1996, έδωσε το ‘παρών’ και στο σεμινάριο που διοργανώθηκε στη Ρεν της Γαλλίας από τον γνωστό σκηνοθέτη Ludovic Lagarde.
Παρασημοφόρηση του Μύρωνα Μιχαηλίδη από τον Πρέσβη της Γαλλίας
26.05.2016 10:18
Ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Christophe Chantepy, εκπροσωπώντας την Υπουργό Πολιτισμού και Επικοινωνίας της Γαλλικής Δημοκρατίας, επέδωσε την Τρίτη 24 Μαΐου 2016, τα διάσημα του Ιππότη του Τάγματος Γραμμάτων και Τεχνών στον κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη.
Η Hélène Courtois για μία διάλεξη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
12.04.2016 15:33
Η αστροφυσικός Hélène Courtois [Ελέν Κουρτουά], καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Λυόν, Senior member του Institut universitaire de France (μέλος του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Γαλλίας), επικεφαλής διεθνούς ερευνητικής ομάδας, εγκαινιάζει την Πέμπτη 21 Απριλίου (ώρα 19:00) τον νέο κύκλο διαλέξεων «CNRS – Ξεπερνώντας τα όρια της γνώσης», ο οποίος διοργανώνεται από το CNRS (Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας), τη Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Megaron Plus.