Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Τὰ Εἰς Ἐμαυτόν: Έκθεση της Αλεξάνδρας Μυρεσιώτη στην αίθουσα τέχνης Έκφραση

Τὰ Εἰς Ἐμαυτόν: Έκθεση της Αλεξάνδρας Μυρεσιώτη στην αίθουσα τέχνης Έκφραση

Η αίθουσα τέχνης «έ κ φ ρ α σ η – γιαννα γραμματοπουλου», εγκαινιάζει την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 την ατομική έκθεση Ζωγραφικής της Αλεξάνδρας Μυρεσιώτη με τίτλο «Τὰ Εἰς Ἐμαυτόν».

 

Η  Αλεξάνδρα Μυρεσιώτη  κάνει ένα μικρό-μεγάλο ταξίδι στην πραγματικότητα, μέσα από ‘ψηφιακά θραύσματα του εαυτού της’, όπως αυτά αποτυπώνονται στον καμβά.

 

Ζώντας σε έναν κόσμο όπου όλα αλλάζουν, στην ουσία όμως τίποτα δεν αλλάζει,  η καλλιτέχνιδα  επιχειρεί να κάνει μια ελεύθερη κατάδυση στην πραγματικότητα, μέσα από τον ίδιο της τον εαυτό. Χρησιμοποιώντας  λοιπόν τον εαυτό της σαν μέσο καταγραφής, αποτυπώνει την εικόνα της απλοποιώντας την σαν να πρόκειται για μια εικόνα από υπολογιστή, με τις ‘ατέλειες’ της ανθρώπινης γραφής.

 

Φιλτράρει την πραγματικότητα μέσα από τον εαυτό της,  θέλοντας να  διερευνήσει τα όρια  του τέλειου και του ατελούς, του ψεύτικου και του αληθινού, αν αυτό υπάρχει. Υπάρχει άραγε; Η μήπως για να δούμε κατάματα την πραγματικότητα, δεν έχουμε παρά να την ονειρευτούμε;

 

Η Αλεξάνδρα Μυρεσιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Σχολή Βακαλό αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και στη συνέχεια σπούδασε Γλυπτική και Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας οπού αποφοίτησε το 2007 από τον τομέα της Γλυπτικής. Έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνογράφου για αρκετές θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου και έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις. Το 2008 έκανε την πρώτη της ατομική έκθεση στην γκαλερί Fizz. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Σχετικές ειδήσεις
Made by Loula in Gr.: έκθεση της Σπυριδούλας Πολίτη στη αίθουσα τέχνης εκφραση - γιαννα γραματοπουλου
21.10.2016 17:27
Η αίθουσα τέχνης «ε κ φ ρ α σ η – γιαννα γραμματοπουλου», εγκαινιάζει την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου την ατομική έκθεση της Σπυριδούλας Πολίτη  με τίτλο: "Made by Loula in Gr."
Είναι αλλά δεν είναι: έκθεση της Αλεξάνδρας Μυρεσιώτη στη Δημοτκή Πινακοθήκη Λέφα
13.09.2016 16:33
Στις 4 Οκτωβρίου στις 8 μμ. η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό παρουσιάζει το έργο της σύγχρονης Ελληνίδας εικαστικού Αλεξάνδρας Μυρεσιώτη με τίτλο «ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ».
Fields of Vision: έκθεση στην έκφραση – γιαννα γραμματοπουλου
25.05.2016 15:57
Η αίθουσα τέχνης «έ κ φ ρ α σ η – γιαννα γραμματοπουλου», εγκαινιάζει την Τρίτη 7 Ιουνίου, την έκθεση «Fields of Vision» βασισμένη σε μια ιδέα του Κορνήλιου Γραμμένου.
Καλημέρα κύριε Proust: έκθεση του Άγγελου Σκούρτη στην αίθουσα τέχνης εκφραση - γιαννα γραμματοπουλου
21.04.2016 14:33
Η αίθουσα τέχνης εκφραση - γιαννα γραμματοπουλου εγκαινιάζει την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 την ατομική έκθεση του Άγγελου Σκούρτη με τίτλο «Καλημέρα κύριε Proust».
Επένθεση Μνήμης: έκθεση της Ερατώς Χατζησάββα στην αίθουσα τέχνης εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου
24.03.2016 10:04
Η αίθουσα τέχνης «εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου» εγκαινιάζει την Πέμπτη 7 Απριλίου την ατομική έκθεση της Ερατώς Χατζησάββα με τίτλο «Επένθεση Μνήμης» σε επιμέλεια της Λήδας Καζαντζάκη.