Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Oι τσιγαρούδισσες - Στέλλα Στεργίου Βασιλάτου στη Στοά του Βιβλίου

Oι τσιγαρούδισσες - Στέλλα Στεργίου Βασιλάτου στη Στοά του Βιβλίου

Μετά την επιτυχία του πρώτου της μυθιστορήματος με τίτλο «και πότε θα πεθάνω ξέρω», η   Στέλλα Στεργίου Βασιλάτου παρουσιάζει το δεύτερο λογοτεχνικό της εγχείρημα  από τις εκδόσεις Μπατσιούλας momentum, με τίτλο  “οι τσιγαρούδισσες”.


Πρόκειται για μια ευχάριστη μυθοπλασία  που εκτυλίσσεται στο Γαλαξίδι. Μέσα από σπαρταριστά αλλά και συγκινητικά επεισόδια, οι ηρωίδες της ιστορίας υμνούν τη φιλία, τον αλτρουισμό την ανιδιοτέλεια και τη ζωή που είναι υπέροχη «ώρες ώρες»

H παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 2 Ιουλίου στις 8 το βράδυ, στο αίθριο της «Στοάς του Βιβλίου» στο Μέγαρο Αρσακείου Πεσμαζόγλου 5 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στο πάνελ δίπλα στην συγγραφέα και τον εκδότη θα παραβρεθούν :

ο διευθυντής των περιοδικών εκδόσεων της «Καθημερινής» Σωκράτης Τσιχλιάς.

ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιάννης Μαμουζέλος και

η τραγουδίστρια Μαρίζα Κώχ.

 

Μετά την τελευταία απόπειρα αυτοκτονίας της νεαρής Έλενας, η δυναμική μητέρα της, τη στέλνει στη γιαγιά στο Γαλαξίδι. Εκεί οι τέσσερις «νεράιδες τσιγαρούδισσες» αναλαμβάνουν να μυήσουν το νεαρό κορίτσι στα αληθινά μυστικά της ζωής και στις απολαύσεις της καθημερινότητας του «νεραιδοχωριού» τους.

Αυτά τα τέσσερα θηλυκά, αχώριστα από την εφηβική τους ηλικία, με ένα τσιγάρο στο χέρι, δρουν εφαρμόζοντας ένα “sui generis” δίκαιο που ισορροπεί στην κόψη του ξυραφιού με την ανθρώπινη δικαιοσύνη. Γίνονται σκληροί τιμωροί σε όποιον τολμά να αμφισβητήσει τις αξίες της ζωής και αρωγοί για όποιον ζητάει να κοινωνήσει μαζί τους ένα από τα μαγικά φίλτρα που περιέχουν τα λικεράκια της Λένης, της Γιαννιώς και της Αθηνάς στο κομμωτήριο της Χαρούλας.

Με ένα αφοπλιστικό χαμόγελο στα χείλη τους, εφαρμόζουν τους νόμους εκείνους που δεν μπορεί να βαστάξει ο τυφλός νομοθέτης. Μαζί στις χαρές και στις δυσκολίες, η υπέροχη γυναικοπαρέα θα αποδείξει στην Έλενα αλλά και σε πολλές ακόμα γυναίκες, ότι ο κόσμος μπορεί να είναι πολύ όμορφος, όπως ακριβώς τραγουδά ο Λούις Aρμστρονγκ στο τραγούδι “what a wonderful world”.       

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση του βιβλίου «Νίσυρος: η μουσική και τα τραγούδια της» στην Στοά του Βιβλίου
19.12.2016 11:58
Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2016 οι εκδόσεις Παπαγρηγορίου-Νάκας σας προσκαλούν σε μια εορταστική βραδιά στη Στοά του Βιβλίου με αφορμή την επίσημη βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Νίσυρος: η μουσική και τα τραγούδια της» του Χαράλαμπου Καρούσου.
Ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος στη Στοά του βιβλίου
12.10.2016 10:47
Οι εκδόσεις Άγκυρα σας προσκαλούν τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016, στην παρουσίαση του βιβλίου του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου με τίτλο «Το ανάθεμα – Η Νάντια της Γιόλακας» στη Στοά του βιβλίου.
Kαι τα τζιτζίκια ακόμα τραγουδάνε στην Στοά του βιβλίου
24.06.2016 10:40
Οι Eκδόσεις ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε. σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Γρηγόρη Γρηγοριάδη με τίτλο Και τα τζιτζίκια ακόμα τραγουδάνε στην Στοά του βιβλίου την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016.
“ Γιατρέ, έχω ποίηση” : Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Παναγιώτη Τζαμπούρα
08.04.2016 13:26
Οι εκδόσεις Κουκκίδα παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Τζαμπούρα με τίτλο “ Γιατρέ, έχω ποίηση” την Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 στη Στοά του Βιβλίου.
Παρουσίαση του βιβλίου
15.03.2016 09:31
Οι εκδόσεις "Πεδίο" διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου "Πρώτη φορά Αριστερά" με κείμενα των Γιάννη Μηλιού, Στάμου Παπαστάμου, Τάσου Παππά και Γεράσιμου Προδρομίτη την Τρίτη 15 Μαρτίου στη Στοά του Βιβλίου.