Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Μπαίνοντας στο κόκκινο μπαλκόνι: Καλοκαιρινά προγράμματα στο Θέατρο Σοφούλη

Μπαίνοντας στο κόκκινο μπαλκόνι: Καλοκαιρινά προγράμματα στο Θέατρο Σοφούλη

Το θέατρο Σοφούλη σε συνεργασία με την ομάδα ‘Aposse Adesse’ οργανώνουν για τον μήνα Ιούλιο πρωτότυπα Ερευνητικά Προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης.

Τα προγράμματα είναι τα εξής:

- Η Ιστορία ενός παλιόπαιδου (εφήβους)
- Η Αγάπη που παγώνει (ενήλικες)
- Συνομήλικοι (παιδιά και γονείς)

Στόχος τους είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος ασφάλειας και ισότητας μέσα στο οποίο είναι δυνατή η ανάπτυξη της ομαδικότητας, το άνοιγμα του εαυτού καθώς και η προσωπική και ομαδική έρευνα σε σύγχρονα ζητήματα και αξίες που θα δοθούν. Με βασικά εργαλεία επιλεγμένες τεχνικές θεάτρου και με την  συστημική ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, η ομάδα δουλεύει σε βάθος, με βιωματικό τρόπο, δημιουργεί ερωτήματα και αναζητά απαντήσεις.

Τα προγράμματα απευθύνονται σε εφήβους, ενήλικες και σε παιδιά.

Εμψυχωτές των προγραμμάτων:
Αλίκη Κωνσταντινίδου, ψυχολόγος ΑΠΘ
Μαρία Μαυρίδου, ηθοποιός , εμψυχώτρια ομάδων
Ματίνα Καλαϊτζίδου, μουσικός

Λίγα λόγια για τα προγράμματα:

Τα προγράμματα υλοποιούνται μέσα σε ολιγομελείς ομάδες. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προαγωγή και την ενεργοποίηση της ομαδικότητας ώστε να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε μια ατμόσφαιρα βαθιάς ενσυναίσθησης, αποδοχής και αυθεντικότητας στις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των συμμετεχόντων.

-Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΛΙΟΠΑΙΔΟΥ
Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε εφήβους.

Με βασικά εργαλεία μεθόδους και τεχνικές από το Ensemble Physical Theater του John Britton και την διδασκαλία της Αλίκης Δουρμάζερ και της συστημικής ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης, δημιουργούμε μια διαδρομή με βασικό άξονα την Ιστορία ενός Παλιόπαιδου. (Αγγελική Δαρλάση).


"Αυτή είναι η ιστορία ενός παιδιού, συνηθισμένου σαν όλα τα παιδιά και ξεχωριστού σαν κάθε παιδί. Είναι μια ιστορία για την πίστη στον άνθρωπο και στον ανθρωπισμό’".


Μέσα από αυτή την διαδρομής που προτείνεται, ξεδιπλώνονται αξίες και νοήματα που ερευνώνται σε βάθος. 


-Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΠΑΓΩΝΕΙ
Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε ενήλικες.

Με βασικά εργαλεία μεθόδους και τεχνικές από το Ensemble Physical Theater του John Britton και την διδασκαλία της Αλίκης Δουρμάζερ και της συστημικής ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης, δημιουργούμε συνθήκες και μέσα από την δραματοποίηση και την προσομοίωση ξετυλίγουμε το νήμα της αγάπης που παγώνει, της αγάπης που ακινητοποιεί, της υπερπροστατευτικής αγάπης.

**οι συμμετέχοντες, θα έχουν την ευκαιρία αν το επιθυμούν, να μοιραστούν με την ομάδα και τις δικές τους προσωπικές ιστορίες.-ΟΙ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΙ

Απευθύνεται σε γονείς και στα παιδιά τους.


Μέσα από την απόλαυση και την χαρά του παιχνιδιού, δίνεται η ευκαιρία στους γονείς να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους. Οι γονείς ξαναγίνονται παιδιά, ξεχνούν για λίγο τις υποχρεώσεις τους, περνούν δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά τους υπό την καθοδήγηση έμπειρων εμψυχωτών.


Η ομάδα Aposse Adesse δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2014 από ανθρώπους των τεχνών και των ανθρωπιστικών επιστημών. A posse Ad esse, είναι φράση λατινικής προέλευσης και σημαίνει από την δυνατότητα στην πραγματικότητα.
Αυτό το τελευταίο συνοψίζει σε μια μόνο φράση τον κύριο στόχο της ομάδας μας. Κάθε άνθρωπος αποτελεί μια ξεχωριστή οντότητα με ποικίλες ικανότητες. Άλλες τις εκμεταλλεύεται και άλλες μένουν αναξιοποίητες.

Μέσα από το πάντρεμα του θεάτρου και της ψυχοθεραπείας δίνεται η δυνατότητα σε κάθε άτομο να συμμετέχει σε μια δυνατή βιωματική εμπειρία που θα τον βοηθήσει να ανακαλύψει τις ικανότητες του και να τις αξιοποιήσει.


Σχετικές ειδήσεις
Εκπαιδευτικά προγράμματα Φεβρουαρίου 2017 στη Στέγη
31.01.2017 17:31
Κινηματογράφος, Θέατρο, Χορός, Μουσική, Εικαστικά, Νέες τεχνολογίες και άλλα ενδιαφέροντα μας περιμένουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Στέγης τον Φεβρουάριο.
Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα στη Στέγη
15.12.2016 14:45
Δεκέμβριος και Ιανουάριος με εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, εφήβους και ενήλικες στη Στέγη και εκτός… Για μεμονωμένους επισκέπτες και σχολικές ομάδες.
Εκπαιδευτικά προγράμματα Δεκεμβρίου 2016 στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
22.11.2016 14:49
Νέα, αλλά και ήδη γνωστά εκπαιδευτικά προγράμματα μας περιμένουν τον Δεκέμβριο 2016 στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, ενώ δεν θα λείψει φυσικά η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, με προγράμματα στο κλίμα των εορταστικών ημερών!
Εκπαιδευτικά προγράμματα Απριλίου 2016 στη Στέγη
31.03.2016 16:23
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μας προσκαλεί στα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, εφήβους, οικογένειες και ενήλικες και τον μήνα Απρίλιο, με νέες δραστηριότητες.
Εκπαίδευση στη Στέγη: Προγράμματα Μαρτίου 2016
03.03.2016 15:31
Η Στέγη συνεχίζει με αποστολή της την εκπαίδευση προσκαλεί και τον μήνα Μάρτιο παιδιά και ανθρώπους κάθε ηλικίας, στα εκπαιδευτικά της προγράμματα σε ένα χώρο ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους.