Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

…Κι ένα αφιέρωμα στον Δ. Μητροπάνο στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2015

…Κι ένα αφιέρωμα στον Δ. Μητροπάνο στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2015

Μια μοναδική μουσική συνάντηση θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν όσοι βρεθούν στη Μονή Λαζαριστών, την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2015, στις 21:30. Δύο από τις πιο αυθεντικές φωνές των τελευταίων χρόνων, ο Δημήτρης Μπάσης και η Ραλλία Χρηστίδου , ενώνουν τις μουσικές τους δυνάμεις και παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον μεγάλο λαϊκό ερμηνευτή Δημήτρη Μητροπάνο.

 

Στη σύγχρονη μυθολογία του λαϊκού τραγουδιού, κομμάτια όπως τα «Ρόζα», «Λαδάδικα», «Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη», «Δυο Νύχτες», «Πες μου πού πουλάν καρδιές», «Δώσε μου φωτιά» και πολλά ακόμα, τραγουδισμένα από την αξέχαστη φωνή του Μητροπάνου, έχουν αφήσει το δικό τους βαθύ χνάρι. Πατώντας ακριβώς πάνω σ’ αυτό το χνάρι και με τη βοήθεια της ορχήστρας του αείμνηστου καλλιτέχνη, ο Δημήτρης και η Ραλλία φτιάχνουν μια μουσική παράσταση γεμάτη συγκίνηση, μνήμες και πάθος. Πάθος σαν αυτό που ξεχώριζε τις ερμηνείες του Μητροπάνου και ερχόταν ως αξία προσθετική στο δυνατό εύρος μιας κρυστάλλινης λαϊκής φωνής.

 

Φυσικά σ’ αυτήν τη συναυλία οι δυο καλλιτέχνες θα πουν όλα τα τραγούδια που έχουν χαρακτηρίσει την προσωπική τους δισκογραφία , συνδυάζοντας ήχους λαϊκούς, έντεχνους, παραδοσιακούς και σύγχρονους, αλλά και με μερικές αναπάντεχες διασκευές που σίγουρα θα εκπλήξουν ευχάριστα τους θεατές της βραδιάς.

 

Αλλά από εκπλήξεις ξέρουν πολύ καλά οι δυο καλλιτέχνες: ο Δημήτρης Μπάσης, μια από τις πιο σημαντικές λαϊκές φωνές των τελευταίων χρόνων, με τη δική του πια περπατησιά στο λαϊκό τραγούδι, δε δίστασε να αναμετρηθεί με τραγούδια που σφραγίστηκαν από μυθικές φωνές του παρελθόντος. Το πάθος του και το ιδιαίτερα λαϊκό του μέταλλο όμως, τον βοήθησε να κερδίσει τη δική του αυθεντικότητα και τη δική του μοναδική ερμηνεία.

 

Από την πλευρά της, η Ραλλία Χρηστίδου, μια από τις πιο σημαντικές παρουσίες της νέας γενιάς στη μουσική, κατάφερε να διακριθεί στο ρόλο της μουσικού, της τραγουδοποιού και φυσικά της ερμηνεύτριας. Φέτος, δίπλα στον Δημήτρη Μπάση, μας έκανε γνωστή και τη μεγάλη αγάπη που έχει για το λαϊκό τραγούδι και κυρίως τις μεγάλες δυνατότητες που μπορεί να έχει η ερμηνεία της.

 

Μια συναυλία μνήμης, πάθους και συγκίνησης, αλλά και μια συναυλία γεμάτη κέφι, διασκέδαση και χαρά, έτσι όπως μόνο τα αυθεντικά λαϊκά γλέντια και τραγούδια ξέρουν να δημιουργούν…

Σχετικές ειδήσεις
Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο από τον Κώστα Τριανταφυλλίδη στο Κρεμλίνο
15.12.2016 10:16
Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, από τους πιο γνήσια λαικούς τραγουδιστές της νέας γενιάς, θα βρεθεί για δυο μοναδικές παραστάσεις στο Kremlino Stage, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα βασισμένο στα τραγούδια του και στα τραγούδια του μεγάλου απόντα του λαικού τραγουδιού, Δημήτρη Μητροπάνου.
Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2016… μέρος δεύτερον
27.07.2016 14:19
Το δεύτερο μέρος του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2016 έρχεται κουβαλώντας την αρμύρα του καλοκαιριού και φέρνοντας κάτι από το ευφρόσυνο αεράκι του φθινοπώρου.
Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2016: Οι πρώτες εκδηλώσεις
09.06.2016 15:37
Η μουσική ιστορία της Μονής Λαζαριστών συνεχίζεται για ένα ακόμη καλοκαίρι, μ’ ένα πρόγραμμα εκλεκτικών συγγενειών και με μεγάλα ονόματα της ελληνικής και ξένης σκηνής.
Θάνος Μικρούτσικος και Μίλτος Πασχαλίδης live στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών
31.05.2016 11:40
Σε πείσμα των καιρών, ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μίλτος Πασχαλίδης θα ξορκίσουν το κακό, ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα με τραγούδια κοινού αισθήματος, και την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 θα βρίσκονται στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.
Από τις Ρίζες ως τα Άνθη του καλού...: Ο Θάνος Ανεστόπουλος στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών
30.05.2016 13:09
Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών ανοίγει τις πόρτες του με τον Θάνο Ανεστόπουλο και τη μουσική παράσταση "Από τις ΡΙΖΕΣ ως τα ΑΝΘΗ του καλού...".