Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Chopiniana “Les Sylphides” στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας

Chopiniana “Les Sylphides” στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας

Παράσταση με θέμα ChopinianaLes Sylphides” θα δώσει τo Eργαστήριο Κλασικού και Σύγχρονου Χορού της Διεύθυνσης Πολιτισμού Δήμου Νίκαιας- Ρέντη την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας στις 21.00. Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των «Καλλιτεχνικών Δημιουργιών» της Διεύθυνσης Πολιτισμού.

 

Λίγα λόγια για το Εργαστήρι Κλασικού και Σύγχρονου Χορού

Το τμήμα κλασικού χορού του Δήμου της Νίκαιας δημιουργήθηκε το 1991.

 

Έχουν διδαχθεί χορό σε αυτό εκατοντάδες παιδιά της Νίκαιας και των γύρω περιοχών ενώ κάποια από αυτά ασχολήθηκαν με το μπαλέτο ή το σύγχρονο χορό επαγγελματικά. Στο τμήμα γίνονται δεκτά παιδιά από 4 ετών κι άνω. Στο τέλος κάθε σχολικού έτους διοργανώνονται ανοιχτά μαθήματα με προσκεκλημένους τους γονείς. Κάθε δύο χρόνια δίνεται παράσταση με έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, καθώς και σύγχρονες χορογραφίες, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές της σχολής.  Το τμήμα μπαλέτου συνεργάζεται για τις παραστάσεις του με άλλα τμήματα της Διεύθυνσης Πολιτισμού όπως το μουσικό , το ωδείο , την παιδική χορωδία , την παιδική ζωγραφική και το τμήμα της ιστορίας της τέχνης. Σπουδάζοντας κλασικό μπαλέτο, ένα παιδί έχει να κερδίσει άριστη φυσική κατάσταση, σωστή στάση και κίνηση αλλά κυρίως  να ανακαλύψει τις εκφραστικές του ικανότητες μέσα από τη κίνηση, δίνοντας διέξοδο στην ανάγκη του για έκφραση και επικοινωνία.  Το μπαλέτο και γενικά ο χορός διδάσκει πειθαρχία σώματος και γενικότερα δημιουργεί πειθαρχημένους χαρακτήρες. Πρόκειται για εξευγενισμένη ανθρώπινη κίνηση και έκφραση που απαιτεί λεπτές δεξιότητες δύναμης, συντονισμού και αίσθησης του χώρου και του εαυτού μας.

Σχετικές ειδήσεις
The Golden Age από το Μπαλέτο Μπολσόι σε ζωντανή μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
11.10.2016 13:36
Η αυλαία για τη δεύτερη σεζόν των ζωντανών μεταδόσεων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανοίγει με το μπαλέτο Τhe Golden Age, απευθείας από τη Μόσχα και το Μπαλέτο Μπολσόι.
Η Λίμνη των Κύκνων από το Russian Ballet Theater στο Θέατρο Βράχων
27.06.2016 15:12
Το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών, το αριστούργημα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, η Λίμνη των Κύκνων στο Θέατρο Βράχων από το φημισμένο «Russian Ballet Theater», μια από τις πιο αναγνωρίσιμες δυνάμεις του κλασικού χορού της Μόσχας.
Etude: Παράσταση Κλασικού και Σύγχρονου Χορού του Dansarte
23.06.2016 13:48
Το Κέντρο Χορού και Τεχνών Dansarte σας προσκαλεί στη βραδιά Κλασσικού και Σύγχρονου Χορού "ETUDE", την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, στις 8:30μμ, στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.
Η Λίμνη των Κύκνων από τα Russian Ballet Theater σε περιοδεία στην Ελλάδα
01.06.2016 14:48
Μετά από τις sold out παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών, το αριστούργημα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, η Λίμνη των Κύκνων του φημισμένου «Russian Ballet Theater», φιλοξενείται για λίγες παραστάσεις σε επιλεγμένα θέατρα της Αθήνας και του Πειραιά (26 & 27 Ιουνίου στο Κηποθέατρο Παπάγου, 28 Ιουνίου στο Θέατρο Πέτρας, 29 Ιουνίου στο Κατράκειο Δημοτικό Θέατρο Νίκαιας, 30 Ιουνίου στο Αμαλίειο Θέατρο Αμαρουσίου, 3 Ιουλίου στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης και 27 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων Βύρωνα) και σε επιλεγμένες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε το βραβευμένο και διάσημο «Russian Ballet Theater», μια από τις πιο αναγνωρίσιμες δυνάμεις του κλασικού χορού της Μόσχας.
óMNIRA και VORTEX: Δύο παραστάσεις χορού στο Σύγχρονο Θέατρο
29.02.2016 10:52
Δύο έργα σύγχρονου χορού απο τις νέες χορογράφους Μαριάννα Βαρβιάνη και Στέλλα Σπύρου συναντιούνται στην σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου για να πραγματευτούν τις έννοιες του εγκλωβισμού και της υπέρβασης.