Από τις εκδόσεις Νεφέλη κυκλοφορεί το βιβλίο Παγκόσμια ιστορία της σύγχρονης ιστοριογραφίας των Georg G. Iggers & Q. Edward Wang.

Στους δύο τελευταίους αιώνες, και ιδίως στον 20ό, γράφτηκαν αρκετές ιστορίες της ιστοριογραφίας. Ωστόσο, πάντοτε υιοθετούσαν δυτική ή εθνική εστίαση, και όποτε εστίαζαν στη Δύση δεν ακολουθούσαν συνήθως τη συγκριτική προοπτική, αλλά την προοπτική των επιµέρους εθνικών παραδόσεων. Τα έργα στις ιστορικές σπουδές γενικότερα, και ιδίως μετά τις κοσµοϊστορικές εξελίξεις του 1989-1991, στράφηκαν ολοένα και περισσότερο στους κόσµους πέρα από τη Δύση και συµπεριέλαβαν τις πολιτισµικές και τις κοινωνικές πλευρές σε πολύ µεγαλύτερο βαθµό συγκριτικά µε το παρελθόν. Αυτό δεν συνέβη στην ιστορία της ιστοριογραφίας, ακόµη και στα πρόσφατα έργα της καµπής από τον 20ό στον 21ο αιώνα. Το παρόν βιβλίο, λοιπόν, φιλοδοξεί να καλύψει αυτό το σημαντικό κενό στις γνώσεις μας για το παρελθόν.

Ο Georg G. Iggers θεωρείται διεθνώς ως ο πατριάρχης της ιστορίας της ιστοριογραφίας και σήμερα είναι ομότιμος καθηγητής του State University of New York. Από το έργο του ξεχωρίζει η μελέτη The German Conception of History: The national tradition of historical thought from Herder to the present (Wesleyan University Press, 1968), ενώ στα ελληνικά κυκλοφορούν επίσης το Νέες κατευθύνσεις στην ευρωπαϊκή ιστοριογραφία (εκδ. Γνώση, μτφρ. Β. Οικονομίδης, 1991) και το Η ιστοριογραφία στον 20ό αιώνα: από την επιστημονική αντικειμενικότητα στην πρόκληση του μεταμοντερνισμού (εκδ. Νεφέλη, μτφρ. Π. Ματάλας, 1999).

Ο Q. Edward Wang είναι διακεκριμένος μελετητής της κινεζικής και της συγκριτικής ιστοριογραφίας, μέλος της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών, και διδάσκει στο Rowan University των ΗΠΑ. Στο έργο του περιλαμβάνεται το Inventing China through History: The May Fourth Approach to Historiography (SUNY Press, 2001) και το Chopsticks: A Cultural and Culinary History (Cambridge University Press, 2015).

Η Supriya Mukherjee είναι μελετήτρια της σύγχρονης ιστορίας ασιατικών πολιτισμών και διδάσκει στο University of Manitoba του Καναδά. Στο επίκεντρο του ερευνητικού της ενδιαφέροντος τοποθετεί την ιστορία των μειονοτικών και υπάλληλων ομάδων.