Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Αναβολή - Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και οι Φτερωτές Κιθάρες live στον Κήπο του Μεγάρου

Αναβολή - Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και οι Φτερωτές Κιθάρες live στον Κήπο του Μεγάρου

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου την Παρασκευή 10 Ιουλίου ετοιμάζει ένα «Ταξίδι στο Κέντρο Της Πόλης», ένα μουσικό ταξίδι στον πιο όμορφο κήπο της Αθήνας. - Η συναυλία αναβάλλεται

Φέτος ο Νίκος περιμένει τους φίλους του στον Κήπο Του Μεγάρου σε μια συναυλία - γιορτή, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με όλους τους σταθμούς της πορείας του, που μετράει ήδη τριάντα χρόνια.

Όλα όσα μας έχουν κάνει να αγαπήσουμε τον Νίκο Πορτοκάλογλου θα είναι εκεί στον δροσερό Κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Χαρακτηριστικά ακόρντα και δυνατές μελωδίες, στίχοι που όλοι έχουμε ψιθυρίσει, ένταση και λυρισμός, δύση και ανατολή, παρεΐστικη ατμόσφαιρα σε ένα πάρτι για νέους όλων των ηλικιών.

Θα είναι εκεί οι “Φτερωτές Κιθάρες”, η μπάντα που έχει δημιουργήσει ο Νίκος, με καταπληκτικούς νέους αλλά ήδη καταξιωμένους μουσικούς, έχοντας ηλεκτρισμένες προθέσεις για κιθαριστικές ακροβασίες και ανεβαστική διάθεση.

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από μια γιορτή ξεχωριστοί καλεσμένοι. Έτσι oι «Melios Balkana Mama» – ένα νέο πολλά υποσχόμενο συγκρότημα που αναμιγνύει τις balkan ιδιορρυθμίες με την reggae, το ska αλλά και το λαϊκό μας τραγούδι – θα βρεθούν πλάι στον Νίκο στην σκηνή δανείζοντας το πνευστό κουαρτέτο τους. Θα ενορχηστρώσουν γνωστά τραγούδια του Νίκου, μπολιάζοντας τα με ένα διαφορετικό νέο μείγμα ρυθμών και ηχοχρωμάτων, υποσχόμενοι άφθονες «χάλκινες» παρεκτροπές.

Θα είναι εκεί επίσης μια επιλογή από τον τελευταίο δίσκο που κυκλοφόρησε ο Νίκος Πορτοκάλογλου, το "Λιμάνια Ξένα", με αγαπημένα του παραδοσιακά, μικρασιάτικα, ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια, στις νέες τους σημερινές, τολμηρές και «αιρετικές» εκδοχές.

Και φυσικά δεν θα λείψουν τα τραγούδια…

…τραγούδια από τότε που η Φατμέ έπαιρνε τα ρίσκα της με άσωτους υιούς…
…τραγούδια για λόγους σοβαρούς και άλλα για τούνελ που βγάζουν σε άλλα τούνελ και στροφές…
…τραγούδια για καλοκαίρια, για θάλασσες σκοτεινές και για κύματα…
…τραγούδια που έμειναν ασυγχώρητα και έγιναν κομμάτια…
…τραγούδια που έπαιξαν με τον διάβολο και τραγούδια για καράβια που κάηκαν και για φωτιές που δεν λένε να σβήσουν…
…γι’ αυτό που λείπει… και γι’ αυτό που όταν δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό!

Βαγγέλης Μαρκαντώνης: μπάσο , κιθάρες, τραγούδι
Χάρης Μιχαηλίδης: κιθάρα, τραγούδι
Αλέκος Βουλγαράκης: κιθάρα
Μανώλης Γιαννίκιος: τύμπανα
Στην ηχοληψία ο Άκης Πασχαλάκης.

Συμπαραγωγή ΜΜΑ και Ερωδιός Live

Σχετικές ειδήσεις
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου live στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας
14.12.2016 14:33
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου κάνει ένα... restart για το νέο έτος και θα εμφανιστεί για ένα μοναδικό live στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας στις 5 Ιανουαρίου 2017.
«Εισιτήριο»: Νέο single του Νίκου Πορτοκάλογλου
05.12.2016 10:22
H Feelgood Records και ο Νίκος Πορτοκάλογλου παρουσιάζουν το νέο του τραγούδι «Εισιτήριο».
Δυνατά… το Καλοκαιράκι: Αρβανιτάκη και Πορτοκάλογλου στη Ρόδο
03.08.2016 10:41
Στο θέατρο Μεσαιωνικής τάφρου, στη Ρόδο θα βρεθούν στις 8 Αυγούστου 2016 η Ελευθέρια Αρβανιτάκη κ ο Νίκος Πορτοκάλογλου.
Επιστροφή στην Εδέμ: Ο Φοίβος Δεληβοριάς στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
22.07.2016 15:12
Ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του επιστρέφουν το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, για μια συναυλία βιβλικής σημασίας, ένα μουσικό ηδύποτο μέσα στα δέντρα.
Αναβολή - Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Νίκος Πορτοκάλογλου στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016
28.06.2016 17:07
Το Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016 παρουσιάζει την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Νίκο Πορτοκάλογλου την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00 στη Λεωφ. Κηφισίας 219 στο Αμαλίειο, στα πλαίσια της πρώτης τους κοινής καλοκαιρινής περιοδείας.