Ο Νίκος Πορτοκάλογλου την Παρασκευή 10 Ιουλίου ετοιμάζει ένα «Ταξίδι στο Κέντρο Της Πόλης», ένα μουσικό ταξίδι στον πιο όμορφο κήπο της Αθήνας. – Η συναυλία αναβάλλεται

Φέτος ο Νίκος περιμένει τους φίλους του στον Κήπο Του Μεγάρου σε μια συναυλία – γιορτή, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με όλους τους σταθμούς της πορείας του, που μετράει ήδη τριάντα χρόνια.

Όλα όσα μας έχουν κάνει να αγαπήσουμε τον Νίκο Πορτοκάλογλου θα είναι εκεί στον δροσερό Κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Χαρακτηριστικά ακόρντα και δυνατές μελωδίες, στίχοι που όλοι έχουμε ψιθυρίσει, ένταση και λυρισμός, δύση και ανατολή, παρεΐστικη ατμόσφαιρα σε ένα πάρτι για νέους όλων των ηλικιών.

Θα είναι εκεί οι “Φτερωτές Κιθάρες”, η μπάντα που έχει δημιουργήσει ο Νίκος, με καταπληκτικούς νέους αλλά ήδη καταξιωμένους μουσικούς, έχοντας ηλεκτρισμένες προθέσεις για κιθαριστικές ακροβασίες και ανεβαστική διάθεση.

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από μια γιορτή ξεχωριστοί καλεσμένοι. Έτσι oι «Melios Balkana Mama» – ένα νέο πολλά υποσχόμενο συγκρότημα που αναμιγνύει τις balkan ιδιορρυθμίες με την reggae, το ska αλλά και το λαϊκό μας τραγούδι – θα βρεθούν πλάι στον Νίκο στην σκηνή δανείζοντας το πνευστό κουαρτέτο τους. Θα ενορχηστρώσουν γνωστά τραγούδια του Νίκου, μπολιάζοντας τα με ένα διαφορετικό νέο μείγμα ρυθμών και ηχοχρωμάτων, υποσχόμενοι άφθονες «χάλκινες» παρεκτροπές.

Θα είναι εκεί επίσης μια επιλογή από τον τελευταίο δίσκο που κυκλοφόρησε ο Νίκος Πορτοκάλογλου, το “Λιμάνια Ξένα”, με αγαπημένα του παραδοσιακά, μικρασιάτικα, ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια, στις νέες τους σημερινές, τολμηρές και «αιρετικές» εκδοχές.

Και φυσικά δεν θα λείψουν τα τραγούδια…

…τραγούδια από τότε που η Φατμέ έπαιρνε τα ρίσκα της με άσωτους υιούς…
…τραγούδια για λόγους σοβαρούς και άλλα για τούνελ που βγάζουν σε άλλα τούνελ και στροφές…
…τραγούδια για καλοκαίρια, για θάλασσες σκοτεινές και για κύματα…
…τραγούδια που έμειναν ασυγχώρητα και έγιναν κομμάτια…
…τραγούδια που έπαιξαν με τον διάβολο και τραγούδια για καράβια που κάηκαν και για φωτιές που δεν λένε να σβήσουν…
…γι’ αυτό που λείπει… και γι’ αυτό που όταν δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό!

Βαγγέλης Μαρκαντώνης: μπάσο, κιθάρες, τραγούδι
Χάρης Μιχαηλίδης: κιθάρα, τραγούδι
Αλέκος Βουλγαράκης: κιθάρα
Μανώλης Γιαννίκιος: τύμπανα
Στην ηχοληψία ο Άκης Πασχαλάκης.

Συμπαραγωγή ΜΜΑ και Ερωδιός Live