Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Παράξενο δεν είναι;

Παράξενο δεν είναι;
Για τους μικρούς και μεγάλους που δεν πρόλαβαν αλλά και για όσους θέλουν να ζήσουν ξανά στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών το Μέγαρο ανεβάζει για δεύτερη χρονιά την πετυχημένη μουσικοθεατρική παράσταση Παράξενο δεν είναι; που μιλά για τα χρώματα της αλήθειας μέσα από το όνειρο.

Στο μουσικοθεατρικό θέαμα αυτό, που ανεβαίνει στο πλαίσιο του Κύκλου Χριστούγεννα στο Μέγαρο, από τις 20 έως και τις 30 Δεκεμβρίου - σε δέκα παραστάσεις - στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, ο Θάνος Μικρούτσικος και η Μαρία Παπαγιάννη διηγούνται την ιστορία μιας μακρινής πολιτείας, στην οποία συνέβη κάτι πολύ παράξενο. Οι άνθρωποι έχασαν τα όνειρά τους. Δεν έκαναν πια ευχές, ούτε επισκέψεις, ούτε γιορτές. Ξέχασαν και τα παραμύθια . Κανείς δεν ήθελε να μοιραστεί το θαύμα της ζωής . Ένας σοφός γέροντας προσπαθεί να βοηθήσει τους ανθρώπους, αλλά μια κακιά μάγισσα, η πιο κακιά απ’ όλες τις κακές, κλείδωσε τα όνειρα κι έθαψε το χρυσοφλιδάκι τους στη ρίζα του ουράνιου τόξου. Σ’ αυτή την πολιτεία, τα δύο παιδιά θα τολμήσουν το ακατόρθωτο. Θα ταξιδέψουν ως την άκρη του ουράνιου τόξου, θα νικήσουν τους φόβους τους και θα φέρουν πίσω τα όνειρα των ανθρώπων.

Το νήμα του μύθου θα ξετυλιχθεί μέσα από τη μουσική και τους διαλόγους του έργου, αλλά και μέσα από τραγούδια που ακουμπούν στον έμμετρο λόγο πολυαγαπημένων ελλήνων και ξένων ποιητών όπως του Γιάννη Ρίτσου, του Νίκου Καββαδία και του Ναζίμ Χικμέτ καθώς και της Μαρίας Παπαγιάννη και της αξέχαστης Μελίνας Καρακώστα . Τα κομμάτια του παραμυθιού ένωσαν δραματουργικά ο Θάνος Μικρούτσικος και ο  Παναγιώτης Λάρκου που συνεργάστηκε με τη Σεσίλ Μικρούτσικου στη σκηνοθεσία της παράστασης. Η Σεσίλ Μικρούτσικου υπογράφει επίσης τη χορογραφία .

Στην ομάδα των δημιουργικών συντελεστών της παραγωγής συμμετέχει ακόμη ο διεθνώς καταξιωμένος καλλιτέχνης Γιώργος Βαφιάς, ο οποίος, με την ευφάνταστη σκηνογραφική και ενδυματολογική του προσέγγιση, θα δώσει σκηνική υπόσταση στον ονειρικό κόσμο του Γιόμο και της Κόρα. Τους φωτισμούς της παράστασης υπογράφει ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος και τον ήχο ο Μπάμπης Μπλαζουδάκης.

Τους ήρωες του Παράξενο δεν είναι; θα ζωντανέψει επί σκηνής μία ομάδα πολυτάλαντων καλλιτεχνών: Ο Κώστας Θωμαϊδης, η Σταυριαννή Πανδή, ο Δημήτρης Ντάσκας, ο Χρήστος Μαλάκης και η Μαργαρίτα Αμαραντίδη. Μαζί τους οι χορεύτριες Ράνια Γλυμίτσα και Κωνσταντίνα Μικρούτσικου.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Χρήστος Βογιατζής , Άκης Γαβαλάς, Θύμιος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Σινογιάννης, Γιάννης Τσόλκας.

Σχετικές ειδήσεις
Δυο ζωές ταξίδι, μια μουσικοθεατρική παράσταση στην Galerie Δημιουργών
28.09.2016 13:17
Το μουσικοθεατρικό έργο ΔΥΟ ΖΩΕΣ ΤΑΞΙΔΙ ξεκινά τη νέα του σεζόν στην GALERIE ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ από την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016.
Ως την άκρη της κλωστής: νέος κύκλος παραστάσεων στον Πολυχώρο Αθηναΐς
23.09.2016 11:32
Η καλλιτεχνική κολεκτίβα ΠΛΕΓΜΑ παρουσιάζει για δεύτερη φορά τη μουσικοθεατρική παράσταση "Ως την άκρη της κλωστής", σε σκηνοθεσία της Θεατρικής Ομάδας "Ιδέα", από την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016, στον Πολυχώρο Αθηναΐς.
Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα (reloaded): παράταση παραστάσεων στο Βρυσάκι
01.07.2016 10:45
Μέχρι τις 27 Ιουλίου, η Μπερνάρντα Άλμπα θα υποδέχεται το κοινό στο σπίτι της: η παράσταση που κέρδισε θεατές, μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες, θεατρόφιλους και μη, το ασφυτικό καλοκαίρι του 2015, επέστρεψε ανανεωμένη στο Βρυσάκι, Χώρο Τέχνης & Δράσης και –λόγως επιτυχίας- συνεχίζει και τον Ιούλιο: κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, στην πιο όμορφη αυλή της Αθήνας, κάτω από την Ακρόπολη.
Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα (reloaded) ξανά στο Βρυσάκι
20.05.2016 10:46
Η παράσταση που κέρδισε θεατές, μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες, θεατρόφιλους και μη, το ασφυτικό καλοκαίρι του 2015, επιστρέφει τον Ιούνιο στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης: Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα θα ανοίξει την πόρτα του για τον Ιούνιο, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, στην πιο όμορφη αυλή της Αθήνας κάτω από την Ακρόπολη.
Στης Πλάκας τις ανηφοριές: μια μουσικοθεατρική παράσταση στο Θέατρο Badminton
10.05.2016 10:37
Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας παρουσιάζει στο Θέατρο Badminton τη μουσικοθεατρική παράσταση, Στης Πλάκας τις ανηφοριές, για μία μόνο ημέρα, τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016.