Για τους μικρούς και μεγάλους που δεν πρόλαβαν αλλά και για όσους θέλουν να ζήσουν ξανά στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών το Μέγαρο ανεβάζει για δεύτερη χρονιά την πετυχημένη μουσικοθεατρική παράσταση Παράξενο δεν είναι; που μιλά για τα χρώματα της αλήθειας μέσα από το όνειρο.

Στο μουσικοθεατρικό θέαμα αυτό, που ανεβαίνει στο πλαίσιο του Κύκλου Χριστούγεννα στο Μέγαρο, από τις 20 έως και τις 30 Δεκεμβρίου – σε δέκα παραστάσεις – στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, ο Θάνος Μικρούτσικος και η Μαρία Παπαγιάννη διηγούνται την ιστορία μιας μακρινής πολιτείας, στην οποία συνέβη κάτι πολύ παράξενο. Οι άνθρωποι έχασαν τα όνειρά τους. Δεν έκαναν πια ευχές, ούτε επισκέψεις, ούτε γιορτές. Ξέχασαν και τα παραμύθια. Κανείς δεν ήθελε να μοιραστεί το θαύμα της ζωής. Ένας σοφός γέροντας προσπαθεί να βοηθήσει τους ανθρώπους, αλλά μια κακιά μάγισσα, η πιο κακιά απ’ όλες τις κακές, κλείδωσε τα όνειρα κι έθαψε το χρυσοφλιδάκι τους στη ρίζα του ουράνιου τόξου. Σ’ αυτή την πολιτεία, τα δύο παιδιά θα τολμήσουν το ακατόρθωτο. Θα ταξιδέψουν ως την άκρη του ουράνιου τόξου, θα νικήσουν τους φόβους τους και θα φέρουν πίσω τα όνειρα των ανθρώπων.

Το νήμα του μύθου θα ξετυλιχθεί μέσα από τη μουσική και τους διαλόγους του έργου, αλλά και μέσα από τραγούδια που ακουμπούν στον έμμετρο λόγο πολυαγαπημένων ελλήνων και ξένων ποιητών όπως του Γιάννη Ρίτσου, του Νίκου Καββαδία και του Ναζίμ Χικμέτ καθώς και της Μαρίας Παπαγιάννη και της αξέχαστης Μελίνας Καρακώστα. Τα κομμάτια του παραμυθιού ένωσαν δραματουργικά ο Θάνος Μικρούτσικος και ο  Παναγιώτης Λάρκου που συνεργάστηκε με τη Σεσίλ Μικρούτσικου στη σκηνοθεσία της παράστασης. Η Σεσίλ Μικρούτσικου υπογράφει επίσης τη χορογραφία.

Στην ομάδα των δημιουργικών συντελεστών της παραγωγής συμμετέχει ακόμη ο διεθνώς καταξιωμένος καλλιτέχνης Γιώργος Βαφιάς, ο οποίος, με την ευφάνταστη σκηνογραφική και ενδυματολογική του προσέγγιση, θα δώσει σκηνική υπόσταση στον ονειρικό κόσμο του Γιόμο και της Κόρα. Τους φωτισμούς της παράστασης υπογράφει ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος και τον ήχο ο Μπάμπης Μπλαζουδάκης.

Τους ήρωες του Παράξενο δεν είναι; θα ζωντανέψει επί σκηνής μία ομάδα πολυτάλαντων καλλιτεχνών: Ο Κώστας Θωμαϊδης, η Σταυριαννή Πανδή, ο Δημήτρης Ντάσκας, ο Χρήστος Μαλάκης και η Μαργαρίτα Αμαραντίδη. Μαζί τους οι χορεύτριες Ράνια Γλυμίτσα και Κωνσταντίνα Μικρούτσικου.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Χρήστος Βογιατζής, Άκης Γαβαλάς, Θύμιος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Σινογιάννης, Γιάννης Τσόλκας.