Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Global Step: χορευτική performance στο Σύγχρονο Θέατρο

Global Step: χορευτική performance στο Σύγχρονο Θέατρο

Μία από τις πιο σημαντικές και παγκόσμιου χαρακτήρα συναντήσεις σύγχρονου χορού συμβαίνει στις 23 Ιουνίου στην Αθήνα. Ο διεθνούς φήμης καινοτόμος χορογράφος David Zambrano, μαζί με τον Narendra Patil από την Ινδία, τη Λαμπρινή Γκόλια και 32 χορευτές από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο, συνενώνουν τα βήματα τους πάνω στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου.

Στην παράστασηGlobal Step”, ο David Zambrano παρουσιάζει τη δημοφιλή σύνθεση κίνησης “Passing Through” που αναπτύσσει με τους συμμετέχοντες του διεθνές workshop που παραδίδει αυτές τις μέρες στο Dance Cultural Centre (DAN.C.CE) στην Αθήνα. O Narendra Patil με την Λαμπρινή Γκόλια δείχνουν το ντουέτο “Camouflage” πριν από την εμφάνιση τους στο διεθνές Deltebre Dansa Festival της Ισπανίας. Η πλατφόρμα έρευνας και οργάνωσης σύγχρονου χορού “Open Bridges for Dance” εγκαινιάζει τις δράσεις της με τους 3 χορευτές σε μια αποκλειστική εμπειρία κίνησης και χορού που ξαναζωντανεύει τη μουσικές παραγωγές σταθμό «Έλληνες και Ινδοί», μια δημιουργία της εταιρείας “Saraswati” του Αλέξη Καρσιώτη. Χορεύουν με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον Απόστολο Καλτσά.

Μια διασταύρωση τέχνης και πολιτισμών, από την Ελλάδα και την Ευρώπη ως την Ινδία και τον κόσμο, που διευρύνει την αντίληψη μας για το χορό και αφομοιώνει μια οικουμενική γλώσσα έκφρασης.

Το έργο τελείται υπό την αιγίδα του Κέντρου Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου.

Concept / Συνδιοργάνωση: Φάνης Καφούσιας, Ειρήνη Λιάσκου & Dance Cultural Centre - Performers’ Body#5

Σχετικές ειδήσεις
Scratch, performance από την ομάδα σύγχρονου χορού Dancevacuum
01.12.2016 17:27
Η ομάδα σύγχρονου χορού Dancevacuum παρουσιάζει την performance, Scratch, στο χώρο DanceVacuum – Centre of Performing Arts, στο Χαλάνδρι.
1η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου χορού στο Θέατρο ΠΚ
05.07.2016 14:49
Το Θέατρο ΠΚ ανοίγει τις πόρτες του σε νέους καλλιτέχνες και διοργανώνει την 1η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου Χορού. Με στόχο η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου Χορού να γίνει θεσμός, ο χώρος του θεάτρου ΠΚ θα φιλοξενήσει νέους χορευτές δίνοντάς τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά και τις ιδέες τους προάγοντας την τέχνη του χορού.
óMNIRA και VORTEX: Δύο παραστάσεις χορού στο Σύγχρονο Θέατρο
29.02.2016 10:52
Δύο έργα σύγχρονου χορού απο τις νέες χορογράφους Μαριάννα Βαρβιάνη και Στέλλα Σπύρου συναντιούνται στην σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου για να πραγματευτούν τις έννοιες του εγκλωβισμού και της υπέρβασης.
Νέα παράσταση σύγχρονου χορού από την Αναστασία Λύρα στο Μικροσκοπικό Θέατρο
29.12.2015 15:22
Το Μικροσκοπικό Θέατρο παρουσιάζει το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016, στις 20:00 ένα νέο πρόγραμμα Σύγχρονου Χορού σε τέσσερα μέρη, με θέμα το Αίμα και τη Μνήμη.
Είναι Καιρός - Δεύτερη περίοδος: Παράσταση Σύγχρονου Χορού στο Μικροσκοπικό Θέατρο
23.12.2015 14:43
Το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015, στις 8μμ, η ομάδα του Μικροσκοπικού Θεάτρου παρουσιάζει στο ατμοσφαιρικό πλακιώτικο θεατράκι, τη συνέχεια του προγράμματος σύγχρονου χορού Είναι καιρός - δεύτερη περίοδος με μια παράσταση που περιλαμβάνει δύο σόλο χορογραφίες και μια ζωντανή εικαστική εγκατάσταση.