Μία από τις πιο σημαντικές και παγκόσμιου χαρακτήρα συναντήσεις σύγχρονου χορού συμβαίνει στις 23 Ιουνίου στην Αθήνα. Ο διεθνούς φήμης καινοτόμος χορογράφος David Zambrano, μαζί με τον Narendra Patil από την Ινδία, τη Λαμπρινή Γκόλια και 32 χορευτές από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο, συνενώνουν τα βήματα τους πάνω στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου.

Στην παράσταση “Global Step”, ο David Zambrano παρουσιάζει τη δημοφιλή σύνθεση κίνησης “Passing Through” που αναπτύσσει με τους συμμετέχοντες του διεθνές workshop που παραδίδει αυτές τις μέρες στο Dance Cultural Centre (DAN.C.CE) στην Αθήνα. O Narendra Patil με την Λαμπρινή Γκόλια δείχνουν το ντουέτο “Camouflage” πριν από την εμφάνιση τους στο διεθνές Deltebre Dansa Festival της Ισπανίας. Η πλατφόρμα έρευνας και οργάνωσης σύγχρονου χορού “Open Bridges for Dance” εγκαινιάζει τις δράσεις της με τους 3 χορευτές σε μια αποκλειστική εμπειρία κίνησης και χορού που ξαναζωντανεύει τη μουσικές παραγωγές σταθμό «Έλληνες και Ινδοί», μια δημιουργία της εταιρείας “Saraswati” του Αλέξη Καρσιώτη. Χορεύουν με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον Απόστολο Καλτσά.

Μια διασταύρωση τέχνης και πολιτισμών, από την Ελλάδα και την Ευρώπη ως την Ινδία και τον κόσμο, που διευρύνει την αντίληψη μας για το χορό και αφομοιώνει μια οικουμενική γλώσσα έκφρασης.

Το έργο τελείται υπό την αιγίδα του Κέντρου Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου.

Concept / Συνδιοργάνωση: Φάνης Καφούσιας, Ειρήνη Λιάσκου & Dance Cultural Centre – Performers’ Body#5