Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Αόρατα νησιά: Έκθεση στα πλαίσια του Clear Water Environment στα Χανιά

Αόρατα νησιά: Έκθεση στα πλαίσια του Clear Water Environment στα Χανιά

Η έκθεση εικαστικών έργων με τίτλο «Αόρατα νησιά» εγκαινιάζεται τη Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 στο πλαίσιο των εικαστικών δράσεων Clear Water Environment - Στο δρόμο του νερού, στα Χανιά.

 

70 Έλληνες καλλιτέχνες που ζουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό εκθέτουν έργα με θέμα ΑΟΡΑΤΑ ΝΗΣΙΑ.

 

Ποια είναι τα αόρατα νησιά? Οι αθέατες όψεις του πραγματικού, οι αθέατες όψεις των άλλων, των εαυτών μας, αλλά και οι αθέατες όψεις του χρόνου που άλλοτε σκεπάζει και άλλοτε αποκαλύπτει η πάχνη του. ΄Ισως το θέμα νάναι τελικά ο τρόπος με τον οποίο μας αποκαλύπτονται οι αθέατες όψεις, «ανάμεσα από τις γραμμές», μια υπόθεση που σχετίζεται με την τέχνη, αλλά όχι μόνο...

 

Έργα ζωγραφικής, video, εγκαταστάσεις, κείμενα αλλά και δράσεις.

 

Πρόκειται για μια έκθεση που έχει ξεκινήσει από την Art Athina και στη συνέχεια έχει συμμετάσχει σε οκτώ φεστιβάλ στην Ελλάδα και την Κρήτη και καταλήγει στα Χανιά.  Μια έκθεση που αρχικό κίνητρο για το ταξίδεμά της είχε την υπεράσπιση του αιγιαλού στις συγκεκριμένες χρονικές συγκυρίες, αλλά ευρύτερα, την απελευθέρωση του βλέμματος, την μετάβαση απ' τον λόγο στον τόπο και βέβαια τη δημιουργία ενός βιωματικού πολιτιστικού δικτύου.

 

Σε  κάθε σταθμό  που  κάνει καλεί σε συμμετοχή με δράσεις  ή έργα  καλλιτέχνες που  δραστηριοποιούνται  στην περιοχή, όσο και τις τοπικές εκπαιδευτικές κοινότητες , ενώ παράλληλες εκδηλώσεις με παιδικά  εργαστήρια και δράσεις πλαισιώνουν με την ίδια θεματολογία την έκθεση. Πότε όλα αυτά? Αξιοποίηση του απρόοπτου! Στην έκθεση ανά πάσα στιγμή  τα πάντα μπορούν να συμβούν!

 

Επιμελητές έκθεσης: Κοσμάς Λιλικάκης, Τζίμης Ευθυμίου

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

Μαριάννα Αγγελάκη, Αλέξανδρος  Αλιέας,, Νίκος Ανδρεόπουλος, Κίμων  Αξαόπουλος, Δώρα  Ασπρογενίδου, Κωνσταντίνος Βόλτας, Σωτήρης  Γκουσγκούνης, Λίλια Διαμαντοπούλου, Μαρία Δουκάκη, Τζίμης Ευθυμίου, Μαρίλη Ζαρκάδα, Μαρίκα  Καλλιντέρη, Νίκος Καμπιανάκης, Ράνια   Καραμούζη, Κατερίνα Κεράτσα, Κώστας  Κουνάλης, Στέλλα Κουκουλάκη, Ειρήνη Κουτρίδου, Άγγελος Κώστας, Δήμητρα Λανοπούλου, Κοσμάς Λιλικάκης, Λυδία Μαργαρώνη, Δήμητρα  Μέσκα,Λίτσα Μουσούλη, Τάσος Μπαμπάσης, Μπέσκος  Γιάννης,  Γρηγόρης Νιόλης, Αγλαΐα  Ξενάκη, Παγώνα  Ξενάκη, Πέτρος  Ξενάκης, Δέσποινα Πανταζή, Κώστας Παγωμένος, Μαρία Πάστρα, Αντώνης Παυλάκης, Σύλβια Πετσούρα, Κατερίνα Πούλου, Χρυσούλα  Σκεπετζή, Παύλος Σουφλής, Γιώργος  Τζέλεσης, Εφη Τσακρακλίδου,  Σπύρος Τσακίρης ,  Αμαλία   Φερεντίνου, Πέπυ Χατζηδάκη, Μανούσος Χαλκιαδάκης, Έλλη Χούσου, Elisa Benati, Leonardo Godoy Muhsa, Marianna Sanchez...

…..και άλλοι

Σχετικές ειδήσεις
Το καταφύγιό μου: Ατομική έκθεση του Ξενή Σαχίνη στο ArtNoise
15.02.2017 12:01
Το καταφύγιό μου: αυτός είναι ο τίτλος της νέας εικαστικής πρότασης του Ξενή Σαχίνη, που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στις 8μμ στη πλατφόρμα εικαστικών δράσεων ArtNoise.
Μπιενάλε της Αθήνας OMONOIA: Δράσεις Σεπτεμβρίου 2016
19.09.2016 10:46
Η Μπιενάλε της Αθήνας OMONOIA συνεχίζει με τις δράσεις του Σεπτεμβρίου. Καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό βάζουν ξανά την Ομόνοια στο επίκεντρο και βρίσκουν νέους τρόπους αλληλεπίδρασης με τον κόσμο της Αθήνας, έχοντας ως σημεία αναφοράς το Μπάγκειον και το χώρο απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά, που παραχωρήθηκε από το Δήμο στο πλαίσιο της συνδιοργάνωσης της Μπιενάλε με το Δήμο Αθηναίων.
Athens Biennale 2015-2017 – Σύναψη 2: Τελευταίες καλλιτεχνικές δράσεις στο Μπάγκειον
22.04.2016 13:43
Η Σύναψη 2 της Μπιενάλε της Αθήνας με τίτλο «Επαναπροσδιορίζοντας την Κριτική των Θεσμών - Από τη σκοπιά του Νότου» ολοκληρώνεται ολοκληρώνεται το διήμερο 23 και 24 Απριλίου στο «Μπάγκειον» στην Ομόνοια, με ένα πλούσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικών δράσεων.
Athens Biennale 2015-2017 – Σύναψη 2: Ενδιαφέρουσες δράσεις και προβολές ντοκιμαντέρ στο Μπάγκειον
21.04.2016 15:14
Η Μπιενάλε της Αθήνας 2015-2017 OMONOIA, στο πλαίσιο της Σύναψης 2 (Επαναπροσδιορίζοντας την κριτική των θεσμών – Από τη σκοπιά του Νότου), συνεχίζει το πείραμα “συγκατοίκησης” στον χώρο του Μπαγκείου μας προσκαλεί σε ενδιαφέρουσες δράσεις και προβολές ντοκιμαντέρ, που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Απριλίου.
Αόρατα Νήματα: έκθεση της Στέλλας Μελετοπούλου στη γκαλερί Σκουφά
16.03.2016 10:01
Την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 στις 7.30 μ.μ., εγκαινιάζεται στη Γκαλερί Σκουφά η ατομική έκθεση της Στέλλας Μελετοπούλου με τίτλο Αόρατα Νήματα σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 9 Μαΐου.