Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Η αισθητική ενεργοποίηση των ευτελών υλικών

Η αισθητική ενεργοποίηση των ευτελών υλικών
Η fizz gallery, εγκαινίασε την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου την ομαδική έκθεση με τίτλο Η αισθητική ενεργοποίηση των ευτελών υλικών στην οποία δέκα καλλιτέχνες καταπιάνονται με απλά υλικά....


Οι Δ. Αγραφιώτης, Ν. Αλεξίου, Α. Αντωνόπουλος, Μ. Αρφαράς, Γ.Γυπαράκης, Μ. Ζαχαριουδάκης, Χ. Κοντοσφύρης, Α. Σκούρτης , Π. Χαραλάμπους  και Μ. Χάρος καταπιάνονται με απλά υλικά που, παρά τον ευτελή χαρακτήρα τους, μετατρέπονται σε φορείς ποιητικής έκφρασης και ανοίγουν/προκαλούν μία εικαστική συνομιλία με ποικίλες σημειολογικές προεκτάσεις.   

Ο Χρήστος Θεοφίλης, επιμελητής της έκθεσης, γράφει: Η εικαστική συνάντηση των δέκα καλλιτεχνών και του γράφοντος απεύχεται τη μία και μοναδική εννοιολογική ταυτότητα. Η έκθεση προτρέπει στο διάλογο ταυτοτήτων. 

Η συνάντηση δεν απαντά στο ερώτημα τι είναι τέχνη. Η τέχνη των δέκα είναι πριν από τη διαδικασία, είναι πριν από την ίδια την τέχνη και τα δεσμά της. Το αθέατο μετασχηματίζεται σε ορατό μόνο στην ιερή σιωπή των εργαστηρίων.

Τα δομικά υλικά της έκθεσης είναι η αποδόμηση της ύλης και η αναχαρτογράφησή της. Το απόθεμα μνήμης. Η σοφία της καρδιάς απέναντι σε κάθε ολοκληρωτισμό-κέλυφος και ποτέ έως το έρεβος του εγώ.  Έργα με ευτελή υλικά στην ποιητική της χειρονομίας και του ενστίκτου.

Σχετικές ειδήσεις
ΜΕΘΕΞΙΣ: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Dépôt Αrt gallery
13.12.2016 15:34
Η Dépôt Αrt gallery εγκαινιάζει την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ώρες 19:00 έως 23:00 την ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα " Μ Ε Θ Ε Ξ Ι Σ " σε επιμέλεια Κωνσταντίνου Βαφειάδη.
Gallery Weekend 2016: Η εικαστική σκηνή του σήμερα σε μια βόλτα!
12.12.2016 10:14
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ), διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά το Gallery Weekend, μια βόλτα στην εικαστική σκηνή του σήμερα!
Animalia: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Ιανός
05.10.2016 15:30
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού ξεκινά τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της με μία ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα την εννοιολογικό και συναισθηματικό ρόλο των ζώων στη σύγχρονη τέχνη.
Spaced Out: ομαδική έκθεση στη Enia Gallery
12.05.2016 10:06
Η ΕΝΙΑ GALLERY αποτελεί ένα νέο εκθεσιακό χώρο που στόχο έχει να προβάλλει τη σύγχρονη διεθνή εικαστική σκηνή, μέσω της προβολής του εικαστικού έργου αξιόλογων νέων όσο και καταξιωμένων καλλιτεχνών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στο δρόμο για την αλήθεια: Ομαδική έκθεση του ΣΚΕΤΒΕ στην Govedarou Art Gallery
31.03.2016 12:29
Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας (Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.) εκθέτει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής από συνολικά 53 συμμετέχοντες καλλιτέχνες από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 στη GOVEDAROU ART GALLERY στη Θεσσαλονίκη.