Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Πελοπίδας Μαυρόπουλος: Το 1ο Φεστιβάλ Λουτρακίου ήταν ένα όραμα χρόνων

Πελοπίδας Μαυρόπουλος: Το 1ο Φεστιβάλ Λουτρακίου ήταν ένα όραμα χρόνων

Το Λουτράκι διαθέτει μακρά πολιτιστική παράδοση. Η Φιλαρμονική , οι Δημοτικές Χορωδίες, τα Ωδεία και οι Μουσικές Σχολές, οι δραστήριοι Πολιτιστικοί Σύλλογοι αλλά και το πλήθος ποιοτικών εκδηλώσεων στο πέρασμα των χρόνων έχουν δημιουργήσει σημαντικό πολιτιστικό πυρήνα και πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη ποικίλων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων.

 

Στo πλαίσιo αυτό, τον Δεκέμβριο του 2014 δημιουργήσαμε το Σύλλογο «Φίλων Μουσικής» με καλλιτεχνικά κριτήρια και στόχο αφενός την προαγωγή της μουσικής παιδείας και την υποστηρικτική δράση στα τμήματα πολιτισμού της περιοχής, αφετέρου τη διοργάνωση υψηλού επιπέδου εκδηλώσεων.

 

Από τους κόλπους του Συλλόγου και με αυτή τη φιλοσοφία προέκυψε το 1ο Φεστιβάλ Λουτρακίου. Μια πηγαία ανάγκη για το καλλιτεχνικό δυναμικό της περιοχής, ένας τρόπος έκφρασης και δημιουργίας, συνάμα ένα όραμα χρόνων που ευόδωσε παίρνοντας σάρκα και οστά με την πολύτιμη αρωγή και υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου, Περαχώρας & Αγίων Θεοδώρων.  

 

Παρουσιάζοντας στο φετινό μας πρόγραμμα μια σειρά από μουσικές, θεατρικές και χορευτικές εκδηλώσεις επιδιώκουμε πέρα από την ψυχαγωγία των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής να προσελκύσουμε κοινό από όλη την Ελλάδα μέσω της πανελλαδικής προβολής της διοργάνωσης. 

 

Με στόχο την αξιοποίηση και την ανάδειξη του πλούσιου καλλιτεχνικού δυναμικού της περιοχής, το «δικό μας» καλλιτεχνικό δυναμικό συμπράττει με εγνωσμένης αξίας καλλιτέχνες στις εκδηλώσεις για την Eυρωπαϊκής Hμέρα Mουσικής, στο 1ο Rock Festival, στο 2ο Blues Festival, στις εκδηλώσεις κάθε Τρίτη του Αυγούστου και στις βραδιές για τις καλοκαιρινές πανσελήνους. Σε αυτές συμμετέχουν η Ελένη Πέτα, η σοπράνο Ελπινίκη Ζερβού και η Ελευθερία Αρβανιτάκη που συμπράττει με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου σε ένα ειδυλλιακό τόπο, αυτόν του Ηραίου Βουλιαγμένης, στις 29 Αυγούστου. 

 

Στον τομέα του έντεχνου τραγουδιού, δύο μοναδικές βραδιές υπόσχονται η Νατάσσα Μποφίλιου στις 25 Ιουλίου και ο Μίλτος Πασχαλίδης στις 14 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με τη θεατρική παράσταση του Κώστα Βουτσά, την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, τη βραδιά Χοροθεάτρου με την παράσταση Medea και το Beach Party με τους ανατρεπτικούς The Burger Project.

 

Στις άμεσες προτεραιότητες μας στο μέλλον, είναι η δημιουργική συνεργασία με αναγνωρισμένους φορείς πολιτισμού και η εξασφάλιση των προϋποθέσεων για μετακλήσεις σημαντικών καλλιτεχνών από τον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο με στόχο το Φεστιβάλ να καταστεί διεθνές, ως μια καλλιτεχνική γιορτή που θα αποτελέσει πολιτιστική ανάσα για το δήμο μας.

               

Info: O κ. Πελοπίδας Μαυρόπουλος είναι Πρόεδρος Συλλόγου «Φίλων Μουσικής», Αρχιμουσικός Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου

 

 

Το 1o Loutraki Festival πραγματοποιείται από τις 20 Ιουνίου έως τις 29 Αυγούστου 2015

Σχετικές ειδήσεις
39ο Φεστιβάλ Δράμας: Οι ταινίες που ξεχωρίσαμε από το ελληνικό διαγωνιστικό πρόγραμμα!
23.09.2016 13:45
Η πόλη της Δράμας αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια το σημαντικότερο ραντεβού των Ελλήνων μικρομηκάδων. Κάθε Σεπτέμβρη σκηνοθέτες, παραγωγοί και ηθοποιοί συναντώνται στην βορειοελλαδίτικη πόλη, με αφορμή την μεγάλη γιορτή των ταινιών μικρού μήκους. Φέτος ήταν έτος ρεκόρ, αφού προκρίθηκαν 65 ταινίες από τις 209 που είχαν κατατεθεί και τελικά για διάφορους λόγους προβλήθηκαν οι 62.
Αντώνης Παπαδόπουλος: Μερικές σκέψεις για το Φεστιβάλ Δράμας
19.09.2016 17:17
Η ύψιστη μορφή της επικοινωνίας και της επαφής είναι γιορτή. Και – ναι- αυτό είναι το Φεστιβάλ Δράμας. Η συνάντηση με ανθρώπους που σου αποκαλύπτουν πολλές διαφορετικές εκφάνσεις της ζωής. Και είναι μέθεξη να γίνεσαι κοινωνός αυτών των διαφορετικών εκδοχών που παρουσιάζονται αυτήν την εβδομάδα στο Φεστιβάλ μας. Πλουτίζει τη χαρά της επικοινωνίας.
1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα»: Το όραμά μας
24.08.2016 11:25
Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.), διοργανωτής και εμπνευστής του Διεθνούς Φεστιβάλ ιστορικού ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» ιδρύθηκε το 2008 από μια ομάδα νέων ιστορικών- ερευνητών (πρώην συνεργατών του ΕΛΙΑ) και σήμερα απαριθμεί περισσότερους από 45,000 φίλους / μέλη - από όλη την Ελλάδα.
Οι μουσικές του κόσμου διασταυρώνονται στον Μόλυβο!
05.08.2016 14:30
Ένας σημαντικός διεθνής πολιτιστικός θεσμός επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά στην παραμεθόριο Λέσβο, ύστερα από την πρώτη επιτυχημένη διοργάνωσή του. Ο λόγος για το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου  το οποίο θα πλημμυρίσει μουσικές από τις 16- 19 Αυγούστου τον πανέμορφο οικισμό του Μολύβου,
Βάνη Βαλλιάνου – Νομικού: Πως χτίζεται ένα Φεστιβάλ - Δυσκολίες και ελπίδες
04.08.2016 10:42
Το φεστιβάλ του Εργοστασίου Τεχνών Σαντορίνης δημιουργήθηκε με τη φιλοδοξία να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυρήνες πολιτιστικής δράσης της Σαντορίνης και της ευρύτερης περιφέρειας.