Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Συναυλία λήξης του Εργαστηρίου Χάλκινων Πνευστών της Κ.Ο.Α.

Συναυλία λήξης του Εργαστηρίου Χάλκινων Πνευστών της Κ.Ο.Α.

Με μία χαρούμενη συναυλία θα ολοκληρωθεί εορταστικά την Τρίτη 30 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας το φετινό, τρίτο κατά σειρά Εργαστήριο Χάλκινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2014-15, οι συμμετέχοντες των εργαστηρίων είχαν την ευκαιρία να συνεργασθούν δημιουργικά με τους έμπειρους και καταξιωμένους μουσικούς των Χάλκινων Πνευστών της Κ.Ο.Α., να διδαχθούν από μέλη του Συνόλου "METALLON"  και να απολαύσουν για μία ακόμα χρονιά τη χαρά της μουσικής μέσα από την ομαδική εργασία και τη γνωριμία με το ορχηστρικό ρεπερτόριο.

Αυτή ακριβώς τη χαρά επιδιώκουν να μεταδώσουν στο κοινό της συναυλίας τους, ενώνοντας τις δυνάμεις τους σε έργα μουσικής δωματίου για χάλκινα ή ερμηνεύοντας σόλο κομμάτια του ρεπερτορίου των χάλκινων πνευστών με συνοδεία πιάνου.

Το Σύνολο «METALLON» της Κ.Ο.Α. θα συμπράξει ισότιμα με τους μελλοντικούς του συναδέλφους, δηλαδή τους μαθητές που συμμετείχαν στο μουσικό εργαστήριο σε συνθέσεις των: Purcell, Mozart και Haydn.

Τα μέλη του «METALLON» που δίδαξαν τη φετινή χρονιά είναι οι: Παναγιώτης Καίσαρης, Ιωάννης Καραμπέτσος, Θεοφάνης Βερνίκος (τρομπέτες), Κωνσταντίνος Σίσκος, (κόρνο), Κωνσταντίνος Αυγερινός, Ευάγγελος Καραμπάς, Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, Ανδρέας-Ρολάνδος Θεοδώρου (τρομπόνια), Γιώργος Ραράκος (τούμπα)

Σχετικές ειδήσεις
Πράξεις για 5 από το Ventus Ensemble στις Άλλες Παράλληλες
06.02.2017 16:40
Την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου το σύνολο Ventus Ensemble συμμετέχει στις Άλλες Παράλληλες του Πόρτα με μια ξεχωριστή συναυλία δωματίου στην οποία θα παρουσιαστούν τα κουιντέτα για πνευστά και πιάνο των Μότσαρτ και Μπετόβεν, ενώ παρεμβάλλεται το κουιντέτο ξύλινων πνευστών Sing! (2011) του Κορνήλιου Σελαμσή.
Αναβολή - Ο Φίλιππος Πλιάτσικας με το Rock της Δυτικής Όχθης live στο Θέατρο Βράχων
30.06.2016 16:23
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας παρουσιάζει το Rock της Δυτικής Όχθης στο Θέατρο Βράχων την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016. - Η συναυλία αναβάλλεται
Παραδοσιακά και όχι μόνο..., με τον Αποστόλη Βαγγελάκη στο Ρυθμός Stage
27.05.2016 10:00
Ένας από τους σπουδαιότερους, σύγχρονους μουσικούς πνευστών στην Ελλάδα, ο Αποστόλης Βαγγελάκης, θα παρουσιάσει την Πέμπτη 2 Ιουνίου στον Ρυθμό Live Stage στην Ηλιούπολη τη μουσική παράσταση Παραδοσιακά και όχι μόνο...
(Επι)μένοντας Αιγαίο: συναυλίες και εκπαιδευτικές δράσεις από την ΚΟΑ
12.05.2016 16:50
Με το δώρο της μουσικής στις αποσκευές της η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υποδέχεται φέτος το καλοκαίρι κάπως νωρίτερα απ’ ό,τι συνήθιζε, ξεκινώντας άμεσα τα πρώτα από μία μεγάλη σειρά ταξιδιών που θα κάνει στην ελληνική περιφέρεια: στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού της προγράμματος «(Επι)μένοντας Αιγαίο» το οποίο υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, αλλά και με χορηγό μετακινήσεων την…καθ΄ύλην αρμόδια και έμπειρη εταιρεία «AirChampion24», το Metallon - Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών της Κ.Ο.Α. βρίσκεται ήδη αυτές τις ημέρες στη Ρόδο (9-11/5) και ετοιμάζεται να επισκεφτεί και τη Χάλκη (12-13/5), ώστε σε συνεργασία με τους δημοτικούς φορείς των νησιών να πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές δράσεις και συναυλίες.
Συναυλία λήξης της Γιορτής της Γαλλοφωνίας με τον Saro Demirdjian
24.03.2016 16:14
Το Γαλλικό Ινστιτούτο μας προσκαλεί στη συναυλία του Saro Demirdjian, η οποία θα σημάνει και τη λήξη της φετινής γιορτής της Γαλλοφωνίας.