Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Les Arts Florissants: Η Δημιουργία, του Joseph Haydn

Les Arts Florissants: Η Δημιουργία, του Joseph Haydn
Ενα θρυλικό έργο παρουσιασμένο από μία εκπληκτική ορχήστρα , παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Φίλων της Μουσικής 19 Ιουλίου.

Ενα θρυλικό έργο παρουσιασμένο από μία εκπληκτική ορχήστρα, παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Φίλων της Μουσικής 19 Ιουλίου.

Οι Les Arts Florissants και ο χαρισματικός διευθυντής τους Ουίλλιαμ Κρίστι επιστρέφουν στο Φεστιβάλ Αθηνών, με το εμβληματικό έργο του Χάυντν Η Δημιουργία.

Γραμμένο μεταξύ 1796 και 1798, σε λιμπρέτο του βαρόνου βαν Σβίτεν (βασισμένο στο επικό ποίημα του Τζων Μίλτον Ο χαμένος παράδεισος αλλά και στη Γένεση από τη Βίβλο), το ορατόριο αυτό αποτελεί την αποθέωση της προγραμματικής μουσικής του 18ου αιώνα.

Η συναυλία με τους ταλαντούχους νέους σολίστ, τη χορωδία και την ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του εμπνευσμένου αρχιμουσικού, αναμένεται να προσδώσει νέες αποχρώσεις στην υπέροχη αυτή νωπογραφία φωνητικής μουσικής που διατηρεί την ίδια δροσιά και γοητεία όπως και όταν δημιουργήθηκε, πριν από 210 χρόνια.

Με το έργο αυτό ο Χάυντν, χαρακτηριστικό τέκνο του Διαφωτισμού, δεν \"γέννησε\" μονάχα το είδος του γερμανικού ορατορίου αλλά επιπλέον απέδειξε ότι ο άνθρωπος με τη μουσική μπορεί να κατευνάσει τη χαοτική φύση.

Ερμηνεύουν:Γαβριήλ: Jaël Azzaretti, σοπράνο, Ραφαήλ: Dietrich Henschel, μπάσος,Ουριήλ: Toby Spence, τενόρος, Εύα: Sophie Karthäuser, σοπράνο,Αδάμ: Markus Werba, μπάσος. Μουσική διεύθυνση: William Christie,Χορωδία & Ορχήστρα: Les Arts Florissants

INFO
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Φίλων της Μουσικής,19 Ιουλίου, 21:30,Διάρκεια: 2:10\'
Διάλειμμα: Ναι, Με υπέρτιτλους,Εισιτήρια: 60 ευρώ(Διακεκριμένη),40, 30,20 και 15 ευρώ (Ανω Διάζωμα) και μειωμένο.Πληροφορίες: http://www.greekfestival.gr , www.arts-florissants.com

Σχετικές ειδήσεις
TΗΕ ΑΤΗ Κids: Ένα απογειωτικό πάρτι με rap, DJs και πολύ χορό στο Μέγαρο Μουσικής!
06.02.2017 13:48
Ο Dane Daze από το Κονγκό, ο Majin Cost και ο Kareem Kalokoh από τη Σιέρα Λεόνε, ο Valentin Rivera από το Περού και τον Ισημερινό, παιδιά μεταναστών δεύτερης γενιάς, μαζί με τον Έλληνα Joseph. Αυτοί είναι οι AΤΗ Kids: DJs, rappers, video artists, performers. Τους ενώνει η αγάπη για την Αθήνα, μια κοινή αισθητική και η γλώσσα που έμαθαν άπταιστα στο σχολείο, τα ελληνικά.
Από την Ελλάδα για τη Ρωσία με αγάπη, με τη Ντόρα Μπακοπούλου στο Μέγαρο Μουσικής
09.01.2017 17:07
Η Ντόρα Μπακοπούλου επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με ένα πρόγραμμα, στο οποίο ο λυρισμός της ρωσικής ψυχής συναντά τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία, μέσα από έργα Τσαϊκόφσκι, Ραχμάνινοφ, Σκριάμπιν, Γυφτάκη, Κουρουπού και Κουμεντάκη.
Οι Jazz Matazz live στο Santorini Arts Factory
16.08.2016 10:51
Το Santorini Arts Factory θα υποδεχτεί στις 27 Αυγούστου 2016 τους Jazz Matazz για ένα live.
Αμάν Χαμάμ: παραμύθια, μουσικές και τραγούδια της Ανατολής στο PLAYGROUND for the arts
22.03.2016 11:15
Με τον τίτλο «Αμάν Χαμάμ» τέσσερις γυναίκες συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή του PLAYGROUND for the arts για δύο μόνο βραδιές τον Απρίλιο και ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια πρωτότυπη παράσταση αφήγησης με παραμύθια, μουσικές και τραγούδια εμπνευσμένη από τη ζωή στα Χαμάμ.
Η Εβδόμη του Μπρούκνερ από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
03.03.2016 12:31
Με το «δωρικό μεγαλείο ενός επιβλητικού καθεδρικού ναού», αλλά και με ρέουσα μελωδικότητα κι ευγένεια, η Εβδόμη Συμφωνία του Άντον Μπρούκνερ παραμένει μέχρι σήμερα η δημοφιλέστερη συμφωνική του δημιουργία.