Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Το 4ο Animfest καλεί νέους δημιουργούς!

Το 4ο Animfest καλεί νέους δημιουργούς!
Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινουμένων Σχεδίων ανακοίνωσε την ημερομηνία διεξαγωγής του 4ου φεστιβάλ νέων δημιουργών animation. Η υποβολή των αιτήσεων έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου.

Animate Your Mind  in Greece! Με το σύνθημα αυτό ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής ταινιών για το 4ο ATHENS ANIMFEST ‘09, το επίσημο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Animation της χώρας, που θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα στις 19 έως 22 Μαρτίου 2009.

Φέτος, το φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του στους νέους δημιουργούς animation εντάσσοντας στο πρόγραμμα του Διαγωνιστικό Τμήμα με παγκόσμια συμμετοχή.

Πλάι στα μεγάλα κινηματογραφικά αφιερώματα του φεστιβάλ, τις εκθέσεις, τις διαλέξεις και τα εργαστήρια, οι νέοι animators καλούνται να εμπλουτίσουν με τα δικά τους έργα την φετινή παρουσίαση των σύγχρονων τάσεων στο χώρο της τέχνης των κινουμένων σχεδίων.

Αναλυτικά, το ANIMFEST θεσμοθετεί τα παρακάτω βραβεία: Μεγάλο βραβείο Αθηνά, Β’ βραβείο και Γ’ βραβείο. Για τη συμμετοχή στο φεστιβάλ δεν κόστος, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες παραγωγές animation διάρκειας μέχρι 30\', ανεξαρτήτου θεματολογίας, τεχνικής, γλώσσας, εθνικότητας και ηλικίας του δημιουργού. Η δημιουργία του έργου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2007.

Σχετικές ειδήσεις
Μεγάλο Βραβείο για το «Άφτερλωβ» του Στέργιου Πάσχου στο Βέλγιο
23.02.2017 14:15
Το «Άφτερλωβ» του ταλαντούχου Έλληνα σκηνοθέτη Στέργιου Πάσχου, μετά το βραβείο καλύτερης ταινίας από την Επιτροπή Νέων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο κατακτά μια ακόμη σημαντική διάκριση -στο Βέλγιο αυτή τη φορά- αποσπώντας το σημαντικό βραβείο Cineuropa της Επιτροπής Νέων στο Φεστιβάλ της Μονς.
Το κυνήγι των χαμένων βελανιδιών, του Ρος Βένοκουρ
24.11.2016 13:37
Η ταινία κινουμένων σχεδίων Το κυνήγι των χαμένων βελανιδιών, προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 από την Odeon.
10 χρόνια Βραβείο LUX: Προβολή της ταινίας Ατίθασες στο ΦΚΘ
07.10.2016 17:29
Είναι ένας από τους κυριότερους θεσμούς στο ευρωπαϊκό κινηματογραφικό στερέωμα και φέτος συμπληρώνει μια δεκαετία ζωής: το Βραβείο LUX που απονέμει κάθε χρόνο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γιορτάζει τα δέκα χρόνια του και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις, προβάλλοντας την ταινία Ατίθασες /Mustang της Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιβέν / Deniz Gamze Ergüven, η οποία απέσπασε πέρυσι το βραβείο.
Πάρτι με… Λουκάνικα, μια ταινία κινουμένων σχεδίων για ενήλικες!
29.09.2016 10:57
Η Feelgood παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 29 Σεπτεμβρίου 2016 την ταινία κινουμένων σχεδίων για ενήλικες Πάρτι με… Λουκάνικα (SAUSAGE PARTY).
Το «Suntan» στην τελική δεκάδα για το βραβείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
05.07.2016 13:15
Το «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου είναι μια από τις δέκα ταινίες που διεκδικούν το βραβείο Lux για το 2016, το επίσημο βραβείο στήριξης του ευρωπαϊκού κινηματογράφου που προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.