Οι Transglobal Underground ,η πρώτη world beat μπάντα στον κόσμο έρχονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσουν το τους άλμπουμ στις 7 Φεβρουαρίου στο FUZZ και στις 8 Φεβρουαρίου στην Αποθήκη στο Μύλο.

Οι Transglobal Underground, ή απλώς TGU, είναι μια  λονδρέζικη κολεκτίβα που πρώτη καθιέρωσε τον όρο world beat γύρω στο 1993 που δημιουργήθηκαν. Το στυλ της μουσικής τους είναι μίξη δυτικών, oriental και αfrican ακουσμάτων. Με μια μοναδική μαεστρία μπλέκουν ινδικούς ρυθμούς, νοτιοαμερικάνικα κρουστά με την κυριαρχία τον βραζιλιάνικων percussion, λίγο από dub και reggae, hip-hop, ανατολίτικα φωνητικά και dance ρυθμούς, αλλά και funky περάσματα με ενδιάμεσες εκπλήξεις που συνιστούν όλη τη μαγεία.

Οι Τρανσγκλόμπαλ Αντεργκράουντ ξεκίνησαν ως παρέα ντισκ τζόκεϊ, από τις πρώτες τέτοιες παρέες στη Βρετανία που έμπλεκαν αραβικά, αφρικανικά ή ασιατικά μουσικά στοιχεία με τη χορευτική μουσική των κλαμπ. Καθώς είχαν την ιδιαιτερότητα να παίζουν και λάιβ, εξελίχθηκαν σε μια πολυεθνική μπάντα όπου συνυπάρχουν Βρετανοί, Αφρικανοί, Αραβες και Ασιάτες.

Στα πρώτα τέσσερα άλμπουμ τους εμφανίζεται ως κύρια τραγουδίστρια η Natacha Atlas. 
Tο single τους Temple Head χρησιμοποιήθηκε στη διαφημιστική καμπάνια της Coca Cola στους Ολυμπιακούς του 1996 ενώ το άλμπουμ Dream Of 100  Nations βρίσκεται στην λίστα με τα 50 σημαντικότερα της δεκαετίας του \’90. Το 2008 κέρδισαν το βραβείο του BBC Radio 3 (World Music Awards) στην κατηγορία Βest Club Global Artist για το έβδομο album τους, Moonshout. Φημίζονται για τις ζωντανές τους εμφανίσεις με τα φανταχτερά κουστούμια και τα  ατελείωτα κρουστά.