Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Ανοιχτό Στούντιο στο Blackbox της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης

Ανοιχτό Στούντιο στο Blackbox της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης

Όσοι δεν πρόλαβαν τις 2 sold out εμφανίσεις της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθήνων, έχουν μία ακόμα ευκαιρία να απολαύσουν σύχρονο χορό υψηλού επιπέδου, στη βάση της ΚΣΟΤ αυτή τη φορά, από τις 22 Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου.

Η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης πιστή στο ετήσιο ραντεβού της με το κοινό, παρουσιάζει τους νεαρούς χορευτές της Hellenic Junior Dance Company στο καθιερωμένο Open Studio του Black Box. Μαζί τους οι τελειόφοιτοι σπουδαστές του Επαγγελματικού Τμήματος.

Όπως κάθε χρόνο την τελευταία δεκαετία, οι σπουδαστές των προ-επαγγελματικών (Hellenic Junior Dance Company) και επαγγελματικών τμημάτων της ΚΣΟΤ, δίνουν και πάλι το παρόν με μια σπονδυλωτή παράσταση που αναδεικνύει τη σκληρή δουλειά, αλλά και τις δυνατότητες των νεοσσών της χορευτικής σκηνής.

Η παράσταση, που θα λάβει χώρα στο ιστορικό κτίριο της ΚΣΟΤ στην οδό Ομήρου 55, εξελίσσεται σε δύο μέρη και περιλαμβάνει εντυπωσιακά demo τεχνικής, μικρής διάρκειας χορογραφίες που απαιτούν δεξιότητα και βοηθούν το ταλέντο των νέων καλλιτεχνών να αναδειχθεί, και μικρές συνθέσεις των σπουδαστών από το μάθημα της Χορογραφίας, που επιλέχθηκαν μετά από αυστηρή διαδικασία.

Το πρόγραμμα θα περιέχει:
 
Demo τεχνικής release (Hellenic Junior Dance Company, σε σύνθεση Μαρκέλλας Μανωλιάδη & Αντώνη Σπορίδη. Μουσική: Δημοσθένης Γρίβας)

Σύνθεση του Θόδωρου Βλάχου με τίτλο “Άνθρωποι του Δάσους”, μουσική: παραδοσιακό

Σύνθεση της Νατάσσας Παντερμαλή, με τίτλο Κυνότητα

Demo τεχνικής Graham (χορογραφική σύνθεση: Όλια Τορναρίτου, πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Γιώργος Κοντοβάς)

Απόσπασμα από το έργο Καβάφης σε χορογραφική σύνθεση Πένυς Διαμαντοπούλου και μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου , που παρουσιάστηκε στο θέατρο Ηρώδου Αττικού (2013) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το έτος Καβάφη.

Σύνθεση της Αναστασίας Βαλσαμάκη, με τίτλο Στιγμές… Sharing Moments (3ο ετος)

Demo σε παραδοσιακό ρυθμό (χορογραφία Ν. Καλογεράκη)

“Folly”, έργο των Paul Blackman και Χριστίνας Γουζέλη της ομάδας χορού Jukstapoz

Το Open Studio αγαπήθηκε από το κοινό, που ανελλιπώς δίνει το παρόν στις παραστάσεις, καταχειροκροτώντας τους χορευτές και ενισχύοντας με την παρουσία του τη Σχολή στο έργο της.

Σχετικές ειδήσεις
Tomorrow,  από την Hellenic Dance Company στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
28.11.2016 15:42
H νέα σταθερή συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) εγκαινιάζεται με το έργο «Τοmorrow», την καινούργια παραγωγή της Hellenic Dance Company (ΗDC), που θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας την Παρασκευή 2, το Σάββατο 3, την Κυριακή 4 και τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ.
Intimate από την Ομάδα Πλεύσις για 3 μόνο παραστάσεις στο BlackBox
20.09.2016 11:44
Η ομάδα Πλεύσις, συμπληρώνοντας 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, παρουσιάζει τη νέα της δημιουργία «Ιntimate» για τρεις παραστάσεις στις 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2016 στο Blackbox.
Open Studio 2016 από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης
06.06.2016 14:50
Με παρουσία αδιάλειπτη, που μετράει πλέον δώδεκα χρόνια, το Ανοιχτό Στούντιο, ο θεσμός της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ), που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της διευθύντριας, Παυλίνας Βερέμη, δίνει το «παρών» στο μικρό θέατρο της Σχολής, Blackbox, από τις 23 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου.
Παράσταση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
02.06.2016 13:42
Την Κυριακή 3 Ιουνίου 2016 και ώρα 20:00, στο ανοιχτό θέατρο του Αττικού Άλσους ο Χορευτικός Τομέας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου θα παρουσιάσει τη χορευτική παράσταση «Συ που σέρνεις τον χορό».
65 χρόνια Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή «Ραλλού Μάνου»: παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
25.05.2016 16:35
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί φέτος για τρίτη φορά τις παραστάσεις της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής «Ραλλού Μάνου» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της σχολής για τα 65 χρόνια από την ίδρυσή της, την Παρασκευή 27, Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Μαΐου 2016, στις 21:00.