Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ρεσιτάλ μουσικής δωματίου με τους Πέγκυ Βαλμά και Πέτρο Χρηστίδη στο ΒΕΤΟΝ7

Ρεσιτάλ μουσικής δωματίου με τους Πέγκυ Βαλμά και Πέτρο Χρηστίδη στο ΒΕΤΟΝ7

Έργα για βιολί και πιάνο των Mozart, Beethoven, Ravel και Vitali θα παρουσιάσουν οι Πέτρος Χρηστίδης (βιολί) και Πέγκυ Βαλμά (πιάνο), την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 στο Beton 7.

Ένα μουσικό οδοιπορικό , με αφετηρία την κλασική απλότητα της σονάτας σε σολ μείζoνα του Μότσαρτ , ενδιάμεσους σταθμούς την πολυτονική και με μπλούζ επιρροές 2η σονάτα του Ραβέλ, την ανανεωτική σονάτα της άνοιξης του Μπετόβεν και τέλος τις παραλλαγές σ' ένα θέμα μπαρόκ του Βιτάλι επεξεργασμένες απο μεγάλους βιρτουόζους του ρομαντισμού.

Πρόγραμμα:

W.A.Mozart: Violin Sonata No 18, K.301.
M.Ravel: Violin Sonata No 2.
L.V.Beethoven: Violin Sonata No5, Op.24 'Spring'.
T.A.Vitali: Chaconne

Πέγκυ Βαλμά

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Ωδείο Αθηνών, στο Εθνικό ωδείο και στο Ωδείο Μουσικής Εταιρίας Αθηνών από όπου πήρε δίπλωμα πιάνου (αριστείο και α' βραβείο) και πτυχίο Φούγκας με καθηγητή τον Γιάννη Ιωαννίδη.  

Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες με έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Υπήρξε ενεργό μέλος και συμμετείχε σε συναυλίες του Επίκυκλου.gr. Το 2005 διακρίθηκε με Β' βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου της Χ.Ο.Ν. Παίζει μουσική δωματίου και διδάσκει πιάνο και θεωρητικά. Παράλληλα ασχολείται με τη ροκ, τη jazz, τη μουσική τεχνολογία και τις μουσικές εκδόσεις.

Πέτρος Χρηστίδης

Γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε μαθήματα βιολιού με τον Πολύβιο Κοιρανίδη στο Ωδείο του Αγίου Στεφάνου . Κατόπιν συνέχισε τις σπουδές του στο Εθνικό Ωδείο με καθηγητή τον Κωνσταντίνο Καβάκο. Αποφοίτησε από το Εθνικό Ωδείο με το Δίπλωμα σολίστ το 2003 και βαθμό άριστα. Στη συνέχεια έκανε μαθήματα τελειοποιήσης της τεχνικής του με τους σολίστες Γιώργο Δεμερτζή στην Αθήνα και Αριάδνη Δασκαλάκη στην Κολωνία της Γερμανίας. Το Μάιο του 2008  απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών master of music από το πανεπιστήμιο του Bowling Green State University των Ηνωμένων πολιτειών με υποτροφία από το ίδιο το πανεπιστήμιο και καθηγητή τον Vasile Beluska. Τον Αύγουστο του 2014 έγινε δεκτός στο διδακτορικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Louisiana State University των Ηνωμένων Πολιτειών, με υποτροφία απ’το Πανεπιστήμιο, σαν βοηθός του καθηγητή Espen Lilleslatten.

Έχει συμμετάσχει σε master classes και σεμινάρια στην Χαλκιδική, στο Ohio ,στην Λουιζιάνα, στην Κέρκυρα και στην Γερμανία με καθηγητές τους Csaba Erdelyi, Vasile Beluska, Ariadni Daskalakis, Berent Kofker, Sherry Kloss, Mariusz Patrya και άλλους. Έχει δώσει ρεσιτάλ στην Ελλάδα, στην Αμερική και στην Γερμανία κι έχει συμμετάσχει σε σύνολα μουσικής δωματίου αλλά και μεγαλύτερες ορχήστρες. Τον Σεπτέμβριο του 2005 ερμήνευσε σε α’ παγκόσμια εκτέλεση στην Αθήνα , το κομμάτι για solo βιολί του Νορβηγού Aarnt Haakon Enessen , Sit Point and Echo.Τον Ιούνιο του 2012 απέκτησε το Δίπλωμα σύνθεσης με καθηγητή τον Θοδωρή Μπρουτζάκη και βαθμό Άριστα, απο το Φιλαρμονικό Ωδείο. Ο Πέτρος Χρηστίδης διδάσκει βιολί σε επιλεγμένο κύκλο μαθητών. Δραστηριοποιήται δε τόσο ώς ερμηνευτής όσο και ώς δάσκαλος. Στην Ελλάδα έχει εμφανιστεί σαν σολίστ σε συναυλίες μουσικής δωματίου και συχνά συνεργάζεται με τον σολίστ πιανίστα Σπύρο Μοσχόπουλο.

Σχετικές ειδήσεις
Κυριακάτικο πρωινό στην Κ.Ο.Θ. με τους Artvarious
15.12.2016 16:38
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται με το ιδιαίτερα αξιόλογο τετραμελές μουσικό σύνολο ‘ArtVarious’, το οποίο έχει μία οχτάχρονη πορεία στα μουσικά πράγματα της χώρας, με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει πλήθος έργων μουσικής δωματίου, πολλά εκ των οποίων τα παρουσίασε σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση, αναδεικνύοντας παράλληλα και σπάνιες συνθέσεις, τόσο της φωνητικής, όσο και της οργανικής μουσικής.
Βιεννέζικα βαλς από το Johann Strauss Ensemble στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
09.11.2016 17:09
Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής και η περίφημη Oρχήστρα Δωματίου Johann Strauss Ensemble υπό τη διεύθυνση του χαρισματικού βιολονίστα Russell McGregor μας προσκαλούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε δύο λαμπερές συναυλίες που θα ταξιδέψουν το αθηναϊκό κοινό στη μαγευτική Βιέννη.
Η Νέλλη Σεμιτέκολο και ο Κωνσταντίνος Σφέτσας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
03.06.2016 16:39
Το Φεστιβάλ Αθηνών μας προσκαλεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε μια απολαυστική βραδιά μουσικής δωματίου από δύο καταξιωμένους σολίστ.
Μακάβριες Ιστορίες από την ορχήστρα δωματίου Contra Tempo στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
20.04.2016 13:18
Την αριστουργηματική 1η Συμφωνία (Τιτάνας) του Gustav Mahler καθώς και το έργο Mysteries of the Macabre του Görgy Ligeti παρουσιάζει η Ορχήστρα Δωματίου Contra Tempo, υπό την διεύθυνση του καταξιωμένου αρχιμουσικού Βλαδίμηρου Συμεωνίδη , τη Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 στις 21.00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Αφανής Γεωμετρία: Συναυλία Μουσικής Δωματίου με έργα του Θανάση Δρίτσα
24.03.2016 14:45
Την Κυριακή 3 Απριλίου στις 8 μ.μ. στην Αίθουσα Τέχνης Εστουδιαντίνα, ο γνωστός Καρδιολόγος, Συγγραφέας και Συνθέτης Θανάσης Δρίτσας, παρουσιάζει έναν κύκλο έργων μουσικής δωματίου, υπό τον τίτλο «Αφανής Γεωμετρία».