Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ακουαρέλες της Μάρθας Αποστολίδου

Ακουαρέλες της Μάρθας Αποστολίδου
Πενήντα ακουαρέλες της Μάρθας Αποστολίδου που αφηγούνται μια ιστορία που γράφεται και ξαναγράφεται κάθε μέρα, για πάντα... παρουσιάζονται στο χώρο προβολής Ορφέως 20 στην Ξάνθη.

Η ζωγράφος επιχειρεί μια εικονογράφηση κόσμων και ανθρώπων διαφορετικών αλλά και τόσο όμοιων σε μια κοινή ενατένιση στη μοναδική καθημερινή στιγμή που όλοι έχουμε.

Πενήντα μικρά ταξίδια με βάρκες σε γαλάζιες θάλασσες, ανάμεσα σε λουλούδια, μέσα σε μακρινές αγορές, σε βλέμματα προσώπων  και κινήσεις ανθρώπων που συμπυκνώνει όλη μας την ύπαρξη σε μια πράξη, μια κίνηση, μια σκέψη και μια ελπίδα.

Άνθρωποι δουλεύουν, χορεύουν, ατενίζουν, περιμένουν, ταξιδεύουν, διαβάζουν. Άλλοι σε κοιτούν στα μάτια και σε καλούν κοντά τους άλλοι αγνοούν το βλέμμα σου επάνω τους.

Βρίσκονται σε μια παραλία στη Βραζιλία, σε μια βάρκα στη Γαλλία ή κάπου στο Μεξικό.

Περιδιαβάζουν σε ένα παζάρι βιβλίων στο Παρίσι ή στέκονται κάτω από μια κόκκινη ομπρέλα σε μια πλατεία της Κίνας.  Τόσοι άνθρωποι κάτω από τον ίδιο ουρανό. Πενήντα ακουαρέλες. Μια ιστορία...

Σχετικές ειδήσεις
Δελφοί, Κάτοικοι και Ιστορία 1890-1970, έκθεση φωτογραφίας στους Δελφούς
02.02.2017 11:41
Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου ώρα 19.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, στους Δελφούς, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της μεγάλης Έκθεσης Φωτογραφίας με θέμα «Δελφοί, Κάτοικοι και Ιστορία 1890-1970».
Πλεύσις: Ένα νοητό ταξίδι στην ελληνική ναυπηγική και ναυσιπλοΐα στο Μουσείο Ηρακλειδών
27.09.2016 11:14
Το Μουσείο Ηρακλειδών παρουσιάζει από 1η Οκτωβρίου 2016 την ιστορία της ελληνικής Πλεύσεως στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, μια ιστορία ναυτικών ταξιδιών, ναυπηγικών επιτευγμάτων, διακίνησης ιδεών και τεχνολογικών εξελίξεων.
Κάθε έργο… Mια ιστορία: έκθεση του Παύλου Σάμιου στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων
28.06.2016 15:11
Τη δική τους ιστορία διηγούνται 80+1 έργα του Παύλου Σάμιου, που ταξιδεύουν στην Κρήτη, με αφορμή την έκθεση του καταξιωμένου εικαστικού, η οποία εγκαινιάζεται στις 11 Ιουλίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, με τίτλο «Κάθε έργο… Mια ιστορία».
Μ.Ε.Σ.Α.: Μουσείο Ελεύθερης Σκέψης Ανθρώπων από το ΕΜΣΤ
24.06.2016 11:29
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) στο πλαίσιο των δράσεων ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ και της ανάδειξης του κοινωνικού ρόλου της τέχνης και των θεσμών, παρουσιάζει το Μουσείο Ελεύθερης Σκέψης Ανθρώπων (Μ.Ε.Σ.Α.).
Spaced Out: ομαδική έκθεση στη Enia Gallery
12.05.2016 10:06
Η ΕΝΙΑ GALLERY αποτελεί ένα νέο εκθεσιακό χώρο που στόχο έχει να προβάλλει τη σύγχρονη διεθνή εικαστική σκηνή, μέσω της προβολής του εικαστικού έργου αξιόλογων νέων όσο και καταξιωμένων καλλιτεχνών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.