Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Ακουαρέλες της Μάρθας Αποστολίδου

Ακουαρέλες της Μάρθας Αποστολίδου
Πενήντα ακουαρέλες της Μάρθας Αποστολίδου που αφηγούνται μια ιστορία που γράφεται και ξαναγράφεται κάθε μέρα, για πάντα... παρουσιάζονται στο χώρο προβολής Ορφέως 20 στην Ξάνθη.

Η ζωγράφος επιχειρεί μια εικονογράφηση κόσμων και ανθρώπων διαφορετικών αλλά και τόσο όμοιων σε μια κοινή ενατένιση στη μοναδική καθημερινή στιγμή που όλοι έχουμε.

Πενήντα μικρά ταξίδια με βάρκες σε γαλάζιες θάλασσες, ανάμεσα σε λουλούδια, μέσα σε μακρινές αγορές, σε βλέμματα προσώπων  και κινήσεις ανθρώπων που συμπυκνώνει όλη μας την ύπαρξη σε μια πράξη, μια κίνηση, μια σκέψη και μια ελπίδα.

Άνθρωποι δουλεύουν, χορεύουν, ατενίζουν, περιμένουν, ταξιδεύουν, διαβάζουν. Άλλοι σε κοιτούν στα μάτια και σε καλούν κοντά τους άλλοι αγνοούν το βλέμμα σου επάνω τους.

Βρίσκονται σε μια παραλία στη Βραζιλία, σε μια βάρκα στη Γαλλία ή κάπου στο Μεξικό.

Περιδιαβάζουν σε ένα παζάρι βιβλίων στο Παρίσι ή στέκονται κάτω από μια κόκκινη ομπρέλα σε μια πλατεία της Κίνας.  Τόσοι άνθρωποι κάτω από τον ίδιο ουρανό. Πενήντα ακουαρέλες. Μια ιστορία...

Σχετικές ειδήσεις
Κάθε έργο… Mια ιστορία: έκθεση του Παύλου Σάμιου στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων
28.06.2016 15:11
Τη δική τους ιστορία διηγούνται 80+1 έργα του Παύλου Σάμιου, που ταξιδεύουν στην Κρήτη, με αφορμή την έκθεση του καταξιωμένου εικαστικού, η οποία εγκαινιάζεται στις 11 Ιουλίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, με τίτλο «Κάθε έργο… Mια ιστορία».
Μ.Ε.Σ.Α.: Μουσείο Ελεύθερης Σκέψης Ανθρώπων από το ΕΜΣΤ
24.06.2016 11:29
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) στο πλαίσιο των δράσεων ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ και της ανάδειξης του κοινωνικού ρόλου της τέχνης και των θεσμών, παρουσιάζει το Μουσείο Ελεύθερης Σκέψης Ανθρώπων (Μ.Ε.Σ.Α.).
Spaced Out: ομαδική έκθεση στη Enia Gallery
12.05.2016 10:06
Η ΕΝΙΑ GALLERY αποτελεί ένα νέο εκθεσιακό χώρο που στόχο έχει να προβάλλει τη σύγχρονη διεθνή εικαστική σκηνή, μέσω της προβολής του εικαστικού έργου αξιόλογων νέων όσο και καταξιωμένων καλλιτεχνών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού: Έκθεση στο φουαγιέ και bazaar βιβλίων
18.12.2015 13:16
Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού με αφορμή τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων, οργανώνει στον χώρο υποδοχής (φουαγιέ) μικρή περιοδική έκθεση με τίτλο «Χριστός γεννιέται, χαρά στον κόσμο», όπου παρουσιάζονται εικόνες με θέματα από το δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων, όπως η Γέννηση, η Φυγή στην Αίγυπτο, η Βάπτιση, ζωντανεύοντας την πιο ωραία ιστορία του κόσμου.
Σώματα κτιρίων - σώματα ανθρώπων: έκθεση του Ανδρέα Δεβετζή στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα
30.10.2015 14:14
Τον Νοέμβριο η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό έχει την τιμή να παρουσιάσει την ατομική έκθεση του σύγχρονου Έλληνα εικαστικού Ανδρέα Δεβετζή με τίτλο Σώματα κτιρίων - σώματα ανθρώπων.