Το “My friend Larry Gus” του Βασίλη Κατσούπη και σε παραγωγή της Heretic θα συμμετάσχει στο σημαντικότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Karlovy Vary International Film Festival, στο τμήμα Documentary out of competition, στις αρχές Ιουλίου.

 
Από την Βέροια και την Αθήνα έως την Νέα Υόρκη και το Μιλάνο, το “My friend Larry Gus” είναι ένα οδοιπορικό τεσσάρων χρόνων, που εξιστορεί το φλερτ ενός νέου ταλαντούχου μουσικού από τη Βέροια Ημαθίας, με τη μουσική, την ζωή αλλά και το μεγάλο όραμα μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του καλύτερου του φίλου.

 
To 2010, η αμερικανική DFA Records, μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες παγκοσμίως (LCD Soundsystem, Hot Chip, κ.ά) ανακαλύπτει τον Larry Gus μέσα από το myspace και του ζητά να γράψει ένα άλμπουμ για αυτούς. Ο Παναγιώτης δέχεται την πρόσκληση, εγκαταλείπει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Βαρκελώνη και επιστρέφει στη γενέτειρά του για να αφοσιωθεί στη μουσική του.

 
Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 11 Ιουλίου.

 
ΣΥΝΟΨΗ

Τον Μάιο του 2010, ο εικοσιεξάχρονος φοιτητής Πολυτεχνείου και «επίδοξος» μουσικός με το μουσικό όνομα Larry Gus και το βαπτιστικό Παναγιώτης, βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα και σε μία ευκαιρία: να ασχοληθεί σοβαρά με τη μουσική του. Αποφασίζει να παρατήσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Βαρκελώνη και ξαναγυρίζει στο παιδικό του δωμάτιο στη Βέροια για να ηχογραφήσει ένα album. Ο φίλος του Βασίλης Κατσούπης αποφασίζει από τη δική του πλευρά να κινηματογραφήσει: την προσπάθεια του Larry Gus, τα πάνω και τα κάτω, φιλικές σχέσεις και απλά κομμάτια καθημερινότητας. Θα τα καταφέρει ο Larry να γίνει αυτό που ήθελε ή θα παραδοθεί στη μοίρα του τραπεζικού υπαλλήλου; Στη διάρκεια τεσσάρων ετών γυρισμάτων, από την Αθήνα ως τη Νέα Υόρκη, τη Βέροια, τη Θεσσαλονίκη και το Μιλάνο, πολλά άλλαξαν. Και, κάπως μαγικά, πολλά έμειναν ακριβώς ίδια.

 
BIOΓΡΑΦΙΚΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
 
Ο Βασίλης Κατσούπης (aka dipyadeep) γεννήθηκε στον Βόλο το 1977. Σπούδασε media στην Αγγλια και εκανε Master στην σκηνοθεσια. Μετά τις σπουδές δίδαξε στο νεοσύστατο τμημα Κινηματογραφου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου για 3 χρονια. Σημερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, όπου συνεργάζεται με την εταιρεία παραγωγής Filmiki Productions στη δημιουργία, σκηνοθεσία και παραγωγή διαφημιστικών ταινιών, ως μέλος της σκηνοθετικής ομάδας the cOre.

Περισσότερες πληροφορίες: 
 
Official Site: http://myfriendlarrygus.tumblr.com 
Ακούστε τον Larry Gus: https://soundcloud.com/larrygus
 
Σκηνοθεσία: Βασίλης Κατσούπης
Παραγωγή: Βασίλης Κατσούπης & Heretic
Παραγωγοί: Βασίλης Κατσούπης, Γιώργος Καρναβάς (Heretic)
Συμπαραγωγοί: Filmiki 235, Oxyzed, Byrd, Filmiki