Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Socrates Now με τον Γιάννη Σιμωνίδη στο Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών

Socrates Now με τον Γιάννη Σιμωνίδη στο Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών

Μια πολυεπίπεδη πολιτισμική και ψυχαγωγική εμπειρία κάτω από την Ακρόπολη έρχεται με το έργο Socrates Now με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με ΕΜΜΥ καλλιτέχνη Γιάννη Σιμωνίδη, από τις 27 Ιουνίου 2015 στην αυλή Μουσείου Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Για τέταρτη φορά στην Αθήνα, στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους.

 

Λάβετε θέση στο δικαστήριο της αρχαίας Αθήνας, καθώς ο Σωκράτης δικάζεται υπό την απειλή της θανατικής καταδίκης. Παρακολουθήστε τον μεγάλο φιλόσοφο να αντιμετωπίζει τους κατήγορούς του με την χαρακτηριστική του θυμοσοφία, αιχμηρή λογική και την τόλμη των πεποιθήσεών του. Αξιολογήστε τα επιχειρήματά του σχετικά με την αρετή, τη διαφθορά, τη δικαιοσύνη, την πολιτική, τα καθήκοντα του πολίτη, την αγάπη για τη ζωή και την ελπίδα για τη μετά θάνατον ζωή και συναγάγετε τα δικά σας συμπεράσματα.  Μετά το τέλος της παράστασης, αξιοποιείστε την ευκαιρία να συμμετέχετε σε ανοιχτή συζήτηση με τον Γιάννη Σιμωνίδη για τη χρησιμότητα της Σωκρατικής σκέψης.

 

Σκεφτόμαστε. Αμφισβητούμε. Αλλάζουμε.

 

Η σόλο θεατρική παράσταση παράσταση Socrates Now αποτελεί μια επιτυχημένη δραματοποίηση της υπεράσπισης του μεγάλου φιλόσοφου μπροστά στο Αθηναϊκό δικαστήριο όπως καταγράφηκε στο διαχρονικό έργο του Πλάτωνα. Από το 2004 μέχρι σήμερα μετράει 350 παραστάσεις σε 18 χώρες και κοινό που υπερβαίνει τις 200.000.

 

Την εκκεντρική και συγχρόνως μαγνητική προσωπικότητα του Σωκράτη ζωντανεύει ο διακεκριμένος ηθοποιός Γιάννης Σιμωνίδης ο οποίος με μαεστρία αναδεικνύει την αιχμηρή λογική, αλλά και τις αντιλήψεις του Σωκράτη, σε ένα έργο που συναρπάζει το κοινό με το χιούμορ και την αμεσότητα της θεατρικής του απόδοσης.

 

Ηθοποιός – Σκηνοθέτης: Γιάννης Σιμωνίδης

Πρωτότυπη Σκηνοθεσία & Ιδέα για Μάσκα: Λουκάς Ν. Σκιπητάρης

Αγγλική Μετάφραση: Γιάννης Σιμωνίδης & Λουκάς Ν. Σκιπητάρης

Ενδυματολόγος: Θεώνη Βαχλιώτη Aldredge

Ελληνική Μετάφραση: Ηλέκτρα Ανδρεάδη

Κρουστά: Caryn Heilman

Τεχνικός Ήχου & Φώτων: Χρήστος Παππάς

Ηλεκτρολόγος: Κωνσταντίνος Μαυραντζάς

Γραφιστικά: Γιάννα Καρμάλη - theSwitch.gr

Φωτογράφος: Ελίνα Φέσσα

Οργάνωση Παραγωγής: Κωνσταντίνα Γεωργίου

Βοηθοί Παραγωγής: Πάνος Σβολάκης, Τζέλα Χριστοπούλου

Παραγωγή: Polyplanity Productions, EllinikoTheatro

 

Γλώσσα: Αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους | Διάρκεια: 80’ + Ανοικτή Συζήτηση συνοδεία κρασιού

Σχετικές ειδήσεις
Η παράσταση Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη στο Εθνικό Θέατρο Βελιγραδίου
04.11.2016 15:52
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Aντιπεριφέρεια Τουρισμού & Πολιτισμού παρουσιάζει την παράσταση «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη» στο Εθνικό Θέατρο Βελιγραδίου, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016.
Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη του Δήμου Αβδελιώδη στο Άλσος Βεΐκου
08.09.2016 11:20
Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20:3, η Αναπαράσταση της Δίκης του Σωκράτη ΠΛΑΤΩΝΑ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΗ έρχεται στο Άλσος Βεΐκου, στην αρχαία γλώσσα, με ελληνικούς & αγγλικούς υπέρτιτλους.
Σωκράτης Τώρα - Socrates Now από τον Γιάννη Συμεωνίδη στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης
16.08.2016 15:29
Μετά από 415 παραστάσεις σε 20 χώρες ο διακεκριμένος με ΕΜΜΥ ηθοποιός Γιάννης Σιμωνίδης, σε μία παραγωγή του Ελληνικού Θεάτρου της Νέας Υόρκης (Elliniko Thεatro/Greek Theatre of New York) και της Visionary Culture, έρχεται στη Σαντορίνη.
Socrates Now με τον Γιάννη Σιμωνίδη στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης
01.08.2016 15:32
Μετά από 415 παραστάσεις σε 20 χώρες ο διακεκριμένος με ΕΜΜΥ ηθοποιός Γιάννης Σιμωνίδης, σε μία παραγωγή του Ελληνικού Θεάτρου της Νέας Υόρκης (Elliniko Thεatro/Greek Theatre of New York) και της Visionary Culture, έρχεται στη Σαντορίνη. Λάβετε θέση στο δικαστήριο της αρχαίας Αθήνας καθώς ο Σωκράτης δικάζεται υπό την απειλή της θανατικής καταδίκης, σε ένα έργο που συναρπάζει το κοινό με το χιούμορ και την αμεσότητα της θεατρικής του απόδοσης.
Socrates Now: Για 5ο Συνεχές Καλοκαίρι κάτω από την Ακρόπολη!
05.07.2016 14:07
Μετά από 415 παραστάσεις-συζητήσεις, μπροστά σε περισσότερους από 200.000 θεατές, σε 20 χώρες και σε 8 γλώσσες, το διαχρονικό αριστούργημα του Πλάτωνα «Η Απολογία του Σωκράτη» επιστρέφει για 5ο συνεχές θριαμβευτικό καλοκαίρι στην Αθήνα.