Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Μanga Shakespeare

Μanga Shakespeare
Το British Council διοργανώνει έναν πρωτότυπο διαγωνισμό κόμικς όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να εμπνευστούν από ένα έργο του Σαίξπηρ και να διηγηθούν τη δική τους σύγχρονη εκδοχή της ιστορίας σε μορφή Manga..

Η διοργάνωση λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της συμμετοχής της Βρετανίας ως τιμώμενης χώρας στη 2η Έκθεση Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου στη Helexpo από 23 έως 26 Ιανουαρίου.


Για τη συμμετοχή τους οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν μία από τις έξι ακόλουθες σκηνές από έργα του Σαίξπηρ: α) Ρωμαίος και Ιουλιέτα: η σκηνή του μπαλκονιού, β) Ρωμαίος και Ιουλιέτα: η σκηνή του καυγά, γ) Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας: η μεταμόρφωση του Μπότομ, δ) Μάκβεθ: η σκηνή με τις 3 μάγισσες, ε) Ο Έμπορος της Βενετίας: ο Σάϋλοκ και η λίβρα σάρκας, στ) Ιούλιος Καίσαρας: η δολοφονία του Καίσαρα.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως εθνικότητας, ηλικίας 12 έως 25 ετών. Ο διαγωνισμός άρχισε στις 3 Δεκεμβρίου και λήγει την Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2009.

Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι Emma Hayley (Εκδότρια SelfMadeHero), Άγγελος Μαστοράκης (Υπεύθυνος έκδοσης περιοδικού ‘9’ της Ελευθεροτυπίας) και Γιώργος Μπότσος (Κομίστας – Διευθυντής του κλάδου Σκίτσο-Κόμικς-Καρτούν στον ΑΚΤΟ). Τα κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων είναι η πρωτοτυπία και η ποιότητα του έργου, καθώς και η ικανότητα της αφήγησης μιας ιστορίας μέσα από εικόνες.
Ο πρώτος νικητής κερδίζει ένα διήμερο ταξίδι για 2 άτομα στην έκθεση MCM Expo στο Λονδίνο στις 23-24 Μαΐου 2009. Το βραβευθέν έργο και τα επόμενα πέντε (5) έργα που θα λάβουν τιμητική διάκριση θα δημοσιευθούν σε αφιερωμένο σε αυτά τεύχος του περιοδικού ΕΝΝΕΑ της Ελευθεροτυπίας και θα συμμετέχουν στην έκθεση με manga που θα διοργανώσει το British Council στο περίπτερο του στην 2η Έκθεση Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται σε συνεργασία με το ένθετο περιοδικό ΕΝΝΕΑ της Ελευθεροτυπίας και το βρετανικό εκδοτικό οίκο  SelfMadeHero.


       

 

Σχετικές ειδήσεις
Εικαστικό αφιέρωμα στον Σαίξπηρ στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων
08.11.2016 17:25
...“in black ink my love may still shine bright...” Με αυτόν τον θαυμάσιο σκοτεινό στίχο από τα σονέτα του William Shakespeare ως τίτλο και τα εικονοποιημένα θραύσματα της περιπέτειας της αγάπης ως αφετηρία και περιεχόμενο, ένα μικρό επετειακό εικαστικό αφιέρωμα που πραγματοποιείται σε συνομιλία με το θεατρικό αφιέρωμα στα 400 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής, θα υποδέχεται τους θεατές από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου και ως τα τέλη Ιανουαρίου στο φουαγιέ του Θεάτρου.
Αφιέρωμα στον William Shakespeare: έκθεση στην αίθουσα τέχνης ena
01.09.2016 15:57
Με αφορμή τη συμπλήρωση, φέτος, τετρακοσίων χρόνων από το θάνατο ενός από τους μεγαλύτερους δραματουργούς όλων των εποχών, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, η αίθουσα τέχνης ena παρουσιάζει, από 15/9 μέχρι 22/10/2016, την ομαδική έκθεση με τίτλο "Αφιέρωμα στον William Shakespeare" και υπότιτλο τη γνωστή φράση του «Ο σκοπός της Τέχνης είναι να δώσει στη ζωή σχήμα».
Έκθεση Νέων Εικαστικών 65+ στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
25.05.2016 16:43
Τρία χρόνια με πολλές κατασκευές, συζητήσεις και αναζητήσεις στα 2D και 3D εικαστικά εργαστήρια για άτομα άνω των 65 ετών, καταλήγουν σε μία έκθεση με έργα από τους συμμετέχοντες Νέους εικαστικούς.
Έκθεση Χαρακτικής & Εικαστικών των μαθητών του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας
24.05.2016 12:15
O Δήμος Πεντέλης, ο Πολιτιστικός Όμιλος Πεντέλης και ο Σύλλογος Φίλων Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας σας προσκαλούν στην Έκθεση Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας του Εργαστηρίου Χαρακτικής και του Παιδικού Βιωματικού Εικαστικού Εργαστηρίου που διοργανώνει η εταιρεία πολιτισμού πeripatos στο Κώνειο.
Αφιέρωμα στην Dorothy Burr Thompson στο Λύκειο των Ελληνίδων
28.04.2016 14:49
Συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας, σε συνεργασία με την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, διοργανώνει εκδήλωση-αφιέρωμα στο έργο της αρχαιολόγου και ερασιτέχνη φωτογράφου Dorothy Burr Thompson.