Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Women of Africa: Ατομική έκθεση φωτογραφίας του Ayo Akinwande στη Blank Wall Gallery

Women of Africa: Ατομική έκθεση φωτογραφίας του Ayo Akinwande στη Blank Wall Gallery

Ο Ayo Akinwande είναι ένας Νιγηριανός φωτογράφος που παρουσιάζει τη δουλειά του για πρώτη φορά στην Ευρώπη, ξεκινώντας από την Ελλάδα, με την έκθεση Women of Africa στη Blank Wall Gallery από την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015.

 

Σε αυτή του τη δουλειά ο Ayo παρουσιάζει τις γυναίκες της Αφρικής φωτογραφισμένες από μία διαφορετική οπτική γωνία. Προσπαθεί να σπάσει τα κλισέ και τη γενική αντίληψη που επικρατεί στο δυτικό κόσμο για την Αφρική αλλά και τις γυναίκες ειδικότερα, φωτογραφίζοντας γυναίκες διαφόρων ηλικιών με ένα διαφορετικό ύφος. Με τη βοήθεια του μακιγιάζ αλλά και σύγχρονων αξεσουάρ, μεταμορφώνει τις καθημερινές γυναίκες σε πιο λαμπερές φιγούρες.

 

Αποτυπώνει τη χαρά και την ευτυχία αυτών των γυναικών αλλά και την αξιοπρέπεια που εκπέμπουν μέσα στο χώρο τους, εξορκίζοντας έτσι την εικόνα της φτώχειας και της δυστυχίας που κυριαρχούν στην αντίληψή μας. Σε αυτές τις φωτογραφίες αυτό που πραγματικά εντυπωσιάζει είναι ο τρόπος που το μοντέρνο και το σύγχρονο συνδυάζονται και συνυπάρχουν με το παραδοσιακό μιας και οι γυναίκες αυτές έχουν φωτογραφηθεί μέσα στην καθημερινότητά τους. Ο Ayo Akinwande καταφέρνει να ενώσει δύο κόσμους μέσα από αυτή τη δουλειά του και να δείξει ότι μπορεί να υπάρξει αρμονική συνύπαρξη του μοντέρνου και του παραδοσιακού ακόμα και σε μέρη που δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε.

 

Επιμέλεια έκθεσης: Μάρκος Δολόπικος

Σχετικές ειδήσεις
Street Photography: Θεματική έκθεση φωτογραφίας στην Blank Wall Gallery
29.12.2016 12:39
Η Blank Wall Gallery παρουσιάζει μια ομαδική θεματική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο Street Photography.
Color: θεματική έκθεση φωτογραφίας στη Blank Wall Gallery
27.06.2016 10:33
Φωτογραφίες με χρώμα θα πλημμυρίσουν τη Blank Wall Gallery από τις 2 Ιουλίου, μέσα από τη θεματική έκθεση Color.
Portraits: έκθεση φωτογραφίας στην Blank Wall Gallery
26.05.2016 11:10
Η Blank Wall Gallery εγκαινιάζει στις 4 Ιουνίου την θεματική έκθεση φωτογραφίας Portraits.
Aroma of the East: έκθεση του Δρ. Bhaskar Das στη Blank Wall Gallery
19.05.2016 16:48
Ο Δόκτωρ Bhaskar Das, που ζει και εργάζεται στην Ινδία θα παρουσιάσει φωτογραφίες του στη Blank Wall Gallery, σε μία ατομική έκθεση, που θα διαρκέσει από το Σάββατο 28 Μαΐου έως την Παρασκευή 3 Ιουνίου.
Changes: Θεματική έκθεση φωτογραφίας στην Blank Wall Gallery
04.05.2016 15:22
Από τις 8 έως και τις 20 Μαΐου 2016, 20 διεθνείς φωτογράφοι θα παρουσιάζουν φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται διαφόρων ειδών αλλαγές στη Blank Wall Gallery.