Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Οι ακουαρέλες του Μιχάλη Ζησίου

Οι ακουαρέλες του Μιχάλη Ζησίου
Η Αίθουσα Τέχνης Αθηνών υποδέχεται από την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου την τρίτη ατομική έκθεση του Μιχάλη Ζησίου, στην οποία ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί τα αγαπημένα του υλικά... νερομπογιά και χαρτί.

Ο Μιχάλης Ζησίος στη δουλειά αυτή προσπαθεί να ζωγραφίσει έναν άνθρωπο εδώ, ένα παιδί εκεί, το τοπίο παραπέρα. Η νερομπογιά και το χαρτί, το αγαπημένο του υλικό, δεν απαιτούν τον περιορισμό στο εργαστήριο , ούτε αυτές τις πολύπλοκες διαδικασίες της ζωγραφικής που μοιάζουν να απομακρύνουν τον καλλιτέχνη από το πραγματικό, να τον οδηγούν στην αφαίρεση.

Στα περισσότερα έργα του ο Μιχάλης Ζησίου δεν περιγράφει ούτε τις παραλίες ούτε το καφενείο ή κάποιο τοπίο, αλλά με το σχέδιο το χρώμα και το φως να βρίσκονται σε ισορροπία, είναι οι ανθρώπινες φιγούρες αυτές που δίνουν τις διαστάσεις των χώρων που υπαινίσσονται.

Η προσωπική ευαισθησία του καλλιτέχνη με μιας γοητεύει το θεατή ο οποίος μέσα από ένα ταξίδι αισθητικής απόλαυσης καλείται να πλάσει τη δική του ιστορία είτε παρατηρώντας ένα παιδί στην παραλία είτε προσπαθώντας να κρυφακούσει τους θαμώνες ενός φανταστικού καφενείου.

Σχετικές ειδήσεις
«περιοδικός», ατομική έκθεση του Julien Cadoret στο Beton 7
20.01.2017 14:13
To Beton7 Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Julien Cadoret με τον τίτλο “περιοδικός”. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί διαφορετικά μέσα, γλυπτική, βίντεο, φωτογραφία, περφόρμανς, εγκατάσταση in situ, σχολιάζοντας και διερευνώντας την κοινωνία και τις τρέχουσες πολιτιστικές πρακτικές.
Ignoramus, έκθεση του Helmut Stallaerts στη γκαλερί Bernier/Eliades
12.01.2017 11:25
Η γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βέλγου καλλιτέχνη Helmut Stallaerts, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, 20:00-22:00. Ο καλλιτέχνης εκθέτει πρώτη φορά στη γκαλερί και θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια.
Crossing the lines: έκθεση του STMTS στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών
23.11.2016 13:54
Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 στις 7.30 μ.μ. εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής «Crossing the lines» τoυ STMTS.
Έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Τσίνογλου στη Myro Gallery
20.09.2016 12:12
Η Myrό Gallery βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει να παραβρεθείτε στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Μιχάλη Τσίνογλου στην Κεντρική Αίθουσα της που θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016.
Ατομική έκθεση του Μιχάλη Κατζουράκη στη γκαλερί Artis Causa
12.04.2016 13:53
Μια πολύ σημαντική έκθεση εγκαινιάζεται την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 στις 20:00 στη γκαλερί Artis Causa στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια επιλογή έργων διαφόρων εποχών, τεχνικών και μέσων του πολύ γνωστού καλλιτέχνη Μιχάλη Κατζουράκη. Η έκθεση περιλαμβάνει ένα μέρος της μεγάλης του αναδρομικής έκθεσης πέρυσι στο Μουσείο Μπενάκη.