Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ithaca: Ατομική έκθεση του Wladimir May στον χώρο τέχνης -ισμός

Ithaca: Ατομική έκθεση του Wladimir May στον χώρο τέχνης -ισμός

Ο χώρος τέχνης -ισμός παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την ατομική έκθεση ζωγραφικής Ithaca, του Ρώσου ζωγράφου Wladimir May, η οποία εγκαινιάζεται το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 στις 8.00 μμ.

 

Την έκθεση επιμελείται η Ναταλία Γκούροβα, art curator (School of Art and humanities, London).

 

Πρόκειται για μια έκθεση σύγχρονης ρωσικής ζωγραφικής που κινείται σε ρυθμούς καβαφικούς. Ο ζωγράφος, προερχόμενος από την Ακαδημία Βέρα Μούχινα της Αγίας Πετρούπολης της Ρωσίας, αφηγείται την αναζήτηση της δικής του Ιθάκης, στα βήματα του ποιητή.

 

Σε μια εποχή εναλλακτικών τεχνικών και ευφάνταστων προτάσεων, πιστός στην έννοια της ανίχνευσης της φόρμας και του τόνου, ο  Wladimir May μας προσκαλεί σ' ένα ταξίδι γεμάτο παλμό και φως, όπου η εξπρεσσιονιστική χρωματική μορφοποίηση αγγίζει τα όρια της αφηρημένης τέχνης. Όπως λέει και ο ίδιος, η αφαίρεση είναι γι' αυτόν μια νέα σύνθεση , όπου η φόρμα δεν εξαλείφεται αλλά απελευθερώνεται.

 

Αποκαλύπτοντας ρυθμούς και τονικότητες ενός διαλόγου βαθιά εσωτερικού, και διατηρώντας την ελευθερία της κίνησης, η πινελιά του δεν στέκεται στην υλικότητα του αντικειμένου, αλλά στιβαρή και ελεύθερη οδηγείται στην οριοθέτηση νέων ζωγραφικών συστημάτων, που λειτουργούν και πέρα από τα όρια του καμβά. Η μαγική ρευστότητα του ακρυλικού αποκαλύπτει τις μεταβλητές του ζωγραφικού του πεδίου.

 

Με διάθεση νεο-αφαιρετική, αλλά και με συμβολισμούς ενίοτε σουρεαλιστικούς, ο ζωγράφος δημιουργεί δομές σχεδόν αρχετυπικές, αλλά και ανοιχτές στον θεατή, που σαγηνεύουν και προσκαλούν.

 

Ποιητικός και δυναμικός μαζί, ο  Wladimir May αναλύει και διαπραγματεύεται την έννοια ενός ευρύτερου τοπίου, αυτού που είναι μνήμη και ανάμνηση, αλλά επίσης αρχή, και πρόκληση και πρόσκληση.

 

Ο  Wladimir May γεννήθηκε στην πόλη Τσεμοκσάρι της Ρωσίας. Σπούδασε ζωγραφική και γραφικές τέχνες στην Κρατική Ακαδημία Τεχνών A. L. Shtiglitz (Vera Mukhina) της Αγίας Πετρούπολης. Είναι μέλος της Ένωσης Καλλιτεχνών της Ρωσίας (Sojuz Hudozhnikov- Εικαστικό Επιμελητήριο). 'Εχει κάνει πάνω από 12 ατομικές εκθέσεις τόσο στη Ρωσία, όσο και στην Ευρώπη (Γερμανία, Ολλανδία, Ελλάδα), ενώ έχει συμμετάσχει και σε σειρά ομαδικών εκθέσεων, εκτός των τακτικών εκθέσεων του Εικαστικού Επιμελητηρίου της Ρωσίας.

Σχετικές ειδήσεις
Armonia, έκθεση της IRIS SUN στον Ιανό
14.02.2017 15:04
Η ζωγράφος IRIS SUN παρουσιάζει την 5η ατομική της έκθεση με τίτλο «ARMONIA» στo IANOS CAFE.
Έλλαμψις: Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Κοσμαδάκη
01.02.2017 12:43
Οι kaplanon galleries εγκαινιάζουν στις 31 Ιανουαρίου 2017, στην αίθουσα τέχνης ena contemporary , την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Κοσμαδάκη, με τίτλο «Έλλαμψις».
Selected works: Έκθεση του Θωμά Τουρναβίτη στον χώρο τέχνης -ισμός
02.01.2017 16:38
Ο χώρος τέχνης –ισμός υποδέχεται τη νέα χρονιά με την έκθεση Selected Works του Θωμά Τουρναβίτη και προσκαλεί το κοινό σε ένα open weekend όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον ζωγράφο και να εξοικειωθεί με το έργο του.
Πολύχρωμη Κιβωτός: Έκθεση της Ματίνας Γιαννοπούλου στα Πικουλιάνικα
03.08.2016 14:11
Τον ιδιαίτερο δεσμό της με την Σπάρτη, τη γενέτειρά της, επισφραγίζει με την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής «Πολύχρωμη Κιβωτός», η βραβευμένη από την Berling, ζωγράφος, Ματίνα Γιαννοπούλου στο Café-Bistro Veil στα Πικουλιάνικα.
Έκθεση ζωγραφικής της Αμαλίας Ζογλοπίτου στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών
29.02.2016 14:14
Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζεται η δεύτερη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αμαλίας Ζογλοπίτου την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016 στις 7.30 μ.μ.