O Oλλανδός μέντορας της Ambient Noise Machinefabriek επισκέπτεται για πρώτη φορα την χώρα μας για μια και μoναδική εμφάνιση στο Kinky Kong. Την βραδυά θα ανοίξουν οι Μ5Χ6 και ο Ιnverz.

O Machinefabriek, κατά κόσμον Rutger Zuydervelt προέρχεται από το Ρότερνταμ τις Ολλανδίας. Με πάνω από 40 κυκλοφορίες στα τέσσερα χρόνια πορείας του στον χώρο, από labels όπως Type Records, Lampse, Digitalis, Mort Aux Vaches, Burning World και πρόσφατα από την Αμερικάνικη 12Κ. \’Eχοντας πλέον κερδίσει τον σεβασμό κοινού και καλλιτεχνών όπως Alva Noto, Xela και Jesper TX, έρχεται μαζί με τη κιθάρα και τις γνωστές πατέντες του για πρώτη φορά στην Αθήνα για μία συναυλία όπου φίλοι των Fennesz, Tape, Tim Hecker, Tarentel και άλλων, δε πρέπει να χάσουν!

Inverz είναι το ψευδώνυμο κάτω από το οποίο ο Σάββας Μεταξάς ηχογραφεί την μουσική του τα τελευταία 4 χρόνια. Ο δίσκος με το όνομα songs που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την granny records , ηχογραφήθηκε το χειμώνα του 2008 και βασίστηκε σε διάφορα στρώματα ηλεκτρικής και ακουστικής κιθάρας, vintage synths και field recordings. O Σάββας Μεταξάς είναι ιδρυτικό μέλος των good luck mr gorsky και έχει συνεργαστεί με μια πλειάδα μουσικών όπως οι, φreon, vokal idiot, 2L8,Τάσος Στάμου, eg.g collective.

Οι M5x6 δημιουργήθηκαν από τον P. και τον K. μετά από τυχαίους πειραματισμούς κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του 2006, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά μόνο αναλογικά μέσα όπως πετάλια, χειροποίητα VCOs και διάφορα μουσικοτεχνολογικά τεχνάσματα. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησε το πρώτο τους net release από την Αυστραλέζικη Smell The Stench. Λίγους μήνες μετά ο CV (Reflection, Afformance) έγινε το τρίτο και σταθερό μέλος του σχήματος, προσθέτοντας field recordings και samples μέσω laptop. Μία δεύτερη κυκλοφορία, σε CD αυτή τη φορά κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2008, σε περιορισμένα αντίτυπα απο την μπάντα και παρουσιάστηκε επι σκηνής την ίδια περίοδο. Αυτή ήταν και η πρώτη επίσημη live εμφάνιση του σχήματος.

Αυτή τη στιγμή δουλεύουν πάνω σε νέο υλικό για αρκετές επερχόμενες κυκλοφορίες, και συνεργασίες. Στο Kinky Kong θα εμφανιστούν με τον Χαράλαμπο Θεοχάρη (Absent Without Leave, Hues And Separation, Eggsun) στο τσέλο, ένα project όπου αναμένεται να ηχογραφηθεί.