Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά. Το Matala Street Painting είναι εδώ από την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 για να σηματοδοτήσει το πιο χαρούμενο, πολύχρωμο φεστιβάλ του καλοκαιριού.

Τα Μάταλα γράφουν ιστορία και αυτό το καλοκαίρι, σε μία μεγάλη μουσική γιορτή από τις 19 έως 21 Ιουνίου 2015! Την έναρξη του Φεστιβάλ, όμως, σηματοδοτεί το μεγαλύτερο pre festival event που διοργανώνεται 5 ημέρες πριν, πλημμυρίζοντας τα Μάταλα χρώματα και χαρούμενη ενέργεια. Πρόκειται για το Matala Street Painting, τη διοργάνωση του οποίου έχει αναλάβει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πιτσιδίων Ματάλων. 

Την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015, από νωρίς το πρωί, οι δρόμοι των Ματάλων θα μετατραπούν σε έναν τεράστιο καμβά, όπου ζωγράφοι –ερασιτέχνες και επαγγελματίες, μικροί και μεγάλοι, θα αφήσουν το προσωπικό τους στίγμα σ’ένα πάρτι χρωμάτων που θα κατακλύσει όλο το χωριό.

Το Street Painting ξεκίνησε στα Μάταλα το 2011, από ιδιωτική πρωτοβουλία καλλιτεχνών του χωριού και με την στήριξη της κοινότητας, οπότε και εντάχθηκε επίσημα ως προφεστιβαλικό δρώμενο του Matala Beach Festival και συνεχίζει κάθε χρόνο να δίνει μια νότα χαράς σε όσους έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν ζωγραφίζοντας στην κυριολεξία την άσφαλτο. Το Street painting μεγαλώνει και σε ποσότητα και σε ποιότητα, με τη συμμετοχή να φτάνει το 100% πολύ πριν την ημερομηνία διεξαγωγής. Επαγγελματίες, φίλοι των χρωμάτων και παιδιά από όλο τον κόσμο, έχουν όλοι από ένα κομμάτι του δρόμου για να αφήσουν την φαντασία τους ελεύθερη και να δημιουργήσουν ένα τεράστιο καμβά από την αρχή μέχρι το τέλος όλου του χωριού.

Η συμμετοχή και τα χρώματα είναι δωρεάν, και οι «καλλιτέχνες» μας απλά θα φέρνουν μαζί τους τα πινέλα τους και.. .την καλύτερη διάθεσή τους. Οι συμμετοχές για το φετινό Matala Street Painting έχουν ολοκληρωθεί. Επειδή, όμως, πάντοτε υπάρχουν ακυρώσεις τελευταίας στιγμής, μπορείτε να μπείτε σε λίστα αναμονής στο streetpainting@yahoo.com.