Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Villa utopia από το Θέατρο του Πανικού και τη Fabrica Athens στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Villa utopia από το Θέατρο του Πανικού και τη Fabrica Athens στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

To Θεάτρο του Πανικού και η Fabrica Athens, παρουσιάζουν στην ιστορική κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και κλείνουν το 1ο φεστιβάλ νεανικής δημιουργίας «Inport Festival», στις 14 Ιουνίου και ώρα 21:00, την παράσταση «VILLA UTOPIA» για μία και μοναδική παράσταση , σε σκηνοθεσία-εγκατάσταση του Λύσανδρου Σπετσιέρη και κείμενο της Βιβής Πηνιώτη.

Το νέο υπερρεαλιστικό, θεατρικό κείμενο της Βιβής Πινιώτη, η πνευματική ουτοπία του Ανδρέα Εμπειρίκου μέσα από το "όχι Μπραζίλια μα Οκτάνα" και ο μύθος του Νώε, της θεϊκής καταστροφής για μία νέα αρχή, παρουσιάζονται στο Villa Utopia ως τρεις διαφορετικές μορφές αναζήτησης του ιδανικού.

Τρία κεφάλαια αφιερωμένα στην ουτοπία, συνθέτουν την παράσταση Villa Utopia.

Κατασκευασμένα με την ασύνδετη λογική του ονείρου αφήνουν το χτίσιμο του μύθου στη (διάθεση) του θεατή.

"Εδώ δεν επιθυμούμε καμία αλλαγή, καμία εξέλιξη, δεν επιθυμούμε να γράψουμε καμία ιστορία με αρχή, μέση, τέλος. Επιθυμούμε να ζήσουμε το όνειρο διαρκώς χωρίς καμία διακοπή λόγω πραγματικότητας: αυτό που συμβαίνει, δηλαδή, όταν ονειρευόμαστε στ’ αλήθεια."

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη & Σκηνοθεσία: Λύσανδρος Σπετσιέρης
Κείμενο: Βιβή Πηνιώτη
Κατασκευή Ψηφιακού κόσμου: Νίκος Παπαδόπουλος
Κοστούμια: Βασιλική Τζούτη
Σχεδιασμός Ήχου: Βαγγέλης Χιρμπιλίδης
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Μαρία Μακρή, Άρτεμις Μιχάκη
Φωτογραφίες: Τέτη Λουράκη-Αλέξης Σακελαρόπουλος

Ηθοποιοί:
Μαρία Μακρή
Κωνστατίνος Παπαθεοδώρου
Γιώργος Μερτζιάνης
Ειρήνη Λαμπράκη
Στέφανος Λώλος
Έλια Ζαχαριουδάκη
Φάνης Κατέχος
Κωνσταντίνος Εξαρχόπουλος

Διάρκεια:  120 λεπτά (1ο Μέρος 20’, 2ο Μέρος 80’, 3ο Μέρος 30’)

Σχετικές ειδήσεις
Η τριλογία της αγάπης: Η 2η παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
21.02.2017 14:57
Η δεύτερη μεταμεσονύχτια παρέμβαση με θέμα την ΑΓΑΠΗ και δημιουργό τον Ηλία Κουνέλα θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, 25 προς 26 Φεβρουαρίου, ξημερώματα της Κυριακής της Συγγνώμης.
Sold out η πρεμιέρα και η πρώτη εβδομάδα παραστάσεων του Άμλετ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
11.11.2016 17:10
Πρεμιέρα έκανε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου ο Άμλετ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.
Τρίτο κουδούνι ή Το θέατρο αλλιώς στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
04.05.2016 10:25
Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά χτυπά η καρδιά της θεατρικής παιδείας. 7 σκηνοθέτες, 7 θεατρικά έργα, 7 σχολεία, 2 ημέρες μαθητικών παραστάσεων.
Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
21.04.2016 13:35
«Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη», η παράσταση στην αρχαία ελληνική γλώσσα (με υπέρτιτλους στα νέα ελληνικά και στα αγγλικά) που καθήλωσε χιλιάδες θεατές, μετά από sold παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλη την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Κύπρο και το Βιετνάμ όπου αποθεώθηκε στην ιστορική Όπερα του Ανόι, έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για 8 παραστάσεις, από τις 6 έως τις 15 Μαΐου 2016.
Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
18.03.2016 10:20
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, Κυριακή 27 Μαρτίου, αφιερώνει την παράσταση Ρωμαίος και Ιουλιέττα του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, στους νέους ηλικίας 18 έως 28 ετών και τους προσκαλεί να την απολαύσουν με ελεύθερη είσοδο.