Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Eat Cake by Poka-Yio

Eat Cake by Poka-Yio
Η γκαλερί Loraini Alimantiri Gazonrouge παρουσιάζει το Eat Cake του Poka-Yio: μια performance  και τα απομεινάρια της, που θα είναι επισκέψιμα από τις 13 ως τις 20 Δεκεμβρίου.

Ο Poka-Yio δουλεύει ιδεοληπτικά με τα γλυκά σε μια παλινδρομική ταλάντωση  ανάμεσα στην αποστροφή και την έλξη. Το Eat Cake είναι μια performance και εγκατάσταση του οργιαστικού οράματος του για τα γλυκά – ένα κάλεσμα για αμοιβαία αυτοκαταστροφή, ένα διαβητικό σοκ στα χρόνια της ύφεσης.

Ένας από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες της σύγχρονης σκηνής, ο Poka-Yio δραστηριοποιείται με ποικίλους τρόπους και το έργο του εκτείνεται από τη γλυπτική και τις εγκαταστάσεις ως τη ζωγραφική, την performance, το video και το θέατρο. Ο Poka-Yio έχει παρουσιάσει τα αιρετικά έργα του σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αλλά έχει επίσης καταστήσει μέρος της καλλιτεχνικής πρακτικής του τη συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες, επιμελητές και θεωρητικούς.

Παρότι νέος καλλιτέχνης, έχει ήδη συνεργαστεί σε ομάδες, όπως η Σώμα Πολιτικό, έχει διευθύνει ένα κέντρο σύγχρονης τέχνης, τον Σταθμό-Α, είναι συνιδρυτής της Μπιενάλε της Αθήνας και έχει συνεπιμεληθεί, ως μέλος του επιμελητικού τρίο XYZ, την 1η Μπιενάλε της Αθήνας 2007 Destroy Athens, καθώς και την πρόσφατη Διάλεξη και Αναδρομική Ταινιών του John Bock, και είναι ένας από τους καλλιτεχνικούς διευθυντές της 2ης Μπιενάλε της Αθήνας 2009 Heaven.

Παράλληλα, ο Poka-Yio έχει σχεδιάσει βιβλία και έχει δώσει διαλέξεις, γράφει και συνεργάζεται με έντυπα, προσφέρει τις δημιουργικές συμβουλές του στους τομείς του design και του marketing, έχει συνεργαστεί με παραγωγούς πειραματικής μουσικής, ενώ η σχέση του με τη γαστρονομία έχει επηρεάσει τόσο τα καλλιτεχνικά έργα του όσο και τη νυχτερινή ζωή της Αθήνας με τη δημιουργία του εστιατορίου Lalari.

Ένα νέο σώμα δουλειάς του Poka-Yio, ζωγραφικά έργα με γλυκά, θα εκτεθεί στην ατομική του έκθεση, Bittersweet, που ανοίγει στις 31 Ιανουαρίου στη γκαλερί Kalfayan της Θεσσαλονίκης.

Με το Eat Cake του Poka-Yio, η γκαλερί Loraini Alimantiri Gazonrouge εγκαινιάζει το πρόγραμμα One Week Project. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της γκαλερί, στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιάζονται projects διάρκειας μίας εβδομάδας, παράλληλα και ανάμεσα στις προγραμματισμένες εκθέσεις. Καλλιτέχνες που εκπροσωπούνται από τη γκαλερί, καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι, θα παρουσιάζουν ένα μόνο έργο. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι, μακροπρόθεσμα, η παραγωγή και η παρουσίαση μιας πληθώρας έργων εξαιρετικού χαρακτήρα και ειδικών χρονικών απαιτήσεων.

Σχετικές ειδήσεις
Ignoramus, έκθεση του Helmut Stallaerts στη γκαλερί Bernier/Eliades
12.01.2017 11:25
Η γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βέλγου καλλιτέχνη Helmut Stallaerts, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, 20:00-22:00. Ο καλλιτέχνης εκθέτει πρώτη φορά στη γκαλερί και θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια.
In Art 2017 στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
20.12.2016 17:00
Η γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει και φέτος την έκθεση - θεσμό πλέον της γκαλερί - In Art 2017.
Το Ντεπό της Γκαλερί στην a.antonopoulou.art
16.12.2016 14:13
Συνδυάζοντας το Gallery Weekend 2016, τον αποχαιρετισμό του έτους και τα εγκαίνια της νέας ομαδικής έκθεσης "Το Ντεπό της Γκαλερί", η γκαλερί a.antonopoulou.art μας καλεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, 12:00-19:00 στο χώρο της για τα εγκαίνια και ένα εορταστικό πάρτι.
Ο Poka-Yio αναλαμβάνει διευθυντής της Μπιενάλε της Αθήνας
08.07.2016 10:14
Η Ξένια Καλπακτσόγλου, μια εκ των τριών ιδρυτικών μελών και συνδιευθύντρια της Μπιενάλε της Αθήνας, αποχωρεί από τον οργανισμό και με τη σύμφωνη γνώμη της ο Poka-Yio (Πολύδωρος Καρυοφύλλης) αναλαμβάνει την διεύθυνσή του. Οι συνεργασίες με φορείς και οργανισμούς συνεχίζονται και επεκτείνονται. Όλες οι διαρθρωτικές και οργανωτικές αλλαγές καθώς και το νέο οργανόγραμμα του οργανισμού θα ανακοινωθούν σύντομα.
Spring Show: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Ελένη Κορωναίου
11.04.2016 16:23
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας “Spring Show” με τους καλλιτέχνες Lina Bertucci, Gregory Crewdson, Χριστίνα Δημητριάδη, Jack Pierson και Michael Schmidt.