Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Το Chicago Consort στην Ελλάδα

Το Chicago Consort στην Ελλάδα

Το Chicago Consort πραγματοποιεί περιοδεία στην Ελλάδα από τις 14 έως τις 23 Ιουνίου 2015 στα πλαίσια της οποίας θα δώσει τις εξής τρεις συναυλίες:

 

Τετάρτη 17 Ιουνίου, 20:30

Αθήνα - Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

 

Παρασκευή 19 Ιουνίου, 21:00

Ναύπλιο - Πλατεία Αγίου Γεωργίου

(Εναρκτήρια Συναυλία , 24ο Φεστιβάλ Ναυπλίου)

 

Κυριακή 21 Ιουνίου, 20:30

Ερμούπολη, Σύρος - Θέατρο Απόλλων (Πανευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής και Ημέρα του Πατέρα)

 

Το CHICAGO CONSORT είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα νεανικά μουσικά σχήματα της Αμερικής. Αποτελείται από νέους δεξιοτέχνες του βιολιού ηλικίας 13 έως 18 ετών, που παίζουν πάντοτε όρθιοι και από μνήμης. Το σχήμα συνοδεύεται από ένα πιάνο . Το πρόγραμμά τους διακρίνεται από μεγάλη ποικιλία στυλ και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μεταγραφές κλασικών κομματιών, ταγκό αλλά και μουσική από τον κινηματογράφο. Όλα τα μέλη του συνόλου εναλλάσσονται στα σολιστικά μέρη.

 

Συνθέσεις των Carl Orff, Jacob Gade, Henryk Wieniawski, Pablo Beltran Ruiz, Rolf Løvland, Pablo de Sarasate, Luis Bacalov, Vittorio Monti, Antonin Dvorak κ.α.

 

Από την ίδρυσή του το 1983 το Chicago Consort έχει εμφανιστεί στις μουσικές σκηνές ολόκληρου του κόσμου.  Υπό τη μουσική διεύθυνση του Thomas Wermuth, το σύνολο έχει παρουσιάσει συναυλίες και σεμινάρια σε ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Ευρώπη, την Κίνα και τη Νότιο Αμερική.

 

Όλοι οι σπουδαστές ξεκίνησαν τις μουσικές σπουδές τους σύμφωνα με τις αρχές της Μεθόδου Suzuki.  Αφού κατακτήσουν το βασικό ρεπερτόριο της μεθόδου Suzuki οι νεαροί ερμηνευτές προχωρούν στο καθιερωμένο ρεπερτόριο του βιολιού.  Παράλληλα συμμετέχουν σε διάφορες ορχήστρες νέων και συμπράττουν τακτικά με την Ορχήστρα της Πολιτείας του Ιλλινόις. Πολλά μέλη έχουν διακριθεί με διάφορα βραβεία σε τοπικούς, περιφερειακούς, εθνικούς αλλά και διεθνείς διαγωνισμούς.

 

Το Chicago Consort έχει εκδώσει τέσσερεις ηχογραφήσεις σε CD.

 

Thomas WermuthΜουσική Διεύθυνση

Edward Kreitman – Γενική Διεύθυνση

Melissa Zindel – Συνοδεία στο Πιάνο

 

Οι συναυλίες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για παιδαγωγούς και σπουδαστές μουσικής, ιδιαίτερα εγχόρδων.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Mississippi Heat live στο Half Note
30.09.2016 13:08
Ένα σύγχρονο blues συγκρότημα που αναβιώνει πιστά τον vintage ήχο του κλασικού Chicago Blues των 50’s. Με τραγούδι, φυσαρμόνικα, ηλεκτρική κιθάρα και όλο το πάθος που χαρακτηρίζει τους γνήσιους blues performers.
Το φθινόπωρο ξεκινά με μουσική στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
26.08.2016 13:42
Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων υποδέχεται τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου με συναυλίες για όλα τα μουσικά γούστα!
Οι Blues Cargo live στο Lazy Club
07.07.2016 14:45
Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016, έρχεται ακόμα μία αξέχαστη βραδιά με τους BLUES CARGO, την πιο αυθεντική Chicago Blues Band της Ελληνικής σκηνής, στο Lazy Club.
Μια συναυλία - γιορτή από τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ στο Ηρώδειο
31.05.2016 16:22
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα μας χαρίσουν μία συναυλία, με αφορμή και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Οι Blues Cargo live στο Oρφέας Café
27.04.2016 13:02
Μία blues βραδιά έρχεται στο Oρφέας Café το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 με τους BLUES CARGO, την πιο αυθεντική Chicago Blues Band της Αθηναϊκής σκηνής, με Chicago-Funky-Soul-Blues Standards αλλά και δικές τους συνθέσεις.