“…Αν οι θνητοί καταργήσουν τη διάκριση του όμορφου απ’ τον άσχημο, μετά θα καταργήσουν και τη διαφορά του καλού και του κακού, του πάνω και του κάτω, του δεξιά και του αριστερά… Θα καταργήσουν το φόβο…”

           

Οι χαρισματικοί συγγραφείς Μ. Ρέππας και Θ. Παπαθανασίου, καταπιάνονται με τον πασίγνωστο τρωικό πόλεμο. Η δική τους εκδοχή: Ο Τρωικός πόλεμος δεν έγινε ποτέ. Το όλο μπλέξιμο το δημιούργησαν οι θεές, λόγω ανταγωνισμού και αφόρητης βαρεμάρας στον Όλυμπο. Ο Πάρης κλέβει την καρδιά της Ελένης, αλλά στο πλοίο του, αντί για την Ελένη, επιβιβάζεται η άσχημη ξαδέρφη της, η Πευκίδα. Μαγεμένοι από την Ήρα, ο Πάρης και οι Τρώες θα λατρέψουν την Πευκίδα ως ωραία Ελένη. Και οι υπόλοιποι, μαγεμένοι από την Αφροδίτη, θα βλέπουν την Ελένη, ως Πευκίδα και ως… Κωστάκη! Ο Τρωικός πόλεμος μένει χωρίς αιτία και το αναγκαστικό happy end έρχεται για να λύσει την παρεξήγηση με τον Όμηρο.

           

«Ποια Ελένη;» λοιπόν, την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015, στις 20:00, στο Θεατράκι του Γυμνασίου Σορωνής, από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου «το Αμπερνάλλι». Επιμέλεια παράστασης: Κάτια Τάτση και όλη η θεατρική ομάδα. (Η παράσταση θεωρείται ακατάλληλη για παιδιά κάτω των 13 ετών).

           

Προηγούμενες παραστάσεις της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας του «Αμπερνάλλι»: 2014: “Μικροί φαρισαίοι”, 2013: “Ο θάνατος σου, η ζωή μου”, 2012: “Το αλητάκι”, 2011: “Οι τρελοί της εποχής”, 2010: “Το δάκρυ του μαέστρου”.

           

Παίζουν (με σειρά εμφανίσεως):

Δασκάλα: Καθολική Ρεουλλά (και Πασιφίλη, Εκάβη), Δίας: Παναγιώτης Λουκάς Μπέλλος (και Πρίαμος)

Ήρα: Μαρίνα Γιωργάκη, Αθηνά: Μιράντα Τομάζου, Αφροδίτη: Ειρήνη Αναγνώστου, Πάρης: Γιώργος Σίλας Παπαστεργής, Πευκίδα: Μαρία Μπαλάσα, Ελένη: Κατερίνα Τσαβλίδη, Θυμαρίδα: Ελευθερία Σαββάκη, Γογγύλη: Γεωργία Παπάκη (και Κασάνδρα), Ναύτης: Μιχάλης Κανάκης, Μενέλαος: Φιλήμονας Μιχαλάκης, Πάτροκλος: Μιχάλης Πούλιος (και έμπορος, ναύτης), Αντρομάχη: Κατερίνα Λαμπροπούλου

Έκτορας: Βαγγέλης Λαός (και ναύτης), Αχιλλέας: Θοδωρής Παπαθεοδώρου (και ναύτης).

           

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους Φίλους και τις Φίλες της θεατρικής ομάδας, καθώς και τους: Πολιτιστικό Σύλλογο Παστίδας «Καμάρι», Τυπογραφείο Νίκου Χατζηκαλημέρη, Κέντρο Μουσικής Φώτη Γιακουμάκη, Βιοτεχνία Ενδυμάτων Cobel, Κομμώσεις «Κατερίνα», Φορέματα «Γιάννα», Εστιατόριο «Λουκία», Μεζεδοπωλείο «Μπακαλόγατος», Μακιγιάζ «Άννα».