Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Τα Αστέρια του Bolshoi

Τα Αστέρια του Bolshoi
Σολίστ του Μπολσόι και σπουδαστές της Ακαδημίας του θα συνυπάρξουν στην αίθουσα φίλων της Μουσικής του Μεγάρου σε gala χορού. Ένα σπάνιο γεγονός που γίνεται σε πολύ ειδικές και εξαιρετικές περιπτώσεις την Κυριακή 1η και τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009.

Στις παραστάσεις αυτές συμμετέχουν 11 σολίστ του μπαλέτου Μπολσόι και 30 σπουδαστές της Ακαδημίας Μπαλέτου Μπολσόι. Στο πρόγραμμα θα απολαύσουμε από τα αστέρια – σολίστ αποσπάσματα από το κλασικό ρεπερτόριο στις πρωτότυπες χορογραφίες τους όπως The Flames of Paris, Nutcracker,Don Quixote, Spartacus κ.α. και από τους σπουδαστές – χορευτές της Ακαδημίας το πολύ πρωτότυπο μάθημα – διδασκαλία επί σκηνής και αποσπάσματα από κλασικό και μοντέρνο ρεπερτόριο.

Η Ακαδημία Μπαλέτου Μπολσόι ιδρύθηκε το 1764 και είναι από τις μακροβιότερες σχολές στον κόσμο. Η πρώτη τάξη μαθητών της θα μπορούσε να θεωρηθεί ως άμεσος πρόγονος των Μπολσόι.Η παρεχόμενη εκπαίδευση ή αλλιώς Ρωσικό training, στηρίζεται στις αρχές της μεγάλης Ρωσίδας παιδαγωγού Αγριπίνα Βαγκάνοβα (1879 – 1951), η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της Ρωσικής σχολής μπαλέτου. Το σύστημα της Βαγκάνοβα, είναι φυσική εξέλιξη των παραδόσεων του Ρωσικού μπαλέτου, σε συνδυασμό με τα καλύτερα στοιχεία της Γαλλικής και της Ιταλικής σχολής, δίνοντας έτσι μια ενιαία διδακτική πρακτική.

Η Βαγκάνοβα, έβλεπε τη σκληρή εκπαίδευση του χορευτή, ως βασική προϋπόθεση για την ελεγχόμενη κίνηση του σώματος. Προτροπή της είναι να κρατάμε επαφή με τη ζωή και την τέχνη.

Από αυτή τη Μεγάλη Σχολή, έχουν αποφοιτήσει μεγάλοι χορευτές όπως: Μάγια Πλισέτσκαγια, Ραίσα Στρουτσκόβα, Μαρίνα Κοντρατίεβα, Αικατερίνα Μαξίμοβα, Νίνα Ανανιασβίλι, Βλαντιμίρ Βασίλιεφ, Μαρίς Λιέπα, Ίρεκ Μουχαμέντοφ, Βλαντιμίρ Μάλαχοφ, Νικολάι Τσισκαρίτζε κ.α.

Πρόεδρος της Ακαδημίας σήμερα είναι η Μαρίνα Λεόνοβα.

Σχετικές ειδήσεις
«Ο Ντελικανής» του Μανώλη Σκουλούδη στο Ηρώδειο
20.09.2016 10:55
Για πρώτη φορά στο Ηρώδειο, στις 9 Οκτωβρίου 2016, «Ο Ντελικανής» του Μανώλη Σκουλούδη, μια μουσικοχορευτική παράσταση με 26 ηθοποιούς, 30 χορευτές και 15 μουσικούς επί σκηνής, μας μεταφέρει στην Κρήτη του '50.
Ρωμαίος και Ιουλιέττα από το Kenneth Branagh Theatre Company σε ζωντανή μετάδοση στο Μέγαρο
04.07.2016 17:09
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μετά τις ιδιαίτερα επιτυχημένες απευθείας μεταδόσεις θεατρικών παραστάσεων από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας (National Theatre Live) αλλά και μπαλέτων από το Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας (The Bolshoi Ballet Live from Moscow), εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο μεταδόσεων.
Δέκα λεπτά διάσημοι: παράσταση σπουδαστών του Studio NAMA στο Θέατρο Επί Κολωνώ
14.06.2016 15:49
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ OFF OFF ATHENS, oι σπουδαστές του «Studio NAMA» και πιο συγκεκριμένα του μαθήματος «Υποκριτική σε Κείμενα Ιn Progress» με δασκάλα υποκριτικής την Πέπη Μοσχοβάκου, θα παρουσιάσουν στις 17 και 18 Ιουνίου και στις 24 και 25 Ιουνίου και για 6 παραστάσεις την παράσταση με τίτλο «Δέκα λεπτά διάσημοι» στη Σκηνή Black Box του Επί Κολωνώ.
Καλοκαιρινά ραντεβού με...stand up comedy στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος
27.05.2016 15:14
Οι κωμικοί Κώστας και Θανάσης Παπαγεωργίου μαζί με τον φοβερό Αλέξανδρο Τσουβέλα κάνουν stand up comedy στην ειδικά διαμορφωμένη αυλή του θεάτρου της Ακαδημίας Πλάτωνος, από τη 1 Ιουνίου 2016.
7 λογικές απαντήσεις του Λεωνίδα Προυσαλίδη στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών
02.03.2016 14:42
Ένα από τα καλύτερα νεοελληνικά θεατρικά έργα, 7 Λογικές Απαντήσεις του Λεωνίδα Προυσαλίδη, ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, στο Δημοτικό Θέατρο Αστέρια από τις 4 Μαρτίου 2016.