Στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής, η Εθνική Λυρική Σκηνή θα προσφέρει 1500 δωρεάν θέσεις σε ανέργους, στη γενική δοκιμή της πρώτης καλοκαιρινής της παραγωγής στο Ηρώδειο, της Τόσκα του Τζάκομο Πουτσίνι, το Σάββατο 13 Ιουνίου στις 21.00.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, αναλογιζόμενη την παρούσα κοινωνική κατάσταση και συνεπής στην κοινωνική πολιτική της, προσφέρει, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας την ευκαιρία να γίνουν κοινωνοί ενός σπουδαίου έργου τέχνης, με στόχο να καταδείξει ότι η λυρική τέχνη δεν εμπεριέχει κοινωνικούς αποκλεισμούς και περιορισμούς.

Η σπαρακτική Τόσκα του Τζάκομο Πουτσίνι, μια από τις δημοφιλέστερες όπερες όλων των εποχών, θα παρουσιαστεί από την Εθνική Λυρική Σκηνή στις 14, 16, 17, 18 Ιουνίου 2015 στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Μια μεγαλειώδης παραγωγή σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού, με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, τα οποία υπογράφει, μαζί με την σκηνοθεσία, ο διακεκριμένος Αργεντινός σκηνοθέτης Ούγκο ντε Άνα.

Πρωταγωνιστούν κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι Μονωδοί.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση στο Ηρώδειο μπορείτε να δείτε εδώ: Τόσκα του Τζάκομο Πουτσίνι από την ΕΛΣ στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών μπορείτε να το δείτε εδώ: Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2015: 60 χρόνια φεστιβάλ – Το πρόγραμμα