Μια νέα, ριζοσπαστική γαστρονομική εμπειρία από τη Στέγη και την ομάδα επιμελητών της Double Decker από το Λονδίνο και τον σεφ της Hytra, Τάσο Μαντή. Τροφή για το μυαλό, ένα δείπνο υψηλής γαστρονομίας και ευφυΐας που εκπλήσσει και, συγχρόνως, ενεργοποιεί γευστικούς κάλυκες και εγκεφαλικά κύτταρα.

Αυτό το δείπνο αποτελεί απάντηση σε όσους λανθασμένα πιστεύουν πως το φαγητό ενεργοποιεί κατεξοχήν τις αισθήσεις που συνδέονται με τη γεύση, το άρωμα, την υφή και την ελκυστική όψη, δικαιώνοντας το μυαλό, το οποίο καταναλώνει διπλάσια ενέργεια απ’ ό,τι όλα τα υπόλοιπα κύτταρα του σώματός μας. Έτσι, λοιπόν, η Στέγη και οι επιμελητές της Double Decker παραθέτουν ένα δείπνο, με συνδαιτυμόνες ανθρώπους που φημίζονται για το πνεύμα ή τον οραματισμό τους, τα ηγετικά χαρακτηριστικά ή την επιρροή που ασκούν στον κόσμο. Κάθε συστατικό του μενού που θα επιλεγεί έχει σκοπό να θέσει σε δοκιμασία την απόδοση του εγκεφάλου μας.

Αυτή τη φορά, η ίδια η τροφή γίνεται το επίκεντρο, και με έναν τρόπο ασαφή, αδιόρατο και σκοτεινό θα πάρει τα ηνία του δείπνου προσπαθώντας να εξαπατήσει, να παραπλανήσει και να προκαλέσει καθεμία από τις αισθήσεις, ενώ οι θεατές θα παρακολουθούν τα τεκταινόμενα έχοντας πλήρη συναίσθηση κάθε τεχνάσματος, ως συνένοχοι κατά κάποιον τρόπο του σχεδίου.

Σε ένα σκηνικό που θυμίζει σαλόνι σπιτιού, οι προσκεκλημένοι μας θα μοιραστούν κάτι περισσότερο από ένα δείπνο, θα κληθούν να συζητήσουν και να επιχειρηματολογήσουν για τις τροφές και τις πιθανές αποφάσεις τους. Σκέψεις και προκλήσεις του νου από ένα μενού που δημιουργήθηκε με το σκεπτικό ότι η απόλαυση τελικά περνάει πρώτα από τον εγκέφαλο

 

Σχεδιασμός: Αφροδίτη Παναγιωτάκου
Διοργάνωση: Διεύθυνση Επικοινωνίας & Marketing
Επιμέλεια: Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Ελισάβετ Πανταζή, Double Decker (Wilhelm Finger, Μελίτα Σκαμνάκη)
Σεφ: Τάσος Μαντής
Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός: Spacelab Architecture (Σωτήρης Χαΐνης, Βάνα Κριμνιώτη)

Ακολουθήστε το Culturenow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία νέα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο Culturenow.gr