Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Τροφή για το Μυαλό: Ένα διαφορετικό δείπνο υψηλής ευφυΐας στη Στέγη

Τροφή για το Μυαλό: Ένα διαφορετικό δείπνο υψηλής ευφυΐας στη Στέγη
Μια νέα, ριζοσπαστική γαστρονομική εμπειρία από τη Στέγη και την ομάδα επιμελητών της Double Decker από το Λονδίνο και τον σεφ της Hytra, Τάσο Μαντή. Τροφή για το μυαλό, ένα δείπνο υψηλής γαστρονομίας και ευφυΐας που εκπλήσσει και, συγχρόνως, ενεργοποιεί γευστικούς κάλυκες και εγκεφαλικά κύτταρα.


Αυτό το δείπνο αποτελεί απάντηση σε όσους λανθασμένα πιστεύουν πως το φαγητό ενεργοποιεί κατεξοχήν τις αισθήσεις που συνδέονται με τη γεύση, το άρωμα, την υφή και την ελκυστική όψη, δικαιώνοντας το μυαλό, το οποίο καταναλώνει διπλάσια ενέργεια απ’ ό,τι όλα τα υπόλοιπα κύτταρα του σώματός μας. Έτσι, λοιπόν, η Στέγη και οι επιμελητές της Double Decker παραθέτουν ένα δείπνο, με συνδαιτυμόνες ανθρώπους που φημίζονται για το πνεύμα ή τον οραματισμό τους, τα ηγετικά χαρακτηριστικά ή την επιρροή που ασκούν στον κόσμο. Κάθε συστατικό του μενού που θα επιλεγεί έχει σκοπό να θέσει σε δοκιμασία την απόδοση του εγκεφάλου μας.


Αυτή τη φορά, η ίδια η τροφή γίνεται το επίκεντρο, και με έναν τρόπο ασαφή, αδιόρατο και σκοτεινό θα πάρει τα ηνία του δείπνου προσπαθώντας να εξαπατήσει, να παραπλανήσει και να προκαλέσει καθεμία από τις αισθήσεις, ενώ οι θεατές θα παρακολουθούν τα τεκταινόμενα έχοντας πλήρη συναίσθηση κάθε τεχνάσματος, ως συνένοχοι κατά κάποιον τρόπο του σχεδίου.


Σε ένα σκηνικό που θυμίζει σαλόνι σπιτιού, οι προσκεκλημένοι μας θα μοιραστούν κάτι περισσότερο από ένα δείπνο, θα κληθούν να συζητήσουν και να επιχειρηματολογήσουν για τις τροφές και τις πιθανές αποφάσεις τους. Σκέψεις και προκλήσεις του νου από ένα μενού που δημιουργήθηκε με το σκεπτικό ότι η απόλαυση τελικά περνάει πρώτα από τον εγκέφαλο
 
Σχεδιασμός: Αφροδίτη Παναγιωτάκου
Διοργάνωση: Διεύθυνση Επικοινωνίας & Marketing
Επιμέλεια: Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Ελισάβετ Πανταζή, Double Decker (Wilhelm Finger, Μελίτα Σκαμνάκη)
Σεφ: Τάσος Μαντής
Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός: Spacelab Architecture (Σωτήρης Χαΐνης, Βάνα Κριμνιώτη)
Σχετικές ειδήσεις
Οι σπουδαστές Επισιτισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας μαγείρεψαν για την «Κοινωνική Στήριξη»
22.12.2016 11:37
Οι ταλαντούχοι και άρτια καταρτισμένοι σπουδαστές Μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας μετέτρεψαν για άλλη μια φορά την τέχνη της γαστρονομίας σε… Γεύμα Αγάπης, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΜΚΟ «Κοινωνική Στήριξη», προκειμένου να προσφέρει και αυτά τα Χριστούγεννα μια ζεστή αγκαλιά για τα παιδιά.
Ζήσε τη μαγεία των Χριστουγέννων στο Τιτάνια
19.12.2016 15:39
Ο Δεκέμβριος είναι ο πιο γιορτινός μήνας του χρόνου! Λαμπερός στολισμός σε κάθε δρόμο της πόλης, πολύχρωμα λαμπιόνια και χαρούμενα πρόσωπα που περιμένουν με ανυπομονησία τις διακοπές αλλά και… γιορτινά τραπέζια που πάντοτε μας φέρνουν πιο κοντά. Η Αθήνα έχει φορέσει τα γιορτινά της και είναι έτοιμη να υποδεχτεί τη νέα χρονιά με πολλές εκδηλώσεις. Ξεχωρίσαμε τις προτάσεις του ξενοδοχείου Τιτάνια που υπόσχεται να σου χαρίσει μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία!
Η COSMOTE TV αλλάζει την τηλεοπτική εμπειρία με προηγμένες, διαδραστικές υπηρεσίες
15.11.2016 12:38
COSMOTE TV γίνεται, από σήμερα, η τηλεόραση του Ομίλου ΟΤΕ, στο πλαίσιο της στρατηγικής του Ομίλου για μία ενιαία εμπορική μάρκα σε όλα τα προϊόντα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, φέρνοντας έναν νέο κόσμο προηγμένων, διαδραστικών υπηρεσιών που αλλάζουν την τηλεοπτική μας εμπειρία.
Νέα σειρά τηλεοράσεων LG LH604V για οικιακή ψυχαγωγία υψηλής ποιότητας
27.06.2016 16:03
Η LG Electronics (LG) παρουσιάζει στην ελληνική αγορά την LG LH604V, μία νέα σειρά τηλεοράσεων που περιλαμβάνει LED Full HD μοντέλα 43, 49 και 55 ιντσών. Η νέα σειρά της LG διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά αλλά και την πλατφόρμα WebOS 3.0 προκειμένου να προσφέρει στον χρήστη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ψυχαγωγίας χωρίς όρια και συμβιβασμούς.
Rising Stars: Οι chef του μέλλοντος στο Sani Gourmet 2016
04.03.2016 10:06
Τα μεγαλύτερα νέα ονόματα στο χώρο της γαστρονομίας ετοιμάζονται να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο ιδανικότερο περιβάλλον: στο Sani Gourmet 2016.